توضیحات ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره یک خبر منتشر شده

معاونت مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره یک خبر منتشره توضیحاتی را ارائه داده که از نظرتان می گذرد.

 متن توضیحات ارسالی معاونت مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ

ضمن امر به معروف آن رسانه به رعایت اخلاق حرفه ای و اطلاع رسانی و عدم استفاده از عبارت هایی مانند «دن کیشوت های ستاد امر به معروف» که در شأن یک رسانه مدعی اخلاق مداری نیست، نکاتی چند را به اطلاع می رساند.
1- نویسنده محترم در حالی از ستاد و دبیر آن به کانون تولید بحران یاد کرده که هیچ دلیلی برای این اتهام ذکر نکرده است. برای مردم مواضع آن رسانه و نویسنده محترم در برابر افراد و رسانه هایی که به عنوان پیاده نظام دستگاه های اطلاعاتی دشمن در داخل با ترویج اباحه گری به تضعیف ارزش های دینی و هنجارهای اجتماعی و قالب کردن سبک زندگی غرب در ایران اسلامی می پردازند و طی چند ماه گذشته خواسته یا ناخواسته خط تجزیه طلبی ایران عزیز را دنبال کردند و بحرانی همچون اغتشاشات اخیر را بوجود آوردند به عنوان کانون تولید بحران، مشخص نیست.
مگر آن خبرگزاری در مرامنامه اخلاقی منتشره، خود را متعهد ندانسته که همواره در چارچوب قانون اساسی به اصول دینی و معتقدات مذهبی و آداب و سنن گروه‌های مختلف قومی و فرهنگی احترام بگذارد؟ چرا در قبال هجمه به اصول دینی و معتقدات مذهبی و قانون اساسی و توهین به شعائر مذهبی و پرچم مقدس ایران اسلامی و تفرقه قومی سکوت در پیش گرفته است؟!
2- نویسنده با بیان «دو ماه سکوت و بی خبری ستاد» به نحوی خود را به تغافل زده است.با مروری در تارنمای ستاد www.setad-abm.ir مشخص است که طرح های فرهنگی- اجتماعی ستاد از جمله مساجد محله محور، عفاف و حجاب، ساماندهی به اعتراضات مردمی، خانواده و جوانی جمعیت و... همچنین مواضع، فعالیت ها و دستاوردها طی همین مدت، بدون وقفه تبیین و اطلاع رسانی شده وخوشبختانه با استقبال منتقدان منصف همچنین مردم، متدینین، خانواده شهدا و اقشار دغدغه مند مواجه شده که دست به قلم شدن چند رسانه به طور هماهنگ و پرداختن به طرح وزارت خانواده و جوانی جمعیت خود نشان دهنده اهمیت موضوع است. باب نقد منصفانه همیشه باز است و ستاد از برپایی کرسی های آزاداندیشی در همه زمینه ها به خصوص عفاف و حجاب و خانواده و جوانی جمعیت استقبال می کند.
3- برداشت نویسنده از اولویت ها و سیاست های مقام معظم رهبری، بیشتر تمایلات و خواسته های شخصی است. ولی معظم فقیه در طول سال های گذشته بر یک دوگانه متوازن تاکید دارند از یک طرف حجاب را یک واجب شرعی و غیرقابل عقب نشینی می دانند و تصریح دارند که این مسئله را همه بدانند و از طرف دیگر افرادی با حجاب ضعیف را فرزندان این سرزمین می دانند که نباید از جامعه اسلامی طرد شوند. هر چند ستاد تمایل ندارد که دائماً از معظم له هزینه کند ولی جهت روشنگری افکار عمومی به بیانات ایشان در مورخ 5/5/1401 در در دیدار با ائمه جمعه سراسر کشور اشاره می نماییم:«زنان ما با حجاب، با چادر،بهترین مدیریّت‌ها را در آن بخشِ خودشان انجام دادند.در مسائل علمی،در مسائل ادبی، در مجریان صداوسیما، بهترین مجریان. در میدان‌های مختلف، زن ایرانی حضور پیدا کرده، در بالاترین سطوح قرار گرفته، با حجاب اسلامی، با رعایت حجاب؛ این خیلی چیز مهمّی است. این باطل‌کننده‌ی یک زحمت و تلاش دویست سیصد ساله‌ی غرب است؛ نمی‌توانند تحمّل کنند، عصبانی می‌شوند، خودشان را به در و دیوار میزنند تا بتوانند یک کاری بکنند؛ آن وقت میچسبند به قضیّه‌ی حجاب، میچسبند به یک مورد و بنا می‌کنند تبلیغات کردن. ببینید، عامل این شبهه‌افکنی‌ها این است و تظاهر دشمن هم آن است که مشاهده می‌کنید و می‌بینید.»
همچنین با اشاره به طرح مسئله حجاب در خطبه های نماز جمعه می فرمایند:«... بالاخره شما در این ‌جور موارد، آن منطق استعماری غربی را که آتش‌بیار معرکه است و دست او مشغول کار است، افشا کنید؛ آن را افشا کنید، آن را با دلایل روشن برای مردم تبیین کنید. حالا غربی‌ها، هم در سطوح رسانه‌های بزرگ دولتی‌شان، هم این پادوهای حقیرشان، کارهایی می‌کنند؛ عیبی ندارد، شما با اینها روبه‌رو نشوید، با اینها مواجه نشوید؛ شما اصل مطلب را بر تبیین برای مردم [بگذارید].»
در دیدار مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام در مورخ 17/12/1396 می فرمایند:«من می‌خواهم مسئله‌ی حجاب را ذکر کنم و اشاره کنم: پول‌های زیادی خرج می‌کنند،فعّالیّت زیادی می‌کنند، صدها رسانه را -از انواع و اقسام رسانه‌ها- به کار می‌گیرند برای اینکه بتوانند روی این نقطه‌ی حسّاس، [یعنی] نقطه‌ی هویّت مستقلّ فرهنگیِ زنِ مسلمان، اثرگذاری کنند؛ دشمنان ما واقعاً خودشان را در خارج از کشور [برای این کار] می‌کشند؛ از طُرق مختلف؛ حالا چقدر پول خرج می‌شود برای اینکه بتوانند این تلویزیون‌ها و این رادیوها و این فضای مجازی و این سایت‌های اینترنتی را به کار بیندازند -مدام تبلیغ بکن، بگو، بگو، صد بار- که چه بشود؟ که نتیجه‌اش بالاخره این بشود که مثلاً فرض کنید چهار دختر فریب بخورند و در خیابان حجابشان را بردارند. این‌همه خرج، این‌همه زحمت، این‌همه فکر، پشت سر این کار است، دارند تلاش می‌کنند...» امیدواریم بعضی از رسانه‌ها مشمول این سخنان نباشد.
4- در حال حاضر بزرگترین اشکال در بحث عفاف و حجاب تعارضاتی است که قانون فعلی است که توسط مجلس در سالیان گذشته به تصویب رسیده و طرح عفاف و حجابی که ستاد امر به معروف و نهی از منکر ارائه کرده دقیقا به همین معضل پرداخته و راه حل ارائه داده است. در این طرح از طرفی بدحجابان دختران این سرزمین هستند و باید کرامت و شخصیت آنها حفظ شود و از طرف دیگر باید حجاب رعایت شود. قانون موجود، سالیان سال است که بدحجاب را مجرم تعریف کرده است در حالی که فرزندان این جامعه را نباید مجرم معرفی کرد؛ آیا عاقلانه است پلیس و گشت ارشاد بر اساس همین قانون قدیمی و ناکارآمد بخواهد برای دستگیری دختران این سرزمین به دلیل بدحجابی وارد عمل شود و قوه قضاییه هم مسئول محاکمه آنها باشد؟! در طرح ستاد بر این نکته تاکید شده که نباید با قوانین و جرم انگاری نامناسب، مردم ضد دین و نظام شوند. باید با بدحجابی مانند تخلفات راهنمایی و رانندگی به عنوان مسائل حقوق مدنی ورود پیدا کرد. مگر کسانی که در رانندگی تخلف می کنند و از چراغ قرمز رد می شوند مجرم اند و ضد دین و نظام معرفی می شوند؟!
امروز گره این مشکلات به دست مجلس شورای اسلامی باز می شود. رئیس محترم مجلس شورای اسلامی برای رفع این معضل بزرگ و مقصر دانستن سایر ارگان ها و نهادها، اصلاح قانونی فعلی را در دستور کار قرار دهد تا پلیس و قوه قضاییه مجبور به برخورد مجرمانه با بدحجابی نباشند. نباید فرمایشات مقام معظم رهبری را یک طرفه دید و آنچه باب میل خودمان است برجسته نماییم و برای تخریب دیگران از آن بهره ببریم. ایشان هم تاکید موکد بر رعایت حجاب اسلامی دارند و هم در نوع برخوردها و ایجاد دافعه و جدا نمودن بخشی از افراد از نظام هشدار می دهند.اگر واقعا به دنبال برون رفت از این وضعیت نامناسب هستید طرح ستاد را مطالعه و قضاوت نمایید که آیا غیر از این چیز دیگری است؟
5- نویسنده محترم متاسفانه آنقدر در استدلال به بن بست خورده که اشخاص قابل احترامی را به عنوان شارحان و افراد نزدیک به ستاد! معرفی و برای قلم زدن علیه ستاد با عنوان « جعل حدیث در حمایت از گشت ارشاد» به سخنان آنان استناد کرده است. مواضع ستاد درباره گشت ارشاد مشخص است و با یک جست و جوی ساده- البته اگر به دنبال واقعیت باشیم- به راحتی قابل درک است. ستاد از ابتدا با تصمیمی که بدحجاب را مجرم معرفی کند و بعد هم توسط گشت ارشاد دستگیر شود، مخالفت نموده و راه حل منطقی و عقلانی را در طرح عفاف و حجاب ارائه کرده است.
6-درباره بی تفاوتی به مشکلات مردم و عدم پیگیری مطالبات مردمی در استان‌ها در حوزه سوءمدیریت مدیران، باز هم با یک جست و جوی ساده به اخباری از این دست طی دو ماه گذشته در رسانه ها و تارنمای ستاد بر می خورید که گویای غلط بودن این گزاره نویسنده است.
سیاست ستاد، گشت ارشاد مسئولان بوده و هست و با این هدف قرارگاه «گام» را راه اندازی کرده و در مسئله حجاب هم از همان ابتدا از مدیران دستگاه های دولتی رعایت عفاف و حجاب را مطالبه کرده است.
نمونه هایی از پیگیری مطالبات مردمی ستاد در دو ماه گذشته بدین شرح است:
- اعلام آمادگی ستاد امر به معروف برای پیگیری مطالبات قانونی مردم - کد خبر26523- سوم دی ماه 1401
- رصد و اصلاح برنامه‌های آموزشی مدارس- کد خبر 26495- سی آذر 1401
- ورود ستاد امر به معروف و نهی از منکر به رفع معضل آلودگی هوا - کد خبر 26421- 27 آذر 1401
- آغاز فعالیت قرارگاه گشت ارشاد مدیران در ستاد امر به معروف و نهی از منکر - کد خبر 26385- 23 آذر 1401
- تشکیل پرونده ای 1200 صفحه ای بر اساس گزارش‌های مردمی درباره فساد در یکی از مناطق آزاد تجاری جنوب کشور و دستگیری تعدادی از کارکنان مجرم این منطقه اقتصادی با دستور قضایی- کد خبر 26385- 23 آذر 1401
- ورود قرارگاه گشت ارشاد مدیران ستاد به بودجه مسئولیت اجتماعی شرکت‌های بزرگ صنعتی و نفتی جهت صرف محرومیت زدایی از استان‌ها -کد خبر 26385- 23 آذر 1401
- حمایت از هنرمندان مطالبه گر در حوزه مفاسد اقتصادی از جمله کارگردان مستند قزل قیه-کد خبر 26385- 23 آذر 1401
- مطالبه و اعلام آمادگی ستاد امر به معروف برای ساماندهی اعتراضات مردمی -کد خبر: ۲۶۲۵۹- 12آذر 1401
- حمایت قاطع از گزارشگران فساد و ترک فعل های تهدیدگر بهداشت عمومی - کد خبر: ۲۶۲۰۸- 7 آذر 1401
- مطالبه‌گری ستاد امر به معروف برای تأمین آب پایدار شهر همدان - کد خبر: ۲۵۹۶۵-30 مهر 1401
و موارد متعدد دیگری که در تارنمای ستاد قابل مشاهده است.
ستاد در قرارگاه « گام» به طور جدی به مقوله امر به معروف مردم به مسئولان ورود پیدا کرده و 18 عرصه فعالیت مختلف از محیط زیست گرفته تا بهداشت و درمان و مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری را برای تمامی ستادهای استانی و شهرستانی تعریف شده است.
البته همه این مطالبات مردم از دولت سیزدهم بوده است ولی جای سوال دارد که آن رسانه محترم چرا در قبال فجایع اقتصادی دولت قبل خط مشی سکوت و حتی حمایت را در پیش گرفته بود ولی یک دفعه به یاد تمامی این مسائل افتاده است؟! مناسبت است شما از درغلتیدن به تمایلات حزبی و جناحی همانگونه که در خط مشی رسانه ای خود تعریف کردید، پرهیز نمایید.
7- آنچه باعث شده که ستاد بر حوزه عفاف و حجاب و خانواده و جوانی جمعیت تمرکز بیشتری نماید، سرمایه گذاری شدید دشمن بر روی این دو مقوله مهم به منظور خدشه به فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و فروپاشی بنیان خانواده است که در اغتشاشات اخیر هم شاهد این توطئه ها به عینه بودیم. لیدرهای آشوب‌ها از حجاب به عنوان اولین سنگر جمهوری اسلامی یاد می کنند که با فتح آن خواهند توانست دیگر سنگرها را به راحتی فتح نمایند. آیا توجیه شما سرگرم شدن به مسائل جناحی و سیاسی و رها کردن این سنگر و مشغول شدن به کارهای دیگری است که اصلا مسئله دشمن نیست؟
اگر ستاد پیشنهاد تشکیل وزارتخانه خانواده و جوانی جمعیت را با تجمیع سازمان ها و ساختارهای از هم گسیخته و مضر می دهد همچنین برای جلوگیری از حجیم شدن دولت و ارتباط متناسب پیشنهاد تشکیل وزارتخانه ورزش و گردشگری با ادغام دو وزارتخانه می دهد، کجای این پیشنهادها بحران زاست؟! این چه دیکتاتوری رسانه ای است که حتی یک پیشنهاد را هم بر نمی تابید؟ چرا عده ای با هوچی گری و بازی با افکار عمومی دست به تخریب می زنند؟! چرا باید آن رسانه که خود را متعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و امام راحل و شهیدانی می داند که در جای جای وصیت نامه های آنها به مقوله مهم خانواده و عفاف و حجاب توصیه شده از پرداختن به این مسائل ناراحت و غضب آلود باشد؟! برای ما و افکار عمومی پاسخ روشنی ندارد.

8- بخشی از دلایل و استدلال های ستاد امربه معروف و نهی از منکر برای تشکیل وزارت خانواده و جوانی جمعیت عبارت است از:
الف- در نگاه غیر اسلامی و لیبرالیستی، آزادی زن، مرد، جوان، نوجوان و ... عمدتاً خارج از چهارچوب‌های خانواده تعریف می‌شود در حالی که پرداختن به خانواده به عنوان یک مجموعه هدایتگر و با هویت مستقل مورد تأکید اسلام است لذا جایگاه زن، مرد، جوان، نوجوان، کودک و سالمند در خانواده باید تعریف شود.
ب- اهمیت دادن به جایگاه خانواده به‌عنوان یک هویت مستقل، رسیدن به هدف اصلی آن در نظام خلقت یعنی تولید و تربیت نسل و اثربخشی به تمامی اعضای آن به‌عنوان هسته قدرت بخش، گام مهمی در تشکیل امت واحده و تمدن اسلامی است. پرداختن مجزا به مرد، زن، جوان و نوجوان خارج از هویت خانواده و نگاه اجزایی و اعضایی موجب تضعیف جایگاه خانواده شده و اگر تحت هر عنوان به جوان و زن و کودک و دیگر اجزا، خارج از چهارچوب خانواده پرداخته شود، سازماندهی و مدیریت خانواده را تضعیف و خیانت به حریم این نهاد مقدس است. این نگاه در دولت‌های غرب زده به خاطر تقلید از نسخه‌های لیبرالیستی یا کسب آراء مردم به هر طریقی، شکل گرفته است که به فروپاشی خانواده کمک کرده و قوام اجتماع را برهم زده است.
ج- در وضعیت موجود که به اشتباه برای بعضی از اعضای خانواده مانند جوانان و زنان متولی معینی مشخص شده است برای اجزای مهم و اثرگذاری همچون کودکان، نوجوانان، مردان و... متولی و برنامه‌ریزی وجود ندارد و نگاه موجود درباره نقش کودک، نوجوان، مرد و میان‌سال، بی مسئول، بدون منطق، ناقص و مضر به نظام اجتماعی است.
د- هدف از خلقت جنسیت زن و مرد و تشکیل خانواده، در نظام زوجیت تولید و تربیت نسل است. مسئله تولید نسل، جوانی جمعیت و تربیت نسل به عنوان رکن مهم و رسالت اصلی باید در وزارت خانواده پیش بینی و ریل گذاری شود.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1401
هشدار بارش‌های سنگین در برخی نقاط کشور

سازمان هواشناسی با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور و فعالیت آن در برخی مناطق برای استان‌های جنوبی کشور هشدار بارش‌های سیل‌آسا صادر کرد.

بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی با ورود سامانه بارشی به کشور امروز در استان‌های خوزستان، فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان، چهارمحال و بختیاری، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب استان‌های لرستان و ایلام، اصفهان، یزد، خراسان جنوبی و نیمه شمالی سیستان و بلوچستان بارش برف و باران دربرخی مناطق رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش بینی می‌شود. در این روز در جزایر خلیج‌فارس بارندگی، رعدوبرق و وزش باد شدید روی می‌دهد.

هشدار بارش‌های سیل‌آسا و افت فشار گاز

فردا در استان‌های خراسان جنوبی،‌کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بارش برف و باران، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش بینی شده است. روز پنجشنبه در جنوب سیستان و بلوچستان رگبار و رعدوبرق روی می‌دهد.

روز جمعه بارش‌های پراکنده برای خراسان شمالی پیش بینی شده و شنبه آینده جو آرامی بر کشور حاکم می‌شود.

توصیف سامانه: وزش باد جنوب شرقی و افزایش ارتفاع امواج

زمان شروع: پیش از ظهر سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۷

زمان پایان: اواخر وقت جمعه ۱۴۰۱/۱۰/۳۰

نوع مخاطره: وزش باد و افزایش ارتفاع امواج درمناطق ساحلی ۱ تا ۲ متر در مناطق دور از ساحل تا ۲.۵ متر

منطقه اثر:

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۷: خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر.

چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۸: خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر.

پنج‌شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۹: خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان بوشهر و شرق خلیج فارس.

جمعه ۱۴۰۱/۱۰/۳۰: شرق خلیج فارس و تنگه هرمز، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای بوشهر و هرمزگان و مناطق غربی دریای عمان

اثر مخاطره: خسارت به شناورهای سبک، تفریحی و احتمالا نیمه سنگین، اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه‌ها، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌ها و احتمال آسیب به تاسیسات دریایی.

توصیه: اجتناب از عملیات غواصی و شنا، محدودیت در تردد با شناورهای سبک و نیمه سنگین و قایق های صیادی و تفریحی، تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هر گونه خسارت، جمع آوری تورهای صیادی و محدودیت در فعالیت‌های دریایی در سواحل و فراسواحل.

توصیف سامانه: نفوذ سامانه بارشی

زمان پایان: چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۸

نوع مخاطره: بارش باران، گاهی رعدوبرق و وزش باد و رخداد مه

منطقه اثر:

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۷: خوزستان، نیمه جنوبی کهگیلویه و بویراحمد، یزد، کرمان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، نیمه غربی هرمزگان.

چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۸: هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، یزد و کرمان.

اثر مخاطره: کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، احتمال اختلال در تردد، احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال اختلال در ناوگان حمل‌ونقل، احتمال خسارت به صنعت کشاورزی و احتمال افت فشار گاز و قطعی برق.

توصیه: پرهیز از سفرهای غیرضروری، به‌همراه داشتن تجهیزات زمستانی و سوخت کافی به‌هنگام مسافرت با خودرو، تمهیدات لازم در صنعت کشاورزی برای جلوگیری از خسارات، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و مدیریت در مصرف منابع انرژی به‌ویژه گاز و برق.

توصیف سامانه: نفوذ سامانه بارشی

زمان شروع: سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۷

زمان پایان: چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۸

نوع مخاطره: بارش برف، رخداد مه و کاهش دید

منطقه اثر:

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۷: چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه جنوبی اصفهان، دامنه و ارتفاعات استانهای یزد، نیمه شرقی خوزستان، نیمه شمالی کرمان و خراسان جنوبی.

چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۸: دامنه و ارتفاعات استانهای یزد، نیمه شمالی کرمان و خراسان جنوبی.

اثر مخاطره: لغزندگی جاده‌ها، اختلال در سفرهای خارج از شهر، اختلال در فعالیتهای عمرانی به‌ویژه بتن‌ریزی، احتمال اختلال و تأخیر در ناوگان حمل‌ونقل عمومی، احتمال رخداد بهمن، احتمال خسارت به صنعت کشاورزی و احتمال اختلال در انتقالِ منابع انرژی به‌ویژه برق و گاز

توصیه: پرهیز از سفرهای غیرضروری و در صورت لزوم همراه داشتن ادوات زمستانی، اجتناب از فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابه‌جایی عشایر کوچ‌رو، آمادگی شهرداری‌ها، راهداری‌ها، آب و فاضلاب شهری، ارگان‌های امدادی و سایر دستگاه‌های اجرائی مسئول، نمک‌پاشی معابر و مدیریت مصرف و انتقال منابع انرژی به‌ویژه گاز و برق

توصیف سامانه: تقویت فعالیت سامانه بارشی

زمان شروع: سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۷

زمان پایان: سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۷

نوع مخاطره: بارش باران، گاهی همراه با رعدوبرق، وزش باد شدید موقت

منطقه اثر:

بوشهر، جنوب خوزستان، فارس و جنوب کهگیلویه و بویراحمد

اثر مخاطره: آبگرفتگی معابر، اختلال در سفرهای بین‌شهری و داخل شهر، اختلال در فعالیت‌های عمرانی، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، صاعقه، اختلال در ناوگان حمل‌ونقل، خسارت به صنعت کشاورزی

توصیه: عدم توقف و تردد در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پاک‌سازی آبروها و کانال‌های عبور آب درون‌شهری، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، پرهیز از سفرهای غیرضروری، اجتناب از فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر کوچ‌رو، انجام اقدامات پیشگیرانه از خسارات احتمالی توسط شهرداری‌ها، راهداری‌ها، آب و فاضلاب شهری، دستگاه‌های امدادی و سایر دستگاه‌های اجرائی مسئول، پاک‌سازی، تنظیم و کنترل دریچه‌های ورودی و خروجی آب استخرهای پرورش آبزیان

توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی

زمان شروع: سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۷

زمان پایان: سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۷

نوع مخاطره: بارش برف، رخداد مه، کولاک برف و کاهش دید

منطقه اثر:

ارتفاعات و دامنه در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، فارس و جنوب اصفهان

اثر مخاطره: اختلال در سفرهای بین‌شهری و داخل شهر، اختلال در فعالیتهای عمرانی، اختلال در ناوگان حمل‌ونقل، رخداد بهمن، خسارت به صنعت کشاورزی و اختلال در انتقالِ منابع انرژی به‌ویژه برق و گاز.

توصیه: پرهیز از سفرهای غیرضروری، اجتناب از فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر کوچ‌رو، انجام اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از خسارات احتمالی، توسط شهرداری‌ها، راهداری‌ها، آب و فاضلاب شهری، دستگاه‌های امدادی و سایر دستگاه‌های اجرایی مسئول، نمک‌پاشی معابر و مدیریت مصرف و انتقال منابع انرژی به‌ویژه گاز و برق.

 

منبع: مشرق نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 27 دی 1401
خبر خوش برای زعفران کاران/۳۰ درصد طلب هفته جاری پرداخت می شود

بیرجند- مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: ۳۰ درصد مبلغ خرید زعفران کشاورزان خراسان جنوبی هفته جاری پرداخت می شود.

 گروه استان‌ها: طرح خرید زعفران از کشاورزان خراسان جنوبی که از آبان ماه آغاز شده بود تا دهم آذرماه ادامه پیدا کرد و زعفران کاران بخشی از محصول خود را به مراکز تعاونی روستایی تحویل دادند.

طبق قرار اولیه باید ۳۰ درصد مبلغ اولیه بعد از عیارسنجی محصول به صورت نقدی به کشاورزان پرداخت می‌شد ولی برخی از کشاورزان بیان کرده‌اند که با گذشت یک ماه تا ۴۰ روز از زمان تحویل هنوز مبلغ اولیه به حساب آنان واریز نشده است.

نوسانات قیمت زعفران نیز از دیگر دغدغه‌های زعفران کاران خراسان جنوبی است.

خریدها استمرار داشته باشد

این موضوع موجب گلایه‌هایی در بین کشاورزان و زعفران کاران شده است و از طرف دیگر آنان معتقدند این خرید باید استمرار داشته باشد تا بتواند مرهمی بر زخم‌های تَن زعفران کاران شود.

در شرایط فعلی که زمان برداشت زعفران به اتمام رسیده است چشم زعفران کاران به درآمدشان است. موضوعی که با این تأخیر در پرداخت‌ها همخوانی ندارد.

رضوی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: کار خرید زعفران از کشاورزان خراسان جنوبی تا دهم آذر ادامه پیدا کرد.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه حدود یک تن و ۵۰ کیلوگرم از کشاورزان خریداری شد، بیان‌کرد: امیدواریم این خرید محصول کمکی به کشاورزان عزیز خراسان جنوبی برای فروش محصولاتشان باشد.

۷۰ درصد مبلغ خرید بعد از سه ماه پرداخت می‌شود

رضوی گفت: طبق قرار اولیه با کشاورزان ۳۰ درصد از مبلغ زعفران خریداری شده بعد از ضبط، عیار سنجی و کارهای آزمایشگاهی به صورت نقدی پرداخت می‌شود و مابقی مبلغ زعفران نیز بعد از سه ماه پرداخت خواهد شد.

وی درمورد گلایه کشاورزان خراسان‌جنوبی در زمینه تأخیر در پرداخت مبلغ اولیه خرید زعفران ادامه داد: ۳۰ درصد مبلغ زعفرانی که از زعفران کار خریداری شده است در هفته جاری پرداخت می‌شود.

زعفران با کیفیت بالا کیلویی ۴۱ هزار تومان خریداری شد

مدیرتعاون روستایی خراسان جنوبی اظهار کرد: بسته به کیفیت برخی از زعفران‌ها کیلویی ۲۴ میلیون تومان و برخی دیگر نیز کیلویی ۳۲ میلیون تومان، درجه بعدی ۳۴ میلیون و همچنین درجه بهتر ۳۸ میلیون تومان خریداری شده است.

رضوی با اشاره به اینکه زعفران با بالاترین کیفیت براساس استانداردهای آزمایشگاهی نیز کیلویی ۴۱ هزار و ۳۵۰ هزار تومان خریداری شده است، بیان‌کرد: اگر دولت بتواند برای فاز دوم خرید زعفران تأمین اعتبار کند به ما اعلام خواهد کرد تا به زعفران کاران اطلاع دهیم.

 

 

منبع: خبرگزاری مهر


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 26 دی 1401
ادامه پس‌لرزه فیش حقوقی ۲۶ میلیونی دختر عضو شورای شهر / چمران: فیش حقوقی «این خانم»، ماه آینده اصلاح

با اینکه رابط رسانه ای این عضو شورای شهر تهران در مصاحبه اش عملا مبلغ منتشره در کانال های خبری را تایید می‌کند و جذب دختر این  عضو را یک قاعده می داند  اما جای سوال است که این اعضای شورای شهر که با شعار مبارزه با رانت وارد ساختمان شورا شدند و حتی  چندی پیش منتقد حضور داماد شهردار تهران در پست های مدیریتی  بودند، چرا امروز همان روش را انتخاب کرده و یکی از آنها دخترش را در پستی به کار گرفته و مابقی اعضا نیز سکوت کردند؟

بعد از انتشار اخباری مبنی بر انتصاب همسر عضو فعلی شورای شهر تهران و انتشار حکم جذب عضو شورای شهر فعلی در شهرداری تهران، به تازگی فیش حقوقی دختر ۲۰ ساله یکی از اعضای شورای شهر تهران در کانال‌های خبری منتشر شد. بر اساس تصاویری که از فیش حقوقی ماه آذر وی و صفحه شناسنامه اش منتشر شده، میزان حقوق دریافتی او در این ماه، بیش از ۲۶ میلیون تومان است، این در حالی است که اعضای شورای ششم در روزهای اولی که به صندلی های سبز شورا تکیه دادند، مصوبه تعارض منافع را که دردوره پنجم شورای شهرتصویب شده بود را اصلاح کرده و اعضای شورای شهر را نیز مشمول این مصوبه کردند بگونه ای که بر اساس مصوبه اعضا به کارگیری بستگان اعضای شورای شهر در طی دوره مسئولیتشان در شهرداری و واحدهای تابعه و شورای شهر ممنوع است!

با گذشت چند روز از انتشار این فیش حقوقی و سکوت عضو شورای شهر در مورد بکارگیری دخترش در شورا آنهم با حقوق چند ده میلیون تومانی، بالاخره مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گویی اعلام کرد کسی که عضو شورای شهر می شود، می توانند رییس دفترش را با خودش بیاورد. این عضو شورا هم دخترش را برای این کار با خود به شورای شهر آورد.

وی در مورد مبلغ بالای فیش حقوقی منتشر شده از دختر این عضو با بیان اینکه به دلیل اینکه رییس دفتر یک سری وظایف خاص دارد جایگاهش بالاتر از یک کارمند است، اما براساس تصمیمات گرفته شده فیش حقوقی این خانم ماه آینده اصلاح می شود و بر اساس جدولی که در شورا وجود دارد باید حقوق و مزایا دریافت کند. اعلام می کند: امسال حقوق نیروهای قراردادی شهرداری افزایش خوبی بر اساس قانون کار پیدا کرد که این افراد هم چون قرارداد خدمات اداری شهر داشتند شامل این افزایش حقوق شدند اما افرادی که مسوول دفتر هستند حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون حقوق دریافت می‌کنند و وقتی این خبر را دیدم موضوع را پیگیری کردم و گفتند این فرد حقوق عقب افتاده داشته و به همین دلیل این میزان حقوق را دریافت کرده است. حالا چرا حقوق این فرد عقب افتاده داشته، باید این موضوع هم بررسی شود.

وی با تاکید بر اینکه این افراد کارمندان موقت هستند و بعد از ۴ سال باید بروند، اما اگر عضو جدید شورا بخواهند می تواند از آنها استفاده کنند و یا اگر بخواهند این افراد به شهرداری بروند باید مراحلی مثل دادن امتحان و ... را طی کنند، می گوید: بنده و برخی از اعضای شورای شهر با خودمان مسوول دفتر نیاوردیم و از نیروهای شورا استفاده کردیم.

با وجود واکنش رئیس شورای شهر به این موضوع اما عضو شورا که رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز هست به تماس های تلفنی خبرنگار ایسنا، پیرامون شفاف سازی از این موضوع پاسخ نداد و نهایتا رابط رسانه ای این عضو به جای او به ابهامات پاسخ داد و مصطفی خدابخشی با اشاره به حواشی ایجاد شده پیرامون استخدام یکی از نزدیکان این عضو شورا در مجموعه شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: متاسفانه عدم آگاهی برخی از افراد نسبت به قوانین داخلی شورا و آئین نامه های جاری آن باعث شده تا نوعی رفتار هیجانی که هیچ سنخیتی با فضای حرفه ای رسانه ندارد، شکل گرفته و اظهار نظرهایی یکجانبه و دور از واقعیت فضا را غبارآلود کند.

وی ادامه می‌دهد: متاسفانه از سال ها پیش فضایی در اتمسفر رسانه ای مدیریت شهری ایجاد شده که به هیچ عنوان مبتنی بر اصول حرفه ای رسانه و اطلاع رسانی دقیق نیست و همین موضوع باعث گردیده تا هر از چندگاهی برخی از افراد که خود را دارای کانال های خبری می داند اقدام به خودنمایی کرده و دست به انتشار اخباری بزنند که بخش کوچکی از آنها درست است.

وی در ادامه توضیحات خود اظهار کرده است که بر اساس آئین نامه های داخلی شورای شهر تهران هر نماینده با ورود به مجموعه شورا می تواند یک نفر مسئول دفتر و یک راننده را جذب نماید که مورد وثوق و اعتماد کامل عضو باشد، هیچ منعی هم برای جذب این افراد از بین اقوام و نزدیکان عضو وجود ندارد.

این مشاور رسانه ای عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه افراد به عنوان مسئول دفتر در هرکدام از دفاتر علاوه بر آشنایی به اصول دفتری و کامپیوتری، باید امین و بسیار قابل اعتماد باشند، گفت: امانت داری و اعتماد رکن اصلی انتخاب افراد به عنوان مسئول دفتر است و دفاتر نمایندگان یکی از حساس ترین نقاط فعالیتی در شورای شهر به حساب می آید، لذا ضروری است تا افرادی در این حوزه به کارگیری شوند که ضمن برخورداری از حفاظت گفتاری تمایلی به استفاده از جایگاه موجود برای رسیدن به مقاصد شخصی نداشته باشند.

وی تاکید می‌کند: به همین دلیل اعضای شورا همواره امین ترین و نزدیکترین افراد به خود را برای مسئول دفتری انتخاب می کردند و انتخاب افرادی همچون اقوام و نزدیکان درجه یک اعضا در ادوار گذشته به همین منظور بوده است. لذا حضور دختر خانم معدنی پور در جایگاه مسئول دفتری موضوع جدید و خارج از قائده و قانون نبوده است.هرچند که این مسئله به دلیل آئین نامه داخلی شورا ربطی به مصوبه تعارض منافع ندارد، ولی از آنجایی که این انتخاب در ابتدای دوره صورت گرفته و اضافه شدن آیتم های جدید به مصوبه تعارض منافع چند ماه بعد از شروع دوره مدیریت شهری ششم صورت گرفت و به تصویب رسید، از نظر مصوبه فوق نیز هیچگونه منعی ندارد.

وی با اشاره به فیش حقوقی منتشر شده از مسئول دفتر عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: حقوق پرداختی تمامی کارکنان در شورای اسلامی شهر تهران براساس نظام اداری شورا بوده و توسط امور اداری شورا نظارت و کنترل می شود. حقوق مسئولین دفاتر تمام اعضا به عنوان نیروهای دبیرخانه نیز بصورت یکسان و براساس نظام اداری شورا می باشد و هیچ کدام از اعضای شورای شهر در این خصوص دخل و تصرفی ندارند.

 با اینکه رابط رسانه ای این عضو شورای شهر تهران در مصاحبه اش عملا مبلغ منتشره در کانال های خبری را تایید می‌کند و جذب دختر این عضو را یک قاعده می داند اما جای سوال است که این اعضای شورای شهر که با شعار مبارزه با رانت وارد ساختمان شورا شدند و حتی چندی پیش منتقد حضور داماد شهردار تهران در پست های مدیریتی بودند، چرا امروز همان روش را انتخاب کرده و یکی از آنها دخترش را در پستی به کار گرفته و مابقی اعضا نیز سکوت کردند؟

همچنین این عدد حقوق هیچ تناسبی با توانایی ها و جایگاه یک مسئول دفتر که ویژگی اصلی آن صرفا معتمد بودن است؛ ندارد و جای سوال است که عضو شورای شهر که چند سال مدیر کل بود و در سوابق خود شهرداری یک منطقه را نیز دارد، آیا غیر از اقوام درجه یک، فرد مورد اعتماد دیگری را نمی شناسد و دایره اطرافیانش محدود هست که مجبور به انتخاب دخترش شده است؟

 با اینکه مهدی چمران اعلام کرده که بعد از پایان دوره این افرادی که به واسطه حضور عضو شورا وارد مجموعه شدند باید شورا را ترک کنند اما تجربه و شواهد نشان داده است که معمولا این افراد یا جذب مجموعه شورا شده و یا وارد شهرداری می شوند و این در حالی است که بارها و بارها مدیران شهری از انبوه نیروی انسانی در شهرداری و شورا گلایه کرده اند.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 25 دی 1401
تلاش همه جانبه برای فرار از برودت زمستانی در کشور؛ مسئولان برادری شان را ثابت کردند؛ حالا نوبت مردم

در اتفاقی شایسته تقدیر، مسئولان به جای شعار دادن یا سخت گیری بر مردم، از خودشان شروع کردند.

با از راه رسیدن سامانه‌های بارشی و موج سرمای شدید، دمای هوا در ۲۷ استان کشورمان به محدوده صفر درجه رسید؛ برودت و یخبندانی که موجب افزایش مصرف گاز در کشور شده است تا جایی که رکورد مصرف گاز در کشور شکسته شده و به ۸۵۰ میلیون مترمکعب

در روز هم رسیده است. آن هم در شرایطی که ترکمنستان سوآپ گازی‌اش را کم کرده چراکه در این کشور هم سرما به شدت اوج گرفته و با مشکلاتی مواجه شده اند.

جواد اوجی، وزیر نفت، با بیان این نکات از مردم تقاضا کرده تا در مصرف گاز صرفه جویی کنند تا گاز در هیچ نقطه از میهن مان قطع نشود. تقاضایی که اگر بدانیم در ساعات گذشته در مناطقی از کشور با افت محسوس فشار گاز مواجه بوده ایم، بسیار جدی به نظر می‌رسد و حکم زنگ

هشداری را دارد که از مدتی پیش به صدا در آمده و دست بر قضا مسئولان با اتخاذ تدابیری سخت گیرانه، پیشگیری‌های لازم را برای مقابله با آن در دستور کار قرار داده اند.

از جمله این تدابیر، طرحی است که برای تامین نیاز مصرف عمده گاز در کشور یعنی مصرف خانگی اتخاذ شده است که ۷۸ درصد تولید روزانه گاز در کشور را شامل می‌شود. مصرفی که از دید دولت مردان ضروری و حیاتی است و تامین نیاز‌های آن در حکم خط قرمز قلمداد شده است، به

گونه‌ای که حتی گاز مصرفی برخی صنایع قطع شده تا اختلالی در مصرف بخش خانگی به وجود نیاید و مردم با مشکل مواجه نشوند.

البته این تدبیر شجاعانه و از سر مسئولیت پذیری به تنهایی کافی نیست چراکه در روز‌های اخیر شاهد شکسته شدن رکورد مصرف در بخش خانگی در کشورمان بوده ایم تا جایی که ۶۶۰ میلیون متر مکعب از تولید روزانه کشور صرف این بخش شده است؛ ۳ برابر حجم گازی که در جریان

منازعات و اختلافات روسیه و اروپا، مورد تحریم قرار گرفته است و ۲۲۰ ملیون مترمکعب است.

افزون بر این، تدابیری اتخاذ شده تا تمام پالایشگاه‌های کشورمان با حداکثر ظرفیت مشغول به فعالیت باشند تا نیاز‌ها تامین شده و سطح فشار گاز در مناطق مختلف حفظ شود و همچنین گاز مورد نیاز برای تولید برق نیز در اختیار نیروگاه‌های کشور قرار گیرد تا مبادا شبکه برق با اختلال و

کمبود مواجه شده و مشکلی که در تابستان و اوج مصرف از بروزش جلوگیری به عمل آمد، در این روز‌های سرد از راه برسد و گریبان گیر مردم و کشور شود.

یکی دیگر از تدابیر اتخاذ شده برای تامین گاز مصرفی در بخش خانگی، اعمال محدودیت برای دستگاه‌های دولتی است که بر اساس آن، گاز بیش از هزار و ۶۲۸ اداره و سازمان دولتیِ پرمصرف قطع شد تا همگان بدانند که مسئولان با پرهیز از شعار دادن، ابتدا سخت گیری را از خودشان شروع

کرده اند. اقدامی بازدارنده و تنبیهی برای جلب همراهی هر چه بیشتر مردم که در ادامه آن هشدار به مشترکان پرمصرف در بخش خانگی هم در دستور کار قرار گرفت.

از جمله اقدامات قابل تقدیر دیگر در این خصوص، اصلاح فوری تعرفه‌ها بود به این صورت که مشترکان پرمصرف در دو دهک بالا با افزایش هزینه مواجه شدند تا از مصرف بی رویه شان کاسته شود و همزمان با آن، سیاست تشویقی هم در دستور کار قرار گرفت و اعلام شد که رعایت الگوی

مصرف، امتیازات تشویقی و تخفیف به دنبال دارد؛ بر این مبنا اگر مشترکین میزان مصرف گاز را نسبت به مدت ماه مشابه در سال قبل ۳۰ درصد کاهش دهند، تقریبا خدمت رایگان دریافت خواهند کرد و نیازمند بهای گاز مصرفی نخواهند بود.

پیگیری توامان سیاست‌های تنبیهی و تشویقی که با ارائه یک الگوی موثر در مصرف همراه شده است؛ پویش «هر خانه یک اتاق گرم» که تاکید دارد اگر به جای کل خانه یک اتاق را گرم کرده و از آن استفاده کنیم و لباس مناسب فصل بپوشیم، همه مان در سراسر کشور می‌توانیم از نعمت گاز

برخوردار بمانیم؛ چه آن‌هایی که ساکنان شهر‌های بزرگ و کوچک هستند و چه ساکنان مناطق دور افتاده که بیش از دیگران در معرض افت فشار و قطعی گاز هستند.

سلسله تصمیم‌هایی که البته مفصل‌تر از موارد یاد شده است و در یک کلام نشان می‌دهد که مسئولان برادری شان را در این خصوص ثابت کرده و نشان داده اند که عزمشان برای تداوم گازرسانی به همه مناطق کشور و حتی حفظ فشار گاز، کاملا جزم است تا جایی که به رغم آگاهی از

بازتاب وسیع و حتی تبعات احتمالی، ابایی از قطع گاز فلان اداره یا صنایع نام آشنا هم ندارند. رویکردی قابل تقدیر که با همراهی مردم تکمیل خواهد شد و موجب می‌شود که با کمترین مشکل این روز‌های سرد و همراه با رکوردشکنی در مصرف را پشت سر بگذاریم.

 

منبع: تابناک


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 24 دی 1401
رفع اختلال سایت ایران خودرو | مهلت ثبت نام تا این تاریخ تمدید شد

بررسی ها نشان می دهد با وجود رفع اختلال سایت به دلیل حجم بالای متقاضی ثبت نام فروش فوق‌العاده چهار محصول ایران خودرو به سختی انجام می‌شود اما تا کنون حدود ۶۰۰ هزار نفر موفق به ثبت نام شده اند.

ایران خودرو اعلام کرده است با توجه با اختلالات در سایت‌های اینترنتی، برنامه فروش فوق‌العاده چهار محصول تا چهارشنبه ۲۱ دی ماه ادامه خواهد داشت و مراسم قرعه کشی یک شنبه ۲۵ دی‌ماه برگزار خواهد شد.

مطابق اطلاعیه های فروش قرار بود طرح جدید فروش فوق‌العاده محصولات این شرکت ویژه متقاضیان عادی، مادران و خودروهای فرسوده از ۱۸ دی ماه ساعت ۱۰ صبح آغاز شود، اما علیرغم اطلاع‌رسانی‌ها از همان ساعات نخست سایت فروش ایران‌خودرو با اختلال روبرو شد که در روند این اختلال

فقط ۱۰ هزار نفر موفق به ثبت‌نام شدند.

در حال حاضر بررسی ها نشان می دهد با وجود رفع اختلال سایت به دلیل حجم بالای متقاضی ثبت نام به سختی انجام می‌شود اما تاکنون ۶۰۰ هزار نفر موفق به ثبت نام شده اند.

 در طرح فروش فوق‌العاده، چهار محصول سورن پلاس دوگانه سوز، پارس سال سفارشی ELX، پارس سال سفارشی با موتور XU۷P و راناپلاس با موعد تحویل ۹۰ روزه عرضه شده است.

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 20 دی 1401
صدور حکم اعدام برای ۳ متهم حادثه تروریستی اصفهان/ ‌"نصرآزادانی" به ۱۶ سال حبس ‌محکوم شد‌

 براساس احکام اولیه متهمین پرونده حادثه تروریستی محله خانه اصفهان، ۳ ‌متهم‌ به اعدام محکوم شدند و امیرنصرآزادانی فوتبالیست به به تحمل ۱۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.

25 آبان ماه بود که بر اثر یک حمله مسلحانه­ی تروریستی در میدان نگهبانی محله خانه ‌اصفهان، 3 مدافع امنیت به نام‌های محسن چراغی، محسن حمیدی و محمد کریمی به شهادت رسیدند.

عوامل این حمله ، با هماهنگی قبلی که با یکدیگر داشتند دست به اقدامات تروریستی زده و با کشیدن سلاح به قصد جان مردم و ماموران اقدام به تیراندازی کردند که در این عملیات تروریستی تعدادی از مردم و نیروهای حافظ امنیت نیز مجروح شدند.

پس از دستگیری عوامل تیراندازی و صدور کیفرخواست، دادگاه رسیدگی به اتهامات 6 نفر از متهمان این پرونده در 4 جلسه طی تاریخ‌های 7 و 8 و 10 دی ماه در دادگستری استان اصفهان برگزار شد.

در فرآیند برگزاری دادگاه چهار نفر از متهمان دارای وکیل تعیینی بودند و دو نفر نیز بعلت عدم معرفی وکیل تعیینی، از امکانات قانونی استفاده کرده و برای آن ها وکلای تسخیری در نظر گرفته شد و پس از برگزاری جلسات رسیدگی و بررسی مستندات و اخذ دفاعیات متهمان و وکلای آن‌ها، رای

بدوی صادر شد.


صدور حکم اعدام برای 3 نفر از متهمین این پرونده

براساس احکام صادره  صالح میرهاشمی بلطاقی فرزند سید کاظم متهم ردیف اول پرونده به اتهام محاربه از طریق کشیدن سلاح کلت کمری، تشکیل و اداره گروه‌ مجرمانه به قصد برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرائم ضد امنیت داخلی به اعدام و

به اتهام عضویت و همکاری با گروهک منافقین به 10 سال حبس تعزیری محکوم شد.

مجید کاظمی شیخ شبانی فرزند محمدرضا متهم ردیف دوم پرونده به اتهام  محاربه از طریق کشیدن سلاح کلاشینکف به اعدام و برای اتهامات عضویت در  دسته‌جات و جمعیت غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد

امنیت داخلی به 10 سال حبس تعزیری محکوم شد.

سعید یعقوبی کردسفلی  فرزند کرمعلی متهم ردیف سوم پرونده به اتهام  محاربه از طریق اقدام به کشیدن اسلحه و استفاده از کلت کمری به اعدام و برای اتهامات عضویت در  دسته‌جات و جمعیت غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی

منتهی به جرایم ضد امنیت داخلی کشور به 10 سال حبس تعزیری محکوم شد.

 

 

امیرنصرآزادانی فرزند محمد متهم ردیف چهارم پرونده  به اتهام عضویت در دسته‌جات غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور به 5 سال حبس تعزیری، برای اتهام اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت به 5 سال حبس تعزیری و برای اتهام معاونت در

محاربه به تحمل 16 سال حبس تعزیری محکوم شد.

سهیل جهانگیری فرزند عبدالحسین متهم ردیف پنجم پرونده از بابت اتهام اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت داخلی کشور به 2 سال حبس تعزیری  با احتساب ایام بازداشت محکوم شد.

برای جابر میرهاشمی فرزند  هاشم متهم ردیف ششم این پرونده نیز حکم برائت صادر شده است.

این احکام اولیه بوده و در دیوان عالی کشور قابل فرجام خواهی است.



در جلسات دادگاه چه گذشت؟

جلسات رسیدگی به این پرونده در چهار نوبت برگزار گردید.

در این جلسات، نماینده دادستان، متهمان و وکلای آنها، شهود، شکات و وکلای خانواده شهدا حضور داشتند.

صالح میرهاشمی، متهم ردیف اول پرونده نخستین فردی بود که در دادگاه به اتهاماتش رسیدگی شد.

نماینده دادستان با اشاره به اقدامات و اقاریر متهم ردیف اول  صالح میرهاشمی گفت: متهم  صالح میرهاشمی در رابطه با ارتباط خود با گروهک تروریستی منافقین عنوان کرده است «یک صفحه به نام بی باک به من پیام داد که حاضر به همکاری با ما هستید؟ که در ادامه من هم چندین

نقطه را برای اطلاع منافقین شناسایی و ارسال کردم، از جمله حوزه علمیه لیمجیر، پایگاه سپاه در خانه اصفهان و پایگاه بسیج که از طریق تلگرام آدرس این اماکن را برای آن‌ها ارسال و اعلام کردم که مسلح هستم»

نماینده دادستان ادامه داد: متهم به همراه همدستان خود در یک اصطبل اقدام به ساخت کوکتل مولوتوف کرده بود و تصاویر کوکتل‌ها را برای گروهک منافقین ارسال می‌کرده است.

وی افزود: متهم همچنین در ارتباطاتی که با عوامل گروهک منافقین داشته، عنوان کرده است که «ما یک تیم 5 نفره مسلح هستیم  و و از نظر مالی و پشتیبانی به هیچ کسی احتیاجی نداریم.»

نماینده دادستان گفت: متهم همچنین تصاویری را از محله خانه اصفهان برای گروهک منافقین ارسال کرده است.

نماینده دادستان درخصوص سلاح کمری متهم  نیز گفت: متهم عنوان کرد که سال 1400 در کردستان اسلحه کلت کمری را به همراه تعدادی تیر به قیمت 8 میلیون و 300 هزار تومان با یک خشاب اضافه خریداری کرده است

نماینده دادستان ادامه داد: متهم  صالح میرهاشمی در اقاریر خود نزد ضابط قضایی اعلام کرد که چهار حلقه لاستیک در زمین حسن نفتی را برداشته به سمت فلکه نگهبانی خانه اصفهان رفته و آن‎ها را به وسط خیابان انداخته و اقدام به سر دادن شعار کردیم.

نماینده دادستان گفت: متهم  صالح میرهاشمی در اقاریر خود عنوان کرد که مجید کاظمی متهم دیگر پرونده با اسلحه کلاش از زمین کنار قرض الحسنه وارد خیابان شد و شروع به تیراندازی کرد.

تشریح دفاعیات متهمان در جلسات دادگاه

متهم صالح میرهاشمی در دادگاه با اشاره به شب تیراندازی که منجر به شهادت سه مامور حافظ امنیت شد، گفت: در شب وقوع حادثه در محل حاضر بودم اما مسلح نبودم، زمانی که مجید کاظمی شروع به تیراندازی کرد به سمت وی ایستادم و گفتم که روبرو شلوغ است، در محل سر و

صدای زیادی بود و متوجه حرف من نشد. شروع به دویدن کردم که متوجه شدم فردی از پشت سر با سلاح کلت در حال تیراندازی به سمت شهید اسماعیلی است.

متهم ادامه داد: زمانی که ماموران آمدند، مجید در حال تیراندازی بود، از پشت یک نفر را دیدم که اقدام به تیراندازی کرد، صورت وی پوشانده شده بود اما از نظر هیکل و ظاهر شبیه سعید یعقوبی بود.

وی همچنین در رابطه با اسلحه خود به قاضی گفت: حدود یک سال و نیم گذشته بود که کلت کمری ترکیه‌ای را به همراه 12 فشنگ از فردی به نام «حمید‌لره» خریداری کردم و هیچ استفاده‎ای از آن نکردم. در شب وقوع حادثه اسلحه در پارکینگ خانه و در زیر زین موتور من بود.

در ادامه جلسه دادگاه وکیل متهم  صالح میرهاشمی برای دفاع از موکل خود در جایگاه حاضر شد.

وکیل  مدافع متهم  میرهاشمی گفت: در بحث جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی  و سردستگی گروه برخی از متخصصین علم حقوق، گروه را داشتن مرام نامه، اساسنامه و اهداف و برنامه معین، اعتبار مالی  و کارت عضویت می‌دانند، از این رو اتهام سردستگی گروه به موکل بنده صحیح

نیست.

وی همچنین گفت: از این رو نمی‌توان جمع شدن چند نفر را بدون وجود سازمان و مرکزیت گروه مجرمانه نامید.

کشف سلاح از متهمان در زمان دستگیری

پس از اخذ دفاعیات متهم میرهاشمی و وکیل وی، اتهامات متهم ردیف دوم پرونده مجید کاظمی شیخ شبانی مورد رسیدگی قرار گرفت.

به گفته نماینده دادستان، این فرد در اغتشاشاتی که منجر به شهادت سه مامور حافظ امنیت شد، با استفاده از سلاح کلاش به سمت ماموران تیراندازی کرده است.

 مجید کاظمی شیخ شبانی در دفاعیات خود در دادگاه درخصوص اسلحه‌ای که در شب حادثه همراه خود داشته است گفت: درباره اسلحه کلاش باید بگویم که این سلاح را در روستا برای شکار به همراه بچه‌های خاله‌ام و تیراندازی در عزا و عروسی استفاده می‌کردم. در زمان دستگیری ما،

سلاح‌های کلاش و کلتی که سعید یعقوبی به من داده بود در اصطبل کشف شد.

یک خشاب تیراندازی هوایی انجام دادم

متهم گفت: من یک خشاب تیراندازی هوایی انجام دادم. به هیچ ماموری تیراندازی نکردم. اگر من یک خشاب تیر را به سمت ماموران می‌زدم که به جای سه نفر 50 مامور کشته می‌شد. اشتباه من فقط این بود که با اسلحه و با اصرار سعید یعقوبی تیراندازی هوایی انجام دادم.

متهم شبانی در جلسه دادگاه در پاسخ به سوال قاضی که آیا اتهام خرید و فروش اسلحه را قبول داری یا خیر؟ پاسخ داد: یکبار سلاح کلاش خریدم.

وکیل متهم شیخ شبانی نیز در دفاع از موکل خود در دادگاه گفت: موکل بنده کرارا بیان کرده است که در آن صحنه تیر هوایی شلیک کرده و اسلحه را یک سال و نیم پیش به دلایل شخصی خریداری کرده بود. در واقع این خرید برای هدف مشخص و رقم زدن حادثه‌ای نبوده است.

وی در مورد اتهامات موکل خود گفت: تشکیل گروه، انسجام و نظم می خواهد بنابراین گروهی تشکیل نشده است.

من که آب از سرم گذشته، بگذار همه را بکشم !

پس از صحبت‌های متهم شبانی و وکیل وی، متهم ردیف سوم پرونده سعید یعقوبی کرد سفلی در جایگاه قرار گرفت و از خود دفاع کرد.

متهم یعقوبی ماجرا را این چنین شرح داد: شب اغتشاشات در خانه بودم که صالح به من زنگ زد و گفت که به نگهبانی خانه اصفهان بیا. در حین رفتن و در مسیر به مجید ( متهم ردیف دوم) زنگ زدم که او هم در مسیر آمدن به آنجا بود. زمانی که به محل رفتم دیدم که اغتشاش شروع شده

است. در محل سهیل و صالح را دیدم. کمتر از 100 نفر وسط معرکه و 200 نفر نیز در حال تماشا بودند. در همین زمان ماموران آمدند و دیدم که مجید از زمین خاکی تیراندازی کرد. مجید اسلحه را روی یک خودرو گذاشته بود و تیراندازی می‌کرد.

متهم ادامه داد: بعد از این ماجرا به همراه مجید به یک کبابی رفتیم. در آنجا مجید از من خواست تا از وی فیلم بگیرم. در زمان فیلمبرداری صاحب کبابی ما را دید و فکر می‌کنم که صحبت‌های مجید را شنید. مجید از من خواست آنجا را ترک کنیم. مجید به من گفت که من را جایی ببر تا فشنگ

بخریم، من که چند نفر را کشتم آب از سرم گذشته، بگذار همه را بکشم.

پس از اخذ دفاعیات متهم، وکیل وی در جایگاه قرار گرفت و گفت: موکل بنده اتهام واسطه‌گری  برای فروش سلاح را نپذیرفته است. با مداقه در پرونده مشاهده می‌کنیم که معامله‌ای نیز صورت نگرفته است چون واسطه گری زمانی مطرح است که معامله صورت گرفته و سلاحی خریداری شود، از

این رو ارکان  تحقق جرم محقق نشده است.

می دانستم که عضو یک گروه مسلحانه می شوم

امیر نصر آزادانی فرزند محمد، متهم ردیف چهارم بود که در دادگاه به دفاع از خود پرداخت.

متهم آزادانی در دفاعیات خود ماجرا را اینگونه شرح داده است: بعد از آشنایی با صالح میرهاشمی از طریق یکی از دوستانم، من را وارد یک گروه مجازی کردند.صالح به من گفت یک گروهی داریم که حتی مسلح هم هستند و در این گروه هر کسی یک وظیفه‌‎ای دارد.

متهم امیر نصر آزادانی گفت: بعد از مدت‌ها روز چهارشنبه صالح زنگ زد و گفت باید یک جا جمع شویم. گفت بیا فلکه نگهبانی. من به فلکه نگهبانی رفتم تا ببینم قضیه از چه قرار است. تصمیم گرفته بودم برای اعتراض به خیابان بروم. دوربین‌های مداربسته زمان ورود و خروج من به محل را ثبت

و ضبط کردند. من زمانی که به محل رفتم لاستیک‌هایی در زمین خاکی آتش زده شده بودند و به من اتهام زدند که بنزین آورده است.

وی افزود: چند نفری آنجا بودند که شنیدم مواد منفجره دست ساز دارند، به یکی از آن‌ها گفتم که به من هم می‎دهی؟ کیسه مواد منفجره دست ساز را به من دادند در محل یک دختر خانمی بود از من خواست که به او هم بدهم که من هم به وی چند تا دادم. 2 تا از مواد منفجره دست ساز

را در محل زدم اما نه به سمت مامور و نه به قصد تعرض به جان کسی.

نصر آزادانی در دادگاه با اشاره به ماجراهای بعد از شب حادثه گفت: بعد از مدتی با امیرحسین دیدار داشتم که به من گفت به خانه مهدی آمدیم و بیا اینجا. زمانی که وارد خانه شدم دیدم صالح دارد قلیان می‌کشد. از وی علت زخمی بودنش را سوال کردم و برایم ماجرا را شرح داد

در ادامه وکیل متهم امیر نصر آزادانی با حضور در جایگاه از موکل خود دفاع کرد و گفت: نحوه عضوگیری این  گروه نشان از عدم هماهنگی و بی‌ثباتی آنها دارد، از این رو تجمعمات دسته جمعی را نمی‌توان گروه منسجم دانست .

وی ادامه داد: اظهارات سایر متهمین نیز نشان می‌دهد، حسابی بر روی موکل بنده باز نکرده بودند و وظیفه و تکلیف تعیین شده‌ای را برای او در نظر نگرفته بودند. موکل بنده بیشتر تحریک شده است تا آن که تحریک کننده باشد.

جایی از شهر که میتوان تفنگ هم به همراه آورد مشخص کردند تا به آن جا برویم

متهم سهیل جهانگیری فرزند عبدالحسین نیز در ادامه جلسه دادگاه به دفاع از خود پرداخت.

جهانگیری در دفاعیات خود گفت: صالح پسردایی من است و هیچ رفت و آمدی با وی ندارم. هر روز به بنگاه دایی‌ام (پدر صالح) می‌رفتم و با آن‌ها سلام و علیک می‌کردم. یک ماه قبل از وقوع حادثه، طبق عادت که به بنگاه دایی‌ام رفتم صالح و سعید را در آنجا دیدم حین سلام و علیک کردن،

شنیدم که سعید به صالح گفت: آن طرف شهر فایده ندارد، اگر بچه‎ها به این طرف شهر بیایند می‎توانند تفنگ هم با خود به همراه بیاورند.

متهم در بخشی از دفاعیات درباره شب حادثه گفت: خانه ما در نزدیکی فلکه نگهبانی است، برای سرکشی و اینکه در آنجا چه خبر است، به آن محل رفتم. دیدم که افرادی خیابان را بسته و در حال شعار دادن هستند. بعد از آمدن مامورین من از محل فرار کردم حین فرار شنیدم که صدای

تیراندازی می‌آید. دیدم که یک نفر از کنار خیابان با کلت و نفر دیگری هم با کلاش در حال تیراندازی هستند.

وی افزود: بعد از این ماجرا به سمت خانه آمدم در حیاط باز بود که دیدم صالح و 3 نفر دیگر به خانه ما آمدند

در ادامه جلسه وکیل متهم سهیل جهانگیری با حضور در جایگاه ضمن قرائت لایحه از موکل خود دفاع کرد و گفت: موکل من  درهیچ گروه و جمعیتی عضویت نداشته، بلکه ماهیت اتلاق گروه بر اقدامات صورت گرفته توسط اشخاص دیگر و فقدان هر گونه اقدام عقیدتی و هم فکری در اشخاص ثالت

نسبت به موکل مفقود است .

متهم جابرمیرهاشمی، ششمین و آخرین متهم پرونده بود که در دادگاه به دفاع از خود پرداخت.

وی در دادگاه اعلام کرد در گروهی عضویت نداشته و اقدامی هم در این رابطه انجام نداده است.

وکیل مدافع متهم میرهاشمی نیز گفت: موکل به موجب کیفرخواست در حالی متهم به حضور در دستجات به قصد برهم زدن نظم عمومی است که هیچ یک از مستندات موید اثبات این امر نیست.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 19 دی 1401
افزایش نرخ سود در نظام بانکی عملیاتی شد/ نرخ سود ۲۵ درصدی در بانک‌های دولتی

 همزمان با مجوز انتشار اوراق گواهی با سود ۲۳ درصدی، فضای رقابتی بین بانک‌ها وارد فاز جدیدی شده تا جایی که برخی بانک‌های دولتی نرخ سود سپرده را به ۲۵ درصد هم افزایش دادند.

 از مهمترین تصمیمات بانکی دوره ریاست کلی صالح‌آبادی در بانک مرکزی، افزایش نرخ سود اوراق گواهی سپرده به 23 درصد بود.

مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده مدت‌دار ویژه سرمایه‌گذاری عام در نشست روز سوم دی‌ماه سال جاری هیئت عامل بانک مرکزی تصویب و در همان روز به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.

این اوراق با نرخ سود علی‌الحساب 23 درصد منتشر می‌شود و فروش آن صرفاً برای افراد حقیقی ایرانی بالای 18 سال مجاز است. مدت این اوراق حداکثر یک‌ساله است، اما بانک مرکزی به بانک‌ها این اجازه را داده است که این اوراق را با سررسید‌های زیر یک سال نیز منتشر کنند.

این تصمیم زمانی به نظام بانکی ابلاغ شد که بانک مرکزی رسماً از طرح موضوع افزایش نرخ سود در شورای پول و اعتبار خبر داده و تأکید کرده بود: به دنبال تغییر نرخ سود هستیم.

این سیاست مورد دفاع فرزین رئیس کل جدید بانک مرکزی نیز است. او در گفت‌وگوی ویژه خبری اعلام کرد که از ابزار نرخ بهره هم استفاده خواهیم کرد ولی چگونگی استفاده از این نرخ را بعداً اعلام می‌کنیم.

ولی بعد از ابلاغ مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده با سود 23 درصدی، برخی بانک‌ها به خصوص بانک‌های دولتی نرخ سود سپرده‌های بانکی را افزایش دادند. مشاهدات خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد نرخ سود سپرده در بانک‌های دولتی هم اکنون تا 25 درصد هم افزایش یافته است.

گفتنی است نرخ سود تسهیلات بانکی نیز در شعب بانک‌های دولتی و خصوصی افزایش یافته و به حدود 24-25 درصد رسیده است! برخی از بانک‌های خصوصی هنگام پرداخت تسهیلات، نرخ سود را به مشتریان 24 درصد اعلام می‌کنند. این نرخ پیش از این 18 درصد بود.

شورای پول و اعتبار هنوز به صورت رسمی مصوبه‌ای درباره تغییر نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی نداشته است و مشخص نیست بانک‌های دولتی و خصوصی با چه مجوزی نسبت به افزایش این نرخ‌ها اقدام کرده‌اند؟!

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 14 دی 1401
وزارت رفاه خط فقر ۱۴ میلیون تومانی در تهران را تأیید می‌کند؟

 در حالی که روز گذشته خبرهایی از خط فقر ۱۴ میلیون تومانی در تهران با استناد به آمار رسمی وزارت کار در رسانه ها منتشر شده است, این وزارتخانه این آمار را نه تأیید و نه تکذیب می کند.

روز گذشته برخی رسانه‌ها جزئیاتی از خط فقر در کشور را منتشر کردند که طبق این خبر نرخ فقر یک خانوار 4نفره در سال 1400 برابر 4میلیون و 541 هزار تومان و در سال 1401 برای کل کشور و تهران به ترتیب برابر 7.7 و 14.7 میلیون تومان است.

منبع آمار در این خبر، "گزارش های فقر, پایش فقر در سال 1400 " منتشر شده از سوی سوی وزارت تعاون, کار و رفاه اجتماعی اعلام شده است. اما پیگیری خبرگزاری تسنیم از وزارت تعاون, کار و رفاه اجتماعی و همچنین بررسی گزارش های منتشر شده در وب سایت رسمی این وزارتخانه

وجود چنین گزارشی را تایید نمی کند.

در تماس های خبرگزاری تسنیم با بخش های مختلف وزارت کار هم وجود چنین گزارشی در وب سایت این وزارتخانه تأیید و حتی تکذیب نشد و این ابهام باقی است که آیا چنین گزارشی از خط فقر در کشور به صورت رسمی تهیه  شده است یا خیر؟

در بخشی از این گزارش آمده است: برآوردها نشان می‌دهد که خط فقر در سال 1400نسبت به سال 1399رشد حدود 50درصدی داشته و به عدد 1میلیون و 682هزار تومان سرانه در ماه رسیده که بر این اساس خط فقر یک خانوار سه و چهار نفره به ترتیب 3 میلیون و 700و 4میلیون و 541هزار

تومان خواهد بود. شایان ذکر است که آخرین اعداد خط و نرخ فقر بر اساس آخرین داده‌های موجود، برای سال 1400بوده و خط فقر برای سال 1401بر اساس برآوردها به طور متوسط در کل کشور به طور سرانه 2.58 میلیون تومان برای خانوار چهارنفره در حدود 7.7 میلیون تومان  است. این عدد برای

خانوار چهارنفره و سه‌نفره در شهر تهران برای سال 1401در حدود 14.7 و11.9 میلیون تومان برآورد می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 13 دی 1401
ماجرای پیامک قطع یارانه نقدی خانوارها چیست؟

در روزهای اخیر، برخی افراد از دریافت پیامکی مبنی بر قطع یارانه نقدی خبر داده‌اند. در این زمینه، سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه درباره ارسال پیامکی مبنی بر قطع یارانه خانوارها توضیحاتی ارائه کرد.

سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه گفت: سازمان هدفمندی هیچ‌گونه پیامکی مبنی بر قطع یارانه خانوار ارسال نکرده است.

طیبه حسینی، سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه گفت: سازمان هدفمندی یارانه پیامکی مبنی بر قطع یارانه افراد ارسال نکرده و این پیام‌ها جعلی است و تنها با قصد کلاهبرداری به افراد ارسال می‌شود.

به گفته او، با توجه به جعلی بودن این‌ پیامک‌ها به افراد توصیه می‌شود که به هیچ عنوان وارد لینک نشوند.

حسینی با اشاره به بحث کالابرگ گفت: توزیع کالابرگ در استان هرمزگان به‌طور آزمایشی قرار است انجام شود و انتخاب دریافت کالابرگ یا یارانه نقدی کاملا اختیاری است.

سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه ادامه داد: اجرای طرح کالابرگ در تمامی استان‌ها منوط به طرح آزمایشی استان هرمزگان است، اما واریز یارانه نقدی کماکان ادامه دارد.

او با بیان اینکه عدم انتخاب کالابرگ به معنای قطع یارانه نیست، گفت: تنها با تغییر در دهک بندی یارانه افراد قطع می‌شود.

حسینی گفت: بررسی درخواست‌های یارانه بگیران با وزارت تعاون است، چنانچه پس از بازبینی افراد دهک یک تا ۹ شناخته شوند، یارانه نقدی به آنها تعلق می‌گیرد.

 

منبع: فردای اقتصاد


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 12 دی 1401
مسجدجامعی: اگر هاشمی بود، با گروه‌های کف خیابان و خانواده‌های آسیب‌دیده وقایع اخیر، ملاقات و گفت‌وگو

جمهوری اسلامی نوشت: وزیر فرهنگ دولت سیدمحمد خاتمی گفت: باور به‌ مدنی‌بودن چند انتخابات اخیر کمتر پذیرفته شد و این نارضایتی عمومی طرف توجه نظام قرار نگرفت، هرچند کسانی اقداماتی کردند و مطالبی گفتند و نوشتند؛ اما گوش شنوایی

نبود.افزون ‌بر آن، در شرایط کنونی، آنچه کار را دشوار می‌کند، رودررویی با کسانی است که برآمده از آموزش ‌و پرورش و فرهنگ و رسانه همین نظام‌ هستند و در عین‌ حال، مدعی ایده‌ها و چشم‌اندازهای آن شده‌اند.

در آستانه ششمین سالگرد رحلت استوانه انقلاب اسلامی، سیاستمدار بی‌بدیل معاصر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رضوان‌الله تعالی علیه، روزنامه جمهوری اسلامی درصدد برآمد با توجه به شرایط خاص کنونی کشور، از صاحبنظران بپرسد اگر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اکنون در میان ما

بود، با وضعیت موجود چه برخوردی می‌کرد؟

به این سوال و همینطور درخواست نقل یک خاطره از ایشان، جمعی از صاحبنظران پاسخ داده‌اند که متن این پاسخ‌ها را از نظرخوانندگان گرامی روزنامه می‌گذرانیم.

متن سوال‌ها اینها هستند.


۱- پاییز ۱۴۰۱ با خاطره‌های رنج آوری از اعتراضات و اغتشاشات و خسارت‌های جانی و مالی زیادی به کشورمان همراه بود. در این شرایط دشوار، جای خالی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که بحران‌ها را با مهارت مهار می‌کرد خالی است. به نظر شما اگر ایشان در این زمان در میان ما بودند،

چه می‌کردند؟


۲- لطفا خاطره‌ای از نوع حکمرانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بفرمایید.


اگر آقای هاشمی بود، حق اعتراض را به رسمیت می‌شناخت


و بر یافتن راهکار عملی آن تاکید می‌کرد

دکتر احمد مسجدجامعی

دکتر احمد مسجدجامعی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت اصلاحات و از صاحبنظران فرهنگی و سیاسی کشور است که در چند دهه اخیر منشا خدمات بزرگ فرهنگی بوده است. از کارشناس مسئولی در سازمان پژوهش و برنامه‌ ریزی آموزشی تا خدمت در دفتر امور اجتماعی وزارت

کشور و سپس مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ریاست شورای فرهنگ عمومی و عضویت در چندین هیات امنا موسسات دینی و فرهنگی تا نمایندگی مردم تهران و ریاست شورای اسلامی شهر تهران و مسئولیت‌های دیگر را در کارنامه خود دارد.

حضور دلسوزانه دکتر مسجدجامعی در مسئولیت‌های مختلف فرهنگی کشور موجب اعتماد مسئولین از جمله آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به ایشان شده بود، لذا روزنامه جمهوری اسلامی با مطرح کردن دو سوال با عنوان «اگر هاشمی بود...» نظر وی را درباره نوع برخورد آیت‌الله با وقایع اخیر

کشور جویا شد. ضمن تشکر از دکتر احمد مسجدجامعی، توجه خوانندگان گرامی روزنامه را به نقطه ‌نظرهای ایشان جلب می‌نمائیم.

***
روزنامه جمهوری اسلامی، از من پرسید که اگر آقای هاشمی در قید حیات بود، در وضع کنونی، چه می‌کرد؟ مسلماً، پاسخ به این پرسش با حدس و گمان همراه است. آیت‌الله هاشمی همچون دیگر سیاست‌مداران برجسته معاصر فراز و فرودی در مواضع سیاسی داشته‌ است. از ایشان در دو

دهه آخر عمر، رویکردی جدید دیده می‌شود. آنچه خواهم گفت باتوجه ‌به همین موضوع است کسانی که بیشتر با اخلاق و شیوه عمل ایشان، آشنا بوده‌اند، می‌توانند نقاط ضعف یادداشت مرا اصلاح کنند.

آنچه این روزها کشور بدان نیاز دارد، دستیابی به تصویری مشترک برای افزایش اعتماد متقابل اجتماعی به‌منزله سرمایه‌ای بزرگ است که به‌ سبب آن، همراهی و همدلی جایگزین تقابل و رودررویی شود و آرامشی اطمینان‌بخش در کارها و جریان زندگی هرروزه فراهم آید.

نخستین گام در این راه وجود نهادها یا افرادی اجماع‌ساز است که با گفت‌وگوی فیمابین، حلقه پیوندی بین نظام، صاحب‌نظران و دیدگاههای گروههای گوناگون شهروندان فراهم آورند و با تدبیر و کاردانی و حسن‌نیت، آمدوشد پیوسته‌ای برای جمع‌بندی و نزدیک‌کردن دیدگاهها داشته و پیغام‌بری

امین و معتمد بین این و آن باشند.

نظام در سالهای پیش، شخصیتی شاخص از این‌گونه را از دست داد. آقای هاشمی چنین جایگاهی داشت و از توان و بیان لازم برخوردار بود. او در دوره مرحوم امام، به‌سبب ارتباط صمیمانه‌ای که با ایشان داشت، برخی از مهم‌ترین کارها را عهده‌دار بود و از پس آن به‌خوبی برمی‌آمد؛ مانند

متقاعدساختن همگان به پذیرش قطعنامه هرچند رسانه سراسری در این سالها، در پی کاستن از نقش آقای هاشمی در روند انقلاب و جنگ است، به‌تازگی، یکی از فرماندهان ارشد نظامی گفته است کاش پیش از عملیات کربلای ۵، سیاسیون راه‌حلی برای پایان جنگ می‌یافتند و یکی از

محققان تاریخ جنگ با استنادات فراوان پاسخ داده بود که کسانی اقداماتی کردند؛ اما گوش شنوایی پیدا نشد. آقای هاشمی نزد رهبری هم همین جایگاه رفیع را داشت، هرچند این جایگاه نزد ایشان تا پایان، چنین نماند.

شاید اگر این بزرگوار بود، در وضعیت کنونی می‌توانست سرِ چشمه را بگیرد تا کار بدین جاها کشیده نشود.

در انتخابات گذشته، کنارگذاشتن نامزدهای شناخته‌شده‌ای که حتی در راس قوا بودند، از جریان گرم رقابتها کاست؛ ازاین‌رو، بر مشارکت عمومی تاثیری منفی به جا نهاد و بدین‌ترتیب، پایین‌ترین مشارکت مردمی در تاریخ پس از انقلاب رقم خورد، هرچند شخصیتها و گروههای موثر همگی به

صحنه آمده و مردم را به حضور فعال در انتخابات فرا خوانده و نامزدهای خود را معرفی کرده بودند. یکپارچه‌شدن قوا ناشی از همین حضور ناقص مردم است. در همه نظرسنجیها، درصدی از پاسخ‌دهندگان همیشه وضع موجود را بهترین شرایط می‌دانند که حتی از این رقم نیز کاسته شده است.

به‌هرحال، باور به‌ مدنی‌بودن چند انتخابات اخیر کمتر پذیرفته شد و این نارضایتی عمومی طرف توجه نظام قرار نگرفت، هرچند کسانی اقداماتی کردند و مطالبی گفتند و نوشتند؛ اما گوش شنوایی نبود.

افزون ‌بر آن، در شرایط کنونی، آنچه کار را دشوار می‌کند، رودررویی با کسانی است که برآمده از آموزش ‌و پرورش و فرهنگ و رسانه همین نظام‌ هستند و در عین‌ حال، مدعی ایده‌ها و چشم‌اندازهای آن شده‌اند.

آنچه برخورد با اعتراضات این دوره را متفاوت می‌کند، حضور وسیع همین دهه‌هشتادیها و حتی بعد از آنهاست. پیش از ماجرای مهسا امینی، در گزارشی تصویری که در فضای مجازی بسیار دست‌به‌دست شد، شاهد حضور سراسیمه مادری بودیم که به گشت مثلاً، امر به معروف و نهی از

منکر با آه و ناله، التماس می‌کرد که دختر بیمارش را از وی جدا نکنند و آنها بی‌هیچ پروایی و با رفتاری خارج از عرف، دختر را سوار خودروی پلیس بردند و با مادر چنان کردند که نزدیک بود از روی او هم عبور کنند. فکر نمی‌کنم اگر آقای هاشمی چنین صحنه‌ای را می‌دید، خاموش و بی‌تفاوت، از

کنارش می‌گذشت. لطمه‌ای که از این نوع مثلاً، امر به معروف و نهی از منکر به عواطف عمومی زده شد، جبران‌ناپذیر بود؛ درحالی‌که هیچ برخوردی با عوامل آن صورت نگرفت. این بی‌عملی در برابر رفتارهای به‌ نام دین خشم گسترده‌ای را سبب شد. با چنین زمینه‌ای بود که ماجرای مهسا

امینی آن موج وسیع را در پی داشت.

به‌هرحال، این نخستین‌ و آخرین نمونه از این اعتراضات نیست. اگر آقای هاشمی بود، میان اغتشاش و اعتراض تفاوتی می‌گذاشت و حق اعتراض را چنان‌که در قانون اساسی به‌صراحت آمده است، به رسمیت می‌شناخت و بر یافتن راهکار عملی آن، که دست‌کم دو بار از ناحیه من ارائه شده

است، تاکید می‌کرد و تا جایی که می‌توانست می‌کوشید به اعتراضها توجه و از شدت برخوردهای خشن با مردم و معترضان کاسته شود.

آقای هاشمی در دوره ریاست جمهوری خود، هرسال از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دیدن می‌کردند. در یکی از این دیدارها، سالن «استانها» را بازگشایی کردیم. هر غرفه به یک استان اختصاص داشت که در آن، مجموعه آثار همان استان اعم از کتاب، پژوهش، نشریه و سند عرضه

می‌شد. ازآنجاکه پیش از آن، در سالهای ریاست مجلس ایشان، براساس گزارشی که درباره زاهدان داده بودیم، اعتبار ویژه‌ای را به آنجا اختصاص دادند، با ذوق و شوق از غرفه سیستان و بلوچستان بازدید کرد و از حجم پژوهشها و انتشاراتی که از این استان ارائه شده بود، شگفت‌زده و

خواستار توجه بیشتر به آنجا شد. از کارهای به‌یادماندنی در آن خطه مجموعه هفت‌جلدی و بسیار ارزشمند حکایت بلوچ دکتر محمود زند مقدم، از برترین پژوهشگران کشور، بود. در آن زمان، برنامه‌ای برای برگزاری نمایشگاه کتاب استانی داشتیم که باتوجه‌به گفته ایشان، بیشترین نمایشگاه

کتاب استانی را در سیستان و بلوچستان برگزار کردیم. اگر آقای هاشمی بود، باتوجه‌به اطلاعات وسیع خود از مسائل زاهدان و دسترسی به منابع خبری متفاوت شاید زودتر، در جریان اتفاقات آنجا قرار می‌گرفت و تلاش می‌کرد که اوضاع تا این حد بحرانی نشود.

اگر آقای هاشمی بود ضعف عملکرد دستگاههای اجرایی را شفاف می‌کرد تا آنها پاسخ‌گوی گفتار و کردار خود باشند و نوک حمله معترضان به سوی باورهای آیینی و ارکان نظام نرود.یکی از مدیران میانی گفته بود که ما فقط پشتیبان نیروهای خودی هستیم؛ درحالی‌که دولت نماینده کل ملت

است؛ حتی آنانی که او را قبول ندارند.

اگر آقای هاشمی بود، با گروههای کف خیابان و خانواده‌های آسیب‌دیده از وقایع اخیر ملاقات و گفت‌وگو می‌کرد و ضمن دلجویی از آنها نظراتشان را می‌شنید و انعکاس می‌داد. اگر آقای هاشمی بود، از ظرفیت مجمع تشخیص مصلحت نظام، که در این قضایا، گرفتار بی‌عملی شد، به شیوه‌ای

موثر بهره می‌برد.

ایران ما به‌سبب موقعیت استراتژیکی که دارد، همواره در معرض تهدیدات کوچک و بزرگ و بحرانهای ریز و درشت قرار دارد؛ اما نباید انکار کرد که با سوء مدیریتهای موجود، زمینه دامن‌گیر و فراگیرشدن اعتراضات را فراهم می‌سازیم و با بی‌توجهی به معترضان، آنها را به سمت اغتشاش سوق

می‌دهیم. رسانه‌های پرهزینه رسمی و نیمه‌ رسمی جدید و سنتی نه‌ تنها در برابر ریزرسانه‌های جوانان و نوجوانان درمانده شده‌ و کارایی خود را از دست داده‌اند؛ بلکه حرفه‌ای هم عمل نمی‌کنند، اعتمادبرانگیز نیستند و ظرفیت شنیدن اعتراضات و دیدن فقر و فساد و نابرابری را ندارند تا چه

رسد به چاره‌جویی و پاسخ‌گویی به آن. آنها حتی صدای اشخاص و تشکلهای پای‌بند به نظام را نمی‌شنوند تا چه رسد به آنکه بازتاب‌دهنده سخنان آنان باشند؛ درحالی‌که در قانون اساسی، آزادی هم‌تراز با تمامیت ارضی شمرده شده است و هیچ‌کس آن را مخل امنیت نمی‌داند.

در همین آشفته‌ بازار اتفاق عجیبی افتاد و آن دو بیانیه مشترک چین و عربستان و سایر کشورها درباره ادعای واهی مالکیت سه جزیره ایرانی بود، وقتی هفته فرهنگ ایران در عربستان را در دولت آقای خاتمی برپا کردیم، آقای هاشمی این ابتکار را به فال نیک گرفت، در کنار آن دیداری با ملک

عبدالله در ریاض همراه با دو سه تن از وزرای آن کشور داشتیم. وزیر خارجه آنجا به وزیر خارجه آقای هاشمی سلام رسانید و برای نخستین بار عکس رهبران ایران در تلویزیون آن کشور از موضع عزت و قدرت دیده شد. آقای هاشمی بر حسن روابط ایران و عربستان در سیاست‌های منطقه‌ای

تاکید داشت؛ به رغم کارشکنی‌های دیگر نیروهای سیاسی، اما این بخش را با اطمینان بیشتری می‌توانم بگویم که اگر آقای هاشمی بود اولاً کار به چنین بیانیه‌ای نمی‌رسید و اگر می‌رسید او دست روی دست نمی‌گذاشت. زیرا او از تحولات تاریخ معاصر ایران آگاه بود و زمانی در این باره

می‌گفت و می‌نوشت که در حوزه و غیرحوزه، چندان چنین مباحثی رایج نبود.

در همان دیدار بود که با وزیر کشور عربستان در خصوص تسهیل زیارت شیعیان از بقیع صحبت کردیم و او در این زمینه قول مساعد داد.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 11 دی 1401
واکنش بسیج دانشجویی به آتش زدن دفتر دانشگاه آزاد تهران شمال

 بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد تهران شمال خواستار شناسایی و برخورد با عاملین آتش سوزی دفتر این تشکل شد.

 بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد تهران شمال طی بیانیه‌ای خواستار شناسایی و برخورد با عاملین آتش سوزی دفتر این تشکل از سوی نهادهای مسئول شد.

در بخشی از این بیانیه آمده است:

آتش زدن دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، اقدامی بزدلانه و وقیحانه از سوی معاندین نظام جمهوری اسلامی ایران بود که در روز پنجشنبه 1401/10/08 حوالی ساعت 4 صبح شکل گرفت.

دولت های معاند گمان کردند با القای تفکرات سقیم خود به برخی از جوانان ما و هیجان زده کردن برخی از دانشجویان ، میتوانند نجابت را از آنها بگیرند و بی عفتی را به آنها تحمیل کنند.

وقتی متوجه شدند که این توطئه در حال شکست خوردن است با به بردگی گرفتن یک فرد سخیف برای یورش و آتش زدن دفتر بسیج دانشجویی نشان دادند که، توانایی مقابله با اندیشه های منسجم دانشجویان بسیجی که ریشه های آن در آیینهای ایرانی و فرهنگ لایزالاسلامی است را

ندارد؛ و برای غلبه بر افکار آنها مجبور به انجام دادن این اقدامات که به صورت نامستحسن هستند و هدفی جز آشوب ، ناامنی و به خطر انداختن زندگی مردم ندارند.

آن ها باید بدانند که ما از تبار صدیقه کبری (س) هستیم و با به آتش کشیدن درب خانه هایمان نمی توانند جلوی ما را برای بیان حق و دفاع از آرمان های جمهوری اسلامی ایران بگیرند و بدانند که ما در راه خود ثابت قدم هستیم، چرا که وجب به وجب خاک ایران ماواء و مامن دانشجویان بسیجی

است.

بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، ضمن محکوم کردن این اقدام مذبوحانه، از دستگاههای امنیتی و قضائی کشور درخواست شناسایی عاملین این اتفاق و برخورد قضائی قاطع و مناسب را درخواست می نماید.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 10 دی 1401
حذف ممنوعیت تحصیل دختران متاهل در مدارس روزانه؛ تشویق به تحصیل یا کودک‌همسری؟

سیمین کاظمی، جامعه‌شناس از جمله منتقدان این مصوبه است و می‌گوید: «به جای مقابله با پدیده آسیب‌زای کودک همسری، شاهد اقداماتی هستیم که به ترویج رسمی این پدیده منجر می‌شود. اجازه تحصیل در مدارس عادی به دانش‌آموزان متاهل، اقدامی

در راستای عادی‌سازی کودک همسری است. در واقع آنچه برای تصمیم گیرندگان اهمیت دارد، موضوع ازدواج و فرزندآوری زیر سن مسوولیت قانونی و اولویت دادن آن بر آموزش و رفاه کودکان است.»

مستوره برادران نصیری: براساس ماده ۵۳ مجموعه مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش، دانش‌آموزان ازدواج کرده برای ادامه تحصیل چهار روش و راه در پیش دارند.

در امتحانات متفرقه شرکت کنند، در مدارس بزرگسالان درس بخوانند، در مدارس روزانه ثبت‌نام اما بدون حضور فقط در امتحانات شرکت کنند و چهارم و برای آخرین راه حل می‌توانند با تصمیم شورای مدرسه شامل مدیر و معاون آموزشی_پرورشی و نماینده انجمن اولیا و مربیان در مدرسه

روزانه ثبت‌نام کنند اما با شروطی.

شرطش این بوده که از بیان مسائل مربوط به ازدواج در مدرسه و بین سایر دانش‌آموزان پرهیز کنند. این قوانین تا آخرین مجموعه مصوبات آموزش و پرورش که در اختیار خبرآنلاین قرار گرفته، یعنی تا سال ۱۳۹۷ وجود داشته، اما آن‌طور که معلمان مختلف در گفت‌وگو با ما بیان کرده‌اند، اگر

دانش‌آموز اهل درس و مشق بود و اولیای مدرسه با او اصطلاحا راه می‌آمدند، از راه حل چهارم استفاده می‌کردند.

با این حال مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور زنان چند روز پیش اعلام کرد که براساس مصوبات جدید ادامه تحصیل دانش‌آموزان متاهل در مدارس روزانه مانعی ندارد و هیچ مدرسه‌ای نمی‌تواند به دلیل تاهل از ادامه تحصیل دانش‌آموزی در مدارس روزانه جلوگیری کند. اما ماجرا به این سادگی

نیست که قانونی که تا همین گذشته نزدیک اعمال می‌شده و اتفاقا امکان مخالفت و حتی بحث و بررسی نداشته، ناگهان برداشته شود،‌ چرا که منتقدان معتقدند حذف این قانون، در راستای تقویت مساله پرچالش دیگری‌ست که بسیار بحث‌برانگیزتر از این موضوع به‌شمار می‌آید: تشویق به

کودک‌همسری!

سیمین کاظمی، جامعه‌شناس از جمله منتقدان این مصوبه است و می‌گوید: «به جای مقابله با پدیده آسیب‌زای کودک همسری، شاهد اقداماتی هستیم که به ترویج رسمی این پدیده منجر می‌شود. اجازه تحصیل در مدارس عادی به دانش‌آموزان متاهل، اقدامی در راستای عادی‌سازی

کودک همسری است. در واقع آنچه برای تصمیم گیرندگان اهمیت دارد، موضوع ازدواج و فرزندآوری زیر سن مسوولیت قانونی و اولویت دادن آن بر آموزش و رفاه کودکان است.»

نرگس ملک‌زاده، معلم، نیز همین نگاه را دارد،‌ او می‌گوید:« جای نقد دارد که چرا سال‌های قبل کسی به این مساله توجه نمی‌کرد که باید به حق تحصیل دانش‌آموزان دختر متاهل توجه کرد اما حالا بدون هیچ پیش‌زمینه‌ای اعلام می‌کنند که تحصیل دانش‌آموزان دختر در مدارس روزانه هیچ

ایرادی ندارد.»

این معلم معتقد است هرچند که مسئولان آموزش و پرورش اشاره مستقیمی به بحث کودک همسری نمی‌کنند اما حقیقت این است که تصمیم‌های کلان در نظام‌های آموزشی خرد می‌شود. بحث ترغیب به ازدواج در نظام آموزشی، می‌رسد به بحث اجازه تحصیل در مدارس روزانه برای

دانش‌آموزان متاهل، چیزی که سال‌ها ممنوع بود.

او می‌گوید:« مثلا می‌گفتند دانش‌آموز متاهل از لحاظ ظاهری با بقیه فرق دارد و این مشکل دارد، بگذریم که حالا ظاهر دانش‌آموزان دیگر نمی‌تواند مساله باشد،‌ و یا موضوع مطرح کردن مسائل زندگی متاهلی بود که دراین‌باره هم شرایط تفاوتی با قبل ندارد.»

حذف یک قانون جنسیت‌زده

هرچند که در مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش درباره محدودیت‌های تحصیل دانش‌آموزان به مساله جنسیت اشاره‌ای نکرده است اما محمدرضا نیک‌نژاد، از معلمان با سابقه می‌گوید:« این قانون در گذشته برای دانش‌آموزان دختر اجرا می‌شد و فقط دختران متاهل بودند که با اجرای این

مصوبات برای ادامه تحصیل در مدارس روزانه دچار مشکل می‌شدند، درواقع این یک مصوبه جنسیت‌زده بود که حالا باید بابت حذف آن خوشحال باشیم.»

او تاکید می‌کند که کودک همسران ما اغلب در مناطق کم برخوردار هستند و هرچند که این مصوبه یک نوع تشویق به کودک همسری است اما «حقیقت این است که این دستورات و بخش‌نامه‌ها نمی‌تواند برای برنامه‌هایی که دارند، راهگشا باشد، نمی‌تواند کودک‌همسری را افزایش دهد،

مگر در همان طبقه ضعیف که نکته اینجاست که ما در مناطق کم‌برخوردار اصلا مدارس بزرگسال نداریم تا دانش‌آموزان دختر متاهل بروند درس بخوانند، پس در مجموع چنین مصوبه‌ای خوب است.»

شهلا کاظمی‌پور، عضو هیئت علمی بازنشسته دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران هم نگاه متفاوتی به این مصوبه دارد:« ممنوعیت تحصیل دختران دانش‌آموز متاهل در مدارس روزانه به این خاطر بود که اصطلاحا می‌گفتند روی بچه‌ها باز می‌شود، ‌یعنی حالا نگاه آموزش و پرورش به این

مسائل عوض شده و مثل کشورهای غربی هیچ فرقی بین دانش‌آموز متاهل و دانش‌آموز مجرد نمی‌بیند؟»

او ادامه می‌دهد:«ازدواج‌ها در جمعیت دانش‌آموزی معمولا در خانواده‌های فقیر از لحاظ فرهنگی و اقتصادی رخ می‌دهد،‌ مصوبه جدید می‌تواند پیامدهای مثبتی داشته باشد، از این جهت که خانواده وقتی ببیند که دخترش درهرحال، چه مجرد و چه متاهل امکان تحصیل برایش فراهم خواهد بود،

شاید دست از تحمیل ازدواج اجباری به دختران بردارد.»

درواقع این پژوهشگر معتقد است همین که به واسطه ازدواج زودرس،‌امکان تحصیل از دختران گرفته نشود، نکته مهم و رو به رشدی است.

مراقبت‌های جنسی نداریم!

آنچه که در گذشته به عنوان یکی از عوامل محدودیت تحصیل دختران متاهل در مدارس عنوان می‌شد، مطرح کردن مسائل جنسی بود که امکان مطرح کردنش از سوی دانش‌آموز متاهل وجود داشت. حالا با این مصوبه و اجازه تحصیل دانش‌آموزان متاهل این سوال مطرح می‌شود که آیا مطرح

کردن مسائل جنسی از سوی این گروه از دانش‌آموزان جای چالش و بررسی ندارد؟

سیمین کاظمی به عنوان پزشک و جامعه‌شناس به این سوال این‌گونه جواب می‌دهد:« هر چند در مدارس آموزش مسائل جنسی به منظور محافظت از دانش آموزان تابو به حساب می آید، ولی وقتی به مساله ازدواج و جمعیت می رسیم، این تابو به کلی فراموش می‌شود و دانش آموزان

متآهل در کنار سایر دانش آموزان قرار می گیرند. چنین تصمیماتی نشانه دیگری است از اینکه برای طرفداران افزایش جمعیت، این هدف باید به هر وسیله ای که شده، صرفنظر از پیامدهای منفی اش محقق شود. چنین رویکردی خطرناک است و متخصصان و کارشناسان بارها درباره آن هشدار

داده اند ولی جدی گرفته نمی شود.»

محمدرضا نیک‌نژاد، معلم هم چنین مساله‌ای را مطرح می‌کند:« یکی از واکنش‌های منفی خانواده‌ها بخاطر حضور دانش‌آموزان متاهل به این دلیل است والدین نگران مطرح کردن مسائل جنسی هستند.»

او با بیان اینکه آموزش جنسی به دلایل ایدئولوژیک، حساسیت آموزش و پرورش و حتی برخی از خانواده‌ها در مدارس وجود ندارد، ادامه می‌دهد:«اگر آموزش جنسی درست انجام بشود دیگر ترسی از این موضوعات وجود ندارد که دانش‌آموز متاهل در کنار دانش‌آموز مجرد درس بخواند.»

این معلم با هشدار درباره اینکه دانش‌آموزان مسائل و موضوعات جنسی را از گروه همسالان و یا شبکه‌های اجتماعی ممکن است به شکل ناپخته و غلط دریافت کنند، ادامه می‌دهد:« درحالی در مدارس آموزش رسمی و درست درباره مسائل جنسی نداریم که حالا سن آگاهی از این

مسائل به دبستان رسیده است.»

نرگس ملک‌زاده هم با تایید این مسائل می‌گوید:« آموزش مراقبت‌های جنسی در مدارس نداریم، مگر خود مدرسه یا معلم احساس وظیفه کند، که این کار هم بدون چالش نیست، چراکه اگر همکاری هم بخواهد دراین‌باره صبحت کند و آموزش دهد ممکن است با اعتراض خانواده‌ها یا

حساسیت آموزش و پرورش روبه‌رو شود.»

به گفته او دانش‌آموزان درحالی که مسائل و مراقبت‌های جنسی را از گروه همسالان و شبکه‌های اجتماعی با یک سرچ ساده کسب می‌کنند که در مدارس آموزش درست و هدفمندی در این حوزه نداریم.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 5 دی 1401
زلنسکی شمشیرش را برای ایران از رو بست

 سفر ۱۰ساعته چهارشنبه هفته گذشته ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، به آمریکا و به‌خصوص سخنرانی ۲۵‌دقیقه‌ای او در کنگره آمریکا و موضع تقابلی گرفتن علیه ایران حکایت از آن دارد که کی‌یف در مسیر برگشت‌ناپذیر روابط با تهران گام برداشته

است. در مقابل هم تندترشدن بی‌سابقه لحن زلنسکی علیه ایران، واکنش دستگاه سیاست خارجی را به دنبال داشت.

 در این زمینه سخنگوی وزارت امور خارجه اتهامات تکراری و اظهارات خارج از نزاکت رئیس‌جمهوری اوکراین در کنگره آمریکا در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرد. ناصر کنعانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران بارها به اتهامات بی‌اساس مقامات اوکراینی در موضوع ادعایی

پهپادها پاسخ داده است، افزود: «یک بار دیگر تأکید می‌شود که جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گونه تجهیزات نظامی برای هیچ طرفی برای استفاده در جنگ اوکراین صادر نکرده است». سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: «ما همواره به تمامیت ارضی کشورها و از‌ جمله اوکراین احترام

گذاشته‌ایم و آقای زلنسکی بداند که صبر راهبردی ایران در قبال اتهامات بی‌اساس نامحدود نخواهد بود». کنعانی افزود: «آقای زلنسکی بهتر است از سرنوشت برخی رهبران کشورها که به حمایت آمریکا دل خوش کردند، عبرت بگیرد». در‌این‌میان واشنگتن و تل‌آویو هم سعی در تشدید گسل

بین تهران و کی‌یف دارند.

 پیرو این موضوع، آمریکا از سازمان ملل برای تحقیق درباره ادعای به‌کار‌رفتن پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین درخواست تحقیق و بررسی کرد. نماینده آمریکا در سازمان ملل در بیانیه‌ای با ادعای اینکه کره شمالی و ایران به حمایت نظامی از روسیه در جنگ اوکراین می‌پردازند، از سازمان ملل

خواست درباره «به‌کاررفتن پهپادهای ایرانی در جنگ روسیه علیه اوکراین» تحقیق کند. لیندا توماس گرینفیلد در بیانیه‌ای که در وبگاه نمایندگی آمریکا در سازمان ملل منتشر شده است، مدعی شد: «استفاده روسیه، یک عضو دائم سازمان ملل از تسلیحات به‌دست‌آمده از کره شمالی و ایران

برای ادامه جنگ متجاوزانه‌اش علیه اوکراین شرم‌آور و مذموم است. این اقدام ناقض قطع‌نامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است». گرینفیلد در این بیانیه با گفتن اینکه آمریکا نگران افزایش انتقال تسلیحات از کره شمالی به روسیه است، اظهار کرد: «واشنگتن قصد دارد اقدامات ناقض

قطع‌نامه‌های شورای امنیت را از سوی روسیه و کره شمالی در کمیته تحریم‌های ۱۷۱۸ شورای امنیت مطرح کند». او در ادامه با تکرار ادعای غرب مبنی بر حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین، گفت: «ما همچنین از دبیرخانه سازمان ملل می‌خواهیم گروهی به اوکراین بفرستد تا

نقض بند B قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از طرف روسیه و ایران را بررسی کند؛ به‌ویژه پس از استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در حمله این ماه به زیرساخت‌های اوکراین». در سوی دیگر اسرائیل نیز مانند ایالات متحده سعی در دمیدن بر آتش تنش در روابط ایران و اوکراین دارد. در تازه‌ترین

مورد رئیس موساد مدعی شد این سازمان، اطلاعاتی درباره حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین دارد. به گزارش وبگاه خبری - تحلیلی اکسیوس، دیوید بارنئا با تکرار ادعای غرب مبنی بر حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ‌ اوکراین گفت: «اسرائیل اطلاعاتی دارد که نشان

می‌دهد ایران برنامه دارد به‌زودی ارسال محموله‌های تسلیحات پیچیده به روسیه را بیش‌ازپیش گسترش دهد». به نوشته اکسیوس، بارنئا پس از مطرح‌کردن این ادعا، جزئیاتی درباره اینکه این محموله‌ها شامل چه مواردی خواهد بود، ارائه نداد. آن‌گونه که اکسیوس در این گزارش قید کرده، این

اولین باری است که یکی از مقامات اسرائیل به طور علنی و رسمی دست به اظهارنظر و موضع‌گیری درباره این موضوع می‌زند. طبق گزارش اکسیوس، بارنئا همچنین تأیید کرد که اسرائیل درباره تحویل اخیر تسلیحات به روسیه از سوی ایران، اطلاعاتی را در اختیار متحدانش قرار داده است.

بارنئا مدعی شد این سازمان اطلاعاتی دارد که نشان می‌دهد محموله پهپادها پس از جنگ اوکراین به روسیه ارسال شده بود. در همین راستا روزنامه تایمز اسرائیل نیز به بخش دیگری از ادعاهای رئیس موساد علیه ایران پرداخته و به نقل از او نوشت: «ما درباره قصد ایران برای توسعه برنامه

غنی‌سازی‌ اورانیومش و قصد آن برای اعمال نفوذ بر کشورهای دوست مسلمان در منطقه به شیوه‌های گوناگون، هشدار می‌دهیم». فارغ از آنچه بیان شد در آن سو موضع‌گیری‌های متناقض تهران درباره ارسال پهپاد در شکل‌گیری اتهام و تقابل علیه ایران نقش داشته است؛ در مقطعی برخی

رسانه‌ها در داخل کشور از حضور جدی پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین گفتند، بعد دستگاه سیاست خارجی از اساس آن را تکذیب کرد و با گذشت مدتی تهران پذیرفت که برخی تسلیحات مانند پهپادها را به روسیه فروخته است؛ اما این مسئله به قبل از جنگ اوکراین بازمی‌گردد. در ادامه

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، عنوان کرد که اگر برای ایران اثبات شود روسیه از پهپادهای ساخت کشورمان در جنگ اوکراین استفاده کرده است، تهران در این زمینه بی‌تفاوت نخواهد بود. در‌این‌باره شعیب بهمن اعتقاد دارد که «تناقض‌گویی خاصی از سوی ایران در مسئله فروش و

ارسال پهپاد به روسیه وجود ندارد»؛ چراکه از نگاه او «در موضوع فروش و ارسال پهپاد به روسیه از جانب تهران هیچ‌گونه شک و شبهه‌ای وجود ندارد و این مسئله اتفاق افتاده است و نمی‌توان آن را منکر شد». این استاد دانشگاه با نگاهی رو به جلو، فروش پهپاد را بخشی از معامله تسلیحاتی

عادی بین دو کشور ایران و روسیه می‌داند که امری رایج و طبیعی است. این تحلیلگر ارشد مسائل اوراسیا در ادامه گفت‌وگو با «شرق» به لایه عمیق‌تری از موضوع می‌پردازد و تأکید دارد که «اگرچه اساسا هیچ‌گونه منع و محدودیتی برای ایران در فروش و دادن تسلیحات به روسیه یا هر کشوری

وجود ندارد؛ اما اینکه چرا دومین قدرت نظامی و تسلیحاتی جهان اکنون به دنبال خرید پهپادهای ایرانی است، آن را ناشی از دانش و تکنولوژی قدیمی روسیه در حوزه تولید پهپاد می‌بیند»؛ در‌صورتی‌که به نظر شعیب بهمن، ایران توانسته است با وجود تحریم‌ها موفق به ساخت نسل جدید و

کارآمدی از این نوع تسلیحات (پهپاد) شود. به‌همین‌دلیل روسیه اگرچه قدرت دوم نظامی جهان است؛ اما تمایل بالایی برای خرید این تسلیحات دارد. با توجه به آنچه گفته شد، این استاد دانشگاه در تشریح این موضوع مهم که آیا ایران مسئولیتی برای استفاده پهپادها از سوی روسیه دارد یا

خیر؟ به «شرق» می‌گوید: «ایران به‌هیچ‌عنوان مسئول این مسئله نیست که روسیه یا هر کشوری که از ما پهپاد بخرد، آن را در کجا مصرف کند؛ چون در معاملات تسلیحاتی جهان هیچ فروشنده‌ای مسئول این موضوع نیست که خریدار تسلیحات آن را در چه زمینه‌ای و به چه شکلی استفاده

کند». ‌این استاد دانشگاه برای تبیین موضع خود به یادآوری سه اتفاق می‌پردازد؛ اول آنکه در جنگ اوکراین کشورهای اروپایی و آمریکا به راحتی تسلیحات مختلف و پیشرفته‌ای را به زلنسکی دادند بدون آنکه به تبعات حقوق‌بشری آن بیندیشند. در کنار این، شعیب بهمن اتفاق دوم را به جنگ

یمن گره می‌زند و به این موضوع اشاره دارد که اروپا و آمریکا در سال‌های اخیر و تجاوز عربستان سعودی و ائتلاف عربی به یمن، جنگنده‌ها و تسلیحات مختلفی به سعودی‌ها فروخته‌اند بدون آنکه به رنج‌ها و خسارت‌های جانی و مالی استفاده از این تجهیزات علیه مردم یمن بیندیشند. مورد

سوم هم از منظر این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ناظر به جنگ تحمیلی عراق به ایران است. در این رابطه کشورهای جهان با دادن تجهیزات و تسلیحات خود به صدام حسین و رژیم بعث به خصوص سلاح‌های شیمیایی و کشتارجمعی خسارات گسترده‌ای به مردم ایران تحمیل کردند که تا به

امروز هم ادامه دارد. با ذکر این نکات بهمن تصریح می‌کند که «در عالم واقعیت و در معاملات تسلیحاتی هیچ فروشنده‌ای نمی‌تواند مسئولیت و محدودیتی برای خریدار در استفاده از تسلیحات ایجاد کند یا تضمینی برای عدم استفاده از تسلیحات در جنگ از خریدار بگیرد». برخلاف شعیب بهمن،

علی بیگدلی معتقد است چون ساختار سیاسی، دیپلماتیک با ساختار نظامی، امنیتی و دفاعی داخلی به یک انسجام و هماهنگی نرسیده است، سبب شده اکنون ما شاهد نوعی تناقض‌گویی درخصوص ارسال پهپاد باشیم. با چنین خوانشی، این تحلیلگر ارشد حوزه اروپا در گفت‌وگو با

«شرق» تأکید دارد که «ما به دلیل فقدان شناخت از تبعات جنگ اوکراین و پیش‌بینی موقتی و زودگذربودن آن، در شرایطی قرار گرفتیم که ارسال پهپاد اکنون تبعات گسترده سیاسی، دیپلماتیک و حقوقی را برای ایران به دنبال داشته است». او یادآور می‌شود که طرفداری و حمایت از طرف

متجاوز یعنی روسیه باعث می‌شود اساسا هرگونه معامله تسلیحاتی با مسکو به سرفصل تازه برای فشار بدل شود. بیگدلی این نکته را هم متذکر می‌شود که «نمی‌توان با استناد به حمایت تسلیحاتی آمریکا از اوکراین یا جنگ یمن و نظایر آن توجیهی برای حمایت از روسیه داشت، چراکه

متجاوز، متجاوز است و فرقی نمی‌کند عربستان باشد روسیه باشد یا صدام حسین».

 

  • ارسال  پهپاد  و  قطع  روابط  تهران – کی‌یف


این تحلیلگر مسائل بین‌الملل در ادامه به تبعات دیپلماتیک فروش و ارسال پهپاد به روسیه با تمرکز بر احتمال قطع روابط تهران و کی‌یف می‌پردازد و اعتقاد دارد که «روند کاهش مناسبات بین ایران و اوکراین مسئله تازه‌ای نیست، چراکه این روند واگرایی در مناسبات دو کشور از سال ۲۰۱۴ و روی

کار آمدن دولتی غرب‌گرا در این کشور (اوکراین) آغاز شده است که با مسئله سقوط هواپیمای اوکراینی تشدید شد و اکنون هم مسئله پهپادهای ایرانی به عنوان کاتالیزوری در کاهش بیش از پیش روابط دو طرف (ایران و اوکراین) عمل می‌کند». اما شعیب بهمن در بررسی بُعد دیگری از این

موضوع یادآور می‌شود که «دولت زلنسکی یک دولت مستقل سیاسی نیست که بتواند مسئله را از نگاه منافع ملی این کشور به درستی تبیین و تشریح کند، بلکه این فرد (زلنسکی) به‌عنوان تابعی از سیاست‌های ایالات متحده در برابر ایران عمل می‌کند». با چنین برآوردی از کاراکتر

سیاسی رئیس‌جمهوری اوکراین، تحلیلگر مسائل روسیه خاطرنشان می‌کند اگر زلنسکی با دستور کاخ سفید به سمت قطع کامل روابط با ایران برود، اتفاق چندان غیرقابل پیش‌بینی و دور از انتظاری نیست. در عین حال این استاد دانشگاه احتمال قطع روابط ایران و اوکراین را «اتفاقی مهمی

برای سیاست خارجی ایران نمی‌داند، چون به باور او «وقوع این اتفاق (قطع روابط ایران و اوکراین)، صدمه جدی به منافع و امنیت ایران وارد نخواهد کرد». در آن سو علی بیگدلی خوانشی متفاوت دارد و تأکید می‌کند که «طبیعتا شرایطی که بعد از ساقط‌شدن هواپیمای مسافربری اوکراینی در

مناسبات دو کشور ایران و اوکراین به وجود آمد، باعث شده است تهران نیم‌نگاه مثبتی به کی‌یف نداشته باشد، چون اوکراین عملا فشار مضاعفی را به ایران در آن موضوع وارد کرد» بنابراین به باور این استاد دانشگاه حتی اگر مسئله جنگ اوکراین و ارسال پهپاد هم نبود، سایه این سقوط تأثیر

خود را بر مناسبات دیپلماتیک دو کشور گذاشته بود و می‌توانست وضعیت را‌ هم ‌پیچیده و بغرنج کند، کمااینکه تحلیلگر حوزه اروپا اذعان دارد که شرایط نامطلوب حال حاضر در روابط دو کشور (ایران و اوکراین) هم مؤید این نکته است. از این منظر بیگدلی وقوع جنگ اوکراین را عامل مضاعفی

می‌داند که روابط دو طرف را به سطح کاردار تنزل داده و حتی زمزمه‌های قطع روابط اوکراین با جمهوری اسلامی ایران را قوی‌تر کرده است. در ادامه استاد دانشگاه شهید بهشتی به «شرق» می‌گوید: «متأسفانه نوع رابطه تهران با مسکو در سالیان گذشته با چالش‌ها و نقدهایی همراه بوده

است، به همین دلیل جنگ اوکراین شرایطی را رقم زد که شاید تهران مجبور شده باشد در طرف روسیه قرار بگیرد. چراکه رابطه تهران و روسیه به گونه‌ای است که تهران نمی‌تواند در کنار روسیه نباشد». در عین حال بیگدلی معتقد است «نوع عملکردمان در مقابل اروپا و آمریکا ما را به یک

بن‌بست رسانده است. اگر ایران، روسیه را هم از دست می‌داد به یک انزوای سیاسی و دیپلماتیک دچار می‌شد، بنابراین برای دوری از این انزوا، تهران از روی اجبار و شاید اکراه طرف روسیه را گرفته است».

 

  • ارسال   پهپاد و مذاکرات هسته‌ای


در سوی دیگر سایه سنگین موضوع ارسال پهپاد به روسیه بر مذاکرات هسته‌ای هم فصل جدیدی از گپ‌و‌گفت شعیب بهمن با «شرق» است. در این رابطه تحلیلگر ارشد مسائل اوراسیا اعتقاد دارد که «باید تفکیک جدی بین مسئله مذاکرات هسته‌ای و ارسال پهپاد به روسیه قائل شد». از

منظر یادشده، این استاد دانشگاه «موضوع ارسال پهپاد به روسیه را مانعی در ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای نمی‌داند». چون تلقی شعیب بهمن آن است که «اختلافات تهران و واشنگتن در چگونگی احیای برجام و عدم پذیرش این تضمین از سوی دولت بایدن که باید تمام تحریم‌ها تا قبل از

خروج ترامپ از برجام علیه ایران را لغو کند، باعث شده است مذاکرات به این نقطه کشیده شود». اما به موازات نکته مذکور این استاد دانشگاه اذعان دارد که «غربی‌ها و به خصوص ایالات متحده نیم‌نگاه و تلاش جدی دارند که سایر مسائل مانند حقوق بشر و تحولات سه ماه اخیر در ایران را در

کنار موضوع ارسال پهپاد به روسیه به یک پیش‌شرط برای ازسرگیری مذاکرات با ایران بدل کنند و کسی منکر این واقعیت نیست که اکنون آمریکایی‌ها سعی می‌کنند این دو مسئله را که هیچ‌گونه ارتباطی با هم ندارند به هم پیوند بزنند تا احیای برجام به قطع روابط نظامی و دفاعی تهران و

مسکو منجر شود». در صورتی که این استاده دانشگاه تأکید دارد که «به هیچ عنوان مسئله فروش و ارسال پهپاد روسیه نه ناقض قطع‌نامه ۲۲۳۱ است و نه به تبع آن می‌توان از آن به عنوان یک پیش‌شرط برای ازسرگیری مذاکرات و حصول توافق توسط غرب استفاده کرد». شعیب بهمن برای

تبیین گفته خود باز هم تکرار می‌کند که «موضوع ارسال و فروش پهپاد یک معامله تسلیحاتی عادی بین ایران و روسیه است، بنابراین، نه ایران و نه روسیه هیچ محدودیتی در این مسئله ندارند». بیگدلی در این رابطه دوباره به گفته قبلی خود باز می‌گردد و تأکید می‌کند که «چون ایران

نتوانست ارزیابی دقیقی از مسئله جنگ اوکراین و تبعات آن داشته باشد، لذا شرایطی را برای خود رقم زده که اکنون مسئله ارسال پهپاد آثار گسترده‌ای برای تهران به دنبال داشته است». در چنین شرایطی این استاد دانشگاه طبیعی می‌داند که ارسال پهپاد به‌ یک پیش‌شرط از جانب غرب

برای ازسرگیری مذاکرات بدل شود. از این رهیافت علی بیگدلی برخلاف آنچه شعیب بهمن اعتقاد دارد، این دو مسئله (مذاکرات هسته‌ای و فروش پهپاد) را به هم مرتبط می‌داند و در این خصوص به «شرق» می‌گوید که «به هیچ عنوان اکنون نمی‌توان میان این دو مسئله تفکیک قائل شد، به

ویژه آنکه اروپایی‌ها تأکید دارند این موضوع (فروش پهپاد) ارتباط مستقیم با قطع‌نامه ۲۲۳۱ به عنوان ضامن اجرائی برجام دارد و ناقض آن است».

 

  • ‌ارسال   پهپاد به امید خرید جنگنده!


احتمال خرید سوخو - ۳۵ توسط ایران از روسیه در ازای فروش پهپاد و موشک کوتاه‌برد زمین‌به‌زمین هم موضوع دیگری بود که شعیب بهمن در تشریح آن به «محرمانه‌بودن مناسبات و روابط تسلیحاتی، نظامی، دفاعی و امنیتی کشورها اشاره می‌کند». از این منظر این استاد دانشگاه تأکید

دارد: «با وجود محرمانه‌بودن این روابط نمی‌توان به‌صراحت و با قاطعیت عنوان کرد که ایران به امید خرید

 سوخو - ۳۵ دست به فروش پهپاد و دیگر تسلیحات به روسیه زده است». اما در‌عین‌حال تحلیلگر مسائل اوراسیا یادآور می‌شود که «روابط بین ایران و روسیه در سال‌های اخیر به خصوص در حوزه نظامی، دفاعی و امنیتی دچار تغییرات ماهوی و اساسی شده است؛ بنابراین در شرایط جدید دو

طرف (تهران و مسکو) خواسته‌ها و انتظارات جدیدی از هم دارند». پس اگر در شرایط جدید و در سایه در‌خواست‌های جدید، ایران به دنبال خرید سوخو - ۳۵ باشد، به باور شعیب بهمن منعی برای اجابتش از جانب مسکو وجود ندارد و این معامله می‌تواند روی دهد. با این اوصاف محسن جلیلوند

در گفت‌وگویی که با «شرق» داشت، درباره این سؤال که آیا تهران در ازای خرید سوخو – 35 از روسیه حاضر به ارسال پهپاد شده است به «مسئله توازن بین دو جنگ‌افزار پهپاد ایرانی و جنگنده سوخو -35 اشاره کرد». این استاد روابط بین‌الملل اساسا «پهپاد را یک ابزار جنگی تاکتیکی می‌داند

و در مقابل جنگنده‌ها، هواپیماهای شکاری و بمب‌افکن‌ها را سلاح‌های راهبردی ارتش در قوای دفاعی هر کشوری قلمداد می‌کند». از این منظر، جلیلوند «وزن‌دهی به این دو مسئله کاملا اشتباه» می‌داند و تأکید دارد که «بعید به نظر می‌رسد روسیه به دلیل استفاده از پهپادهای جنگی ایران

خود را موظف بداند که جنگنده سوخو - ۳۵ را به ایران بفروشد‌ یا حتی اگر مقامات ایران چنین تصوری دارند که می‌توانند با فروش و ارسال پهپاد، روسیه را متقاعد به دادن جنگنده به ایران کنند، کاملا در اشتباه هستند». این تحلیلگر در بخش دیگری از نکات خود به سابقه و تجربه فروش سامانه

موشکی اس - ۳۰۰ توسط روسیه به ایران اشاره می‌کند و به «شرق» می‌گوید: «ما دیدیم که مسکو چه بازی‌های سیاسی و منت‌هایی برای فروش این سامانه موشکی بر سر ایران پیاده کرد. با استناد به همین تجربه بعید است، تأکید دارم بعید است از اساسا سوخویی در کار باشد». این

کارشناس حوزه بین‌الملل در ادامه روی نکته مهم‌تری دست می‌گذارد و یادآور می‌شود که «فروش و ارسال پهپاد یک قرارداد راهبردی و استراتژیک در معادلات جنگی نیست، در‌صورتی‌که فروش جنگنده یک قرارداد راهبردیِ تسلیحاتی تلقی می‌شود». با ذکر این گزاره تحلیلی، جلیلوند اعتقاد

دارد که «روسیه برآورد، تلقی و خوانش استراتژیکی از روابط و مناسبات خود با ایران، حتی در حوزه نظامی و با وجود همکاری‌های میدانی در سوریه ندارد؛ یعنی برخلاف ارزیابی مقامات ایران که خود را متحد راهبردی روسیه و چین می‌دانند، مسکو به‌‌هیچ‌عنوان چنین نگاهی به تهران ندارد. به

همین دلیل هم اساسا بنایی برای فروش جنگنده‌ها و دیگر سلاح‌های راهبردی مانند سوخو -35 به ایران ندارد».

 

  • تهران و توان اعمال نظر!


در پایان گفت‌وگوی این تحلیلگر ارشد مسائل روسیه با «شرق» وی روی موضوع مهمی دست می‌گذارد و به بررسی اهداف پشت طرح موضع حسین امیرعبداللهیان در این خصوص که «اگر برای ایران ثابت شود روسیه از پهپادهای ایران در جنگ اوکراین استفاده کرده است، بی‌تفاوت نخواهد

بود»، می‌پردازد. در این خصوص شعیب بهمن یادآور می‌شود که نه جمهوری اسلامی ایران می‌تواند برای روسیه تعیین تکلیف کند که از تسلیحاتش به چه نحو استفاده کند، کما‌اینکه در حالت عکس اگر ایران بتواند از روسیه جنگنده و دیگر تسلیحاتی بخرد، مسکو می‌تواند برای تهران تعیین

تکلیف کند که از این تسلیحات به چه شکلی و در چه بازه زمانی استفاده کند؛ حتی اگر چنین درخواستی هم وجود داشته باشد، طرف خریدار ملزم نیست که این تضمین و مسئولیت را به فروشنده بدهد». این کارشناس روابط بین‌الملل اعتقاد دارد که شاید موضع حسین امیرعبداللهیان

در‌باره بی‌تفاوت‌نبودن ایران در برابر روسیه در صورت اشراف تهران بر این موضوع که از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین استفاده شده است، «تنها یک موضع سیاسی و دیپلماتیک صرف برای آرام‌کردن فضا و تعدیل فشارها و هجمه‌ها علیه ایران باشد». در‌این‌باره علی بیگدلی با بخشی از

گفته‌های شعیب بهمن موافق است که «حرف‌های حسین امیرعبداللهیان یک موضع‌گیری صرف دیپلماتیک است»، اما این استاد دانشگاه برخلاف نگاه بهمن اعتقاد دارد که ایران اساسا قصد تقابل با روسیه را ندارد».

  • ارسال    پهپاد    و    قطع‌نامه     2231


در کنار نکات یاد‌شده موضوع ارتباط فروش و ارسال پهپاد به روسیه با قطع‌نامه 2231 هم بسیار حائز اهمیت است، کما‌اینکه ایالات متحده آمریکا 25 مهر/ 17 اکتبر اعلام کرد که با بریتانیا و فرانسه درباره نقض قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد از سوی ایران به دلیل فروش پهپاد به

روسیه موافق است. افزون بر آن در دومین و آخرین جلسه شورای امنیت درباره بررسی وضعیت برجام و قطع‌نامه 2231 در سال جاری میلادی که چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، آمریکایی‌ها دوباره موضوع ارسال پهپاد به روسیه توسط ایران را ناقض قطع‌نامه مذکور (2231) دانستند، اما

اینکه ادعای مشترک واشنگتن، پاریس و لندن تا چه اندازه صحت دارد، سؤالی است که فریدون مجلسی در پاسخ آن در گفت‌وگویی که با «شرق» داشته، موضوع دقیق‌تر و جزئی‌تری را مطرح می‌کند که ضرورت بازخوانی آن در این گزارش احساس می‌شود. دیپلمات اسبق کشورمان در این

زمینه می‌گوید: «باید دید که فروش پهپاد و موشک بالستیک ایران به روسیه تا چه اندازه با پیوست (ب) قطع‌نامه۲۲۳۱ در تضاد است؟ ضمن آنکه تمامی تحریم‌های تسلیحاتی طبق قطع‌نامه ۲۲۳۱ برای ایران هنوز برداشته نشده و برخی از آنها تا سال هشتم قطع‌نامه (اکتبر ۲۰۲۳) به قوت خود

باقی هستند که مشخصا شامل بند ب پیوست ب قطع‌نامه ۲۲۳۱ به‌ویژه سند 2015/546/S است. از این منظر می‌توان گفت که ادعای نقض قطع‌نامه ۲۲۳۱ توسط ایران با فروش موشک و پهپاد به روسیه می‌تواند ادعایی نزدیک به واقعیت باشد. هرچند‌ باید این ادعا توسط یک گروه حقوق

بین‌الملل به شکل دقیق‌تری مورد بررسی قرار گیرد».

فریدون مجلسی در ادامه گفت‌وگوی خود با «شرق» به مسئله مهم‌تری می‌پردازد. از دیدگاه این کارشناس مسائل بین‌الملل آنچه‌ اکنون اهمیت مضاعفی دارد، نه مسئله ادعای نقض قطع‌نامه ۲۲۳۱ توسط ایران با فروش موشک و پهپاد به روسیه، بلکه تبعات حقوقی آن است. مجلسی تأکید

می‌کند: «از یک طرف امکان ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت و به دنبال آن انزوا و اجماع جهانی علیه تهران به عنوان همکار و شریک جرم طرف متجاوز در جنگ اوکراین وجود دارد و حتی اگر تهران دلخوش به حق وتوی روسیه است، باید دیگر تبعات را در نظر داشته باشد». این کارشناس

مسائل بین‌الملل در ادامه گپ‌و‌گفتش با «شرق» اذعان دارد که کار اوکراین برای اثبات ادعاهایش علیه ایران بسیار ساده است؛ چرا‌که علاوه بر اعترافات رسانه‌ای و گفته‌های برخی مقامات داخلی ایران، خود روسیه هم بارها و بارها در این خصوص مواضع را به‌صورت رسمی اتخاذ کرده‌اند.

فریدون مجلسی در بخش پایانی مصاحبه خود با «شرق» این مسئله را که پنتاگون گفته است نمی‌تواند ادعای ارسال پهپاد و موشک ایرانی به روسیه را اثبات کند، موضع‌گیری مقطعی واشنگتن می‌داند؛ چرا‌که از نگاه این دیپلمات اسبق کشومان اگر وضعیت به جایی برسد که اوکراین شکایت

از ایران را در محاکم بین‌المللی کلید بزند، ایالات متحده آمریکا، پنتاگون و دیگر نهادها به شکل تمام‌عیاری به دنبال حمایت دیپلماتیک و حقوقی از کی‌یف در برابر تهران خواهند بود.

 

منبع: دنیای اقتصاد


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 4 دی 1401
شرایط دریافت مستمری برای دختران چگونه است؟

دختران بازمانده تا زمانی که همسر و شغلی نداشته باشند، می‌توانند مستمری بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر مرحوم را دریافت کنند. لازم است که این گروه از مستمری‌بگیران (دختران بازمانده) سالیانه به بخش مربوط به مستمری‌بگیران در سامانه خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی مراجعه و فرم

تعهدنامه فرزندان اناث را تکمیل و مشخصات و نشانی خود را در این فرم قید کنند و متعهد شوند که به سبب نداشتن همسر و شغل شرایط دریافت مستمری را دارند تا پرداخت مستمری آنها ادامه داشته باشد.

به گفته طهماسبی، سرپرست اداره‌کل مستمری‌های سازمان تأمین‌اجتماعی، این سازمان اطلاعات ازدواج و طلاق مستمری‌بگیران را از سازمان ثبت احوال دریافت می‌کند که البته ارتباط بین سامانه تأمین‌اجتماعی و سامانه اطلاعات ثبت احوال، به سبب شرایط و مقررات سازمان ثبت احوال،

برخط(آنلاین) نیست و گزارش‌های مربوطه به‌صورت ماهانه، دریافت می‌شود. لذا شعب تأمین‌اجتماعی به‌صورت منظم و ماهانه، لیست فرزندان اناث بازمانده را به‌منظور پرداخت مستمری و از حیث استمرار شرایط دریافت مستمری، بررسی و کنترل می‌کنند.

همچنین از سال گذشته، به این گروه از مستمری‌بگیران گرامی در موعد مقرر جهت تکمیل مجدد فرم تعهدنامه، پیامکی از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی ارسال و از آنان خواسته می‌شود برای تکمیل تعهدنامه به سامانه خدمات غیرحضوری مراجعه کنند.

تنها در صورتی‌که فرزند اناث بازمانده، سالیانه در سامانه خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی، تعهدنامه مربوطه را تکمیل نکند یا به شعب برای ارائه مدارک و مستندات لازم برای احراز استمرار شرایط دریافت مستمری مراجعه نکند، شعب به ناچار، پرداخت مستمری را به صورت موقت تعلیق

می‌کنند تا وضعیت این مستمری‌بگیران مشخص شود.

دختران دیگر نیازی به مراجعه حضوری برای استمرار دریافت مستمری ندارند

دختران بازمانده نیز با لحاظ شرایط مقرر در قانون تأمین‌اجتماعی از مستمری تأمین‌اجتماعی برخوردار می‌شوند و به‌منظور استمرار پرداخت مستمری، سالیانه باید به جای مراجعه حضوری به شعب برای بررسی استمرار شرایط دریافت مستمری که درگذشته مرسوم بود، فرم تعهدنامه فرزندان

اناث را در سامانه خدمات غیرحضوری تأمین‌اجتماعی تکمیل کنند.

 

 

منبع: فردای اقتصاد


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 3 دی 1401