نرخ سرویس مدرسه؛ حداقل ۶ حداکثر ۱۱ میلیون تومان

برخی والدین ادعا کرده بودند که برای یک مسیر کوتاه هزینه سرویس معادل ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است که اگر این رقم را در تعداد دانش‌آموزانی که سوار سرویس می‌شوند، ضرب کنیم به رقمی معادل ۴۲ میلیون تومان برای یک‌سال تحصیلی می‌رسیم.

این درحالی است که این رقم در مقایسه با هزینه‌ای که همان والدین برای یک دانش‌آموز با تاکسی اینترنتی باید بپردازند برای ۱۸۰ روز آموزشی منهای تعطیلات در حدود ۹ میلیون تومان می‌شود که فقط یک دانش‌آموز را به مدرسه می‌رساند! اگر بخواهیم به ازای هر ۴ دانش‌آموز محاسبه کنیم، ۶ میلیون ارزان‌تر تمام می‌شود.

این ارقام عجیب و غریب البته موجب شده تا هم اکنون بعضی از مدارس با عقب‌نشینی از آن، به سراغ ارائه ارقامی بروند که منطقی‌تر است. برای مثال کرایه برخی مسیر‌های کوتاه از سوی مدرسه نرخ ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پیشنهاد شده که از نظر والدین مقرون به صرفه‌تر است. با وجود این سؤال اصلی اینجاست نرخ حداقلی و حداکثری با چه منطقی تعیین شده و اساساً این حداقل و حداکثر چه میزان است؟

شورای شهر تهران برای امسال افزایش ۲۵ تا ۳۵ درصدی را تصویب کرده بود، اما به نظر می‌رسد که این افزایش چندان مورد اعتنا قرار نگرفته و نرخ‌های اعلامی بیشتر سلیقه‌ای است تا مصوب!

شورای شهر تهران: نرخ پایه سرویس مدرسه ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
علی اصغر قایمی عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه هر سال نرخ سرویس مدارس بر اساس مصوبه شورای شهر افزایش پیدا می‌کند و ارتباطی با شورای عالی ترافیک ندارد، می‌گوید: «شورا افزایش تا ۳۵٪ (با حفظ میانگین ۲۵٪) را در بودجه مصوب کرده است. مشکلی که وجود دارد این است که تعیین کننده فرمول، منطقه‌بندی و سایر موارد کارگروهی با عنوان «کارگروه ماده ۱۸ دستورالعمل سرویس مدارس» است که در آموزش و پرورش تشکیل می‌شود و تاکسیرانی به نمایندگی از شهرداری عضو این کارگروه است و این کارگروه امسال خارج از سطح مصوب شورای شهر افزایش نرخ داشته است.»

وی با بیان اینکه فرمول محاسبه تعیین شده از سوی کارگروه مبلغ ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به‌عنوان پایه برای یک سال به علاوه مبلغ ۴۵ هزار تومان به ازای هر کیلومتر در هر روز تعیین شده است، می‌گوید: «این ارقام حداکثر نیز متناسب با مسافت خواهد بود؛ بنابراین مبالغ اعلامی از طرف تاکسیرانی و فرمانداری به‌صورت مکتوب مورد اعتراض واقع شده و طبق اطلاعاتی که به ما داده‌اند، قرار شده به سرعت بازنگری شود.»

آموزش و پرورش: حداقل نرخ ۶ میلیون تومان، حداکثر ۱۱ میلیون تومان!
محمد رضا، ولی زاده رئیس اداره توسعه انجمن‌های اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش نیز با تأیید افزایش ۲۵ تا ۳۵ درصدی نرخ سرویس مدارس برای سال تحصیلی جدید به «ایران» می‌گوید: «براساس دستورالعمل اجرایی حمل‌ونقل دانش‌آموزی این مبلغ باید تماماً به راننده پرداخت شود و هیچ مبلغی از آن کسر نشود؛ بنابراین کارگروه ماده ۱۸ هزینه‌ای با عنوان مالیات بر ارزش افزوده (۹ درصد)، بیمه قرارداد (۳ تا ۵ درصد)، حق پیمانکار (۵ تا ۶ درصد) و حق نظارت تاکسیرانی (۲ درصد) را به این عدد اضافه کرده است. آموزش و پرورش هم امسال طبق همان دستورالعمل برای اینکه حسن نیت خود را نشان دهد، هیچ مبلغی بابت نظارت برنداشته است؛ بنابراین این درصد‌ها را باید به نرخ نهایی اضافه کرد که البته با توجه به حجم قرارداد پیمانکاران متفاوت است.»

او با انتقاد از رقم‌های عجیبی که در فضای مجازی مطرح می‌شود، می‌گوید: «این اعداد واقعی نیستند، چراکه باید توجیه منطقی داشته باشند. مرجع نرخ شورای شهر است و مرجع ابلاغ هم فرمانداری که اعلام کرده باید همان نرخ مصوب شورا از والدین دریافت شود؛ بنابراین ما هم از آن دفاع می‌کنیم و همین نرخ را به مدارس ابلاغ کرده‌ایم که پیمانکاران مورد تأیید شهرداری هم باید آن را اجرا کنند. اما برخی پیمانکاران که فاقد پروانه هستند و به‌صورت آزاد با والدین کار می‌کنند، مبالغ متفاوتی را دریافت می‌کنند. در این چند روز هم ما جلسات متعددی با وزارت کشور، اتحادیه تاکسیرانی و فرمانداری داشتیم تا درباره منطق نرخ‌ها بحث کنیم.»

کمبود راننده، اما از جمله مشکلاتی است که موجب شده تا والدین به جای سرویس‌های مورد تأیید به سراغ سرویس‌های آزاد بروند. ولی زاده با اشاره به ۴۸ هزار درخواستی که از سوی والدین برای سرویس مدرسه ارائه شده است، می‌گوید: «این در حالی است که تاکنون فقط ۵ هزار راننده برای سرویس مدارس ثبت‌نام کرده‌اند و خلأ جدی در این زمینه وجود دارد.».

اما چرا راننده‌ها علاقه‌ای به ثبت‌نام در سامانه سرویس مدارس ندارند؟
به گفته، ولی زاده، راننده‌ها به نرخ مصوب شورا اعتراض دارند، چراکه به اعتقاد آن‌ها این افزایش نرخ با تورم همخوانی ندارد و برایشان به‌صرفه‌تر است که با سرویس‌های اینترنتی فعالیت کنند بویژه در مقاصدی که در طرح‌های ترافیکی قرار دارد. چون همین بهانه‌ای می‌شود برای دریافت وجه اضافه! بنابراین پیمانکاران مبالغ نجومی اعلام می‌کنند تا رانندگان جذب سرویس مدارس شوند، اما این ترفند به بهای تحمیل هزینه به والدین تمام می‌شود.

او البته در دفاع از برخی مبالغ اعلامی هم می‌گوید: «مثلاً مبلغ ۲۴ میلیون برای سرویس مدارس در محدوده مسافت بین شهرری (منزل دانش‌آموز) و مدرسه در منطقه یک یعنی مسیری در حدود ۲۶ کیلومتر، منطقی است.»

او حداقل نرخ سرویس مدرسه را در مسیر‌های کمتر از ۱۵ کیلومتر ۶ میلیون تومان و حداکثر ۱۱ میلیون تومان اعلام و تأکید می‌کند: «در مسیر‌هایی با بیش از ۱۵ کیلومتر نرخ باید توافقی بین والدین و پیمانکار تعیین شود. نرخ مصوب شورای شهر شامل مدارس دولتی و غیرانتفاعی می‌شود و همه مدارس باید تابع قانون باشند. براین اساس والدین باید اول مهر ۴۰ درصد مبلغ را به حساب مدرسه واریز کرده و ما بقی را به‌صورت اقساط تا بهمن ماه واریز کنند. اگر مدرسه یا پیمانکار مبلغی فراتر از این مبلغ را درخواست کرد، والدین می‌توانند شکایت خود را در سایت آموزش و پرورش ثبت کنند تا شکایات آن‌ها بررسی شود.»

او با بیان اینکه آخرین سال حضوری مدارس در سال ۹۸ بود، می‌گوید: «اما نباید در سال ۱۴۰۱ به نرخ اعلامی شورا در سال ۹۸، ۲۵ درصد اضافه شود بلکه باید سه سال را در نظر گرفت.

ولی زاده درباره نظارت بر عملکرد سرویس‌های مدارس می‌گوید: «درسامانه سپند والدین می‌توانند با دانلود اپلیکیشن، رفت و آمد دانش‌آموزان از زمان رفت تا برگشت را رصد کنند. در غیر این صورت نیز طبق قراردادی با انجمن اولیا و مربیان، مدرسه و پیمانکار تعهدات هر سه طرف مشخص می‌شود.»

به نظر می‌رسد که موضوع سرویس مدارس همچنان یک مسأله پیچیده است. خصوصاً اینکه بزرگترین مشکل شاید این باشد که هیچ جایگزین مقرون به صرفه تری وجود ندارد. یعنی به نظر می‌رسد باید ون‌ها یا اتوبوس‌هایی برای جا به جایی دانش‌آموزان به خدمت گرفته شود تا بتواند مبلغ دریافتی را از خانواده‌ها کاهش دهد.

چرا خط اتوبوس و مینی بوس برای مدارس راه اندازی نمی‌شود؟
​​​​​​​رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران روز گذشته در جلسه شورای شهر تهران خواستار اعلام علل عدم راه‌اندازی مسیر‌های خط اتوبوس و مینی بوس مدرسه (مطابق ماده یازدهم مصوبه برنامه عملیاتی ایمنی حمل و نقل دانش‌آموزان) شد.

زهرا شمس‌احسان با بیان اینکه در آستانه شروع سال تحصیلی جدید هستیم و هماهنگی‌های لازم در راستای استفاده حداکثری از حمل‌ونقل عمومی و نیمه عمومی و کاهش سفر خودرو‌های شخصی از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: متأسفانه گزارش‌های متعددی از بلاتکلیفی والدین در ثبت نام سرویس مدارس در اثر عدم هماهنگی بین سازمانی در زمانبندی اعلام شده صورت گرفته است.

وی بیان کرد: در اجرای مصوباتی نظیر آیین‌نامه اجرایی حمل و نقل دانش‌آموزان مدارس، تصویب نامه کمیسیون امور زیربنایی دولت و مصوبات شورای اسلامی شهر تهران شامل مصوبه بهبود وضعیت حمل و نقل با بازگشایی مدارس در شرایط کاهش شیوع کرونا و مصوبه برنامه عملیاتی ایمنی حمل و نقل دانش‌آموزان، اشکالاتی به اعضای شورای اسلامی شهر تهران منتقل شده است و معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران باید مطابق مفاد مصوبات مذکور، نسبت به تشکیل ستاد بازگشایی مدارس با حضور معاونت‌های مربوطه شهرداری تهران و کلیه دستگاه‌ها و سازمان‌های متصدی ایمنی و ترافیک اقدام کند.

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: باید گزارشی از علل عدم اجرایی شدن راه‌اندازی مسیر‌های خط اتوبوس و مینی‌بوس مدرسه مطابق ماده یازدهم مصوبه برنامه عملیاتی ایمنی حمل و نقل دانش‌آموزان که به کاهش تقاضای سفر‌های فعلی کمک شایان توجهی می‌کند به شورای اسلامی شهر تهران ارائه شود.

 

منبع: آخرین خبر


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1401
شایعه ها و واقعیت های پرونده مهسا امینی

خبری تلخ، دل بسیاری از مردم را تاریک و اندوهگین کرد. دختری 22ساله به نام مهسا(ژینا) امینی که برای گذران چند روز از تعطیلات خود به تهران سفر کرده بود، از سوی مأموران گشت ارشاد بازداشت شده و ساعتی بعد از آن در مرکز پلیس امنیت اخلاقی تهران جان باخته است.

بلافاصله بعد از این خبر، کلیدواژه «گشت ارشاد» در فضای مجازی پربازدید می‌شود. جوسازی رسانه‌ای و مجازی و در پی آن گمانه‌زنی‌ها درباره این موضوع به‌شدت رونق می‌گیرد و زمزمه قتل مهسا از سوی مأموران گشت ارشاد مطرح می‌شود؛ شایعه‌ای که به سرعت در شبکه‌های سعودی و معاند ضریب پیدا می‌کند و شایعه قتل مهسا را تشدید می‌کند. در این گزارش به مهم‌ترین شایعات و دروغ‌های مطرح‌شده پیرامون این حادثه غمبار و مستندات موجود در رد آنها پرداخته‌ایم. شایعات و دروغ‌هایی که برخی سیاسیون و رسانه‌ها با انتشار و ترویج آن امنیت روانی و اجتماعی جامعه را مخدوش کردند. اقدامی که قوه قضاییه باید با برخورد قاطع با آن به‌گونه‌ای عمل کند که چنین رفتاری بدون هزینه برای عاملانش نباشد.


شایعه
براساس اطلاعات رسیده یک دختر ۲۲ساله به‌دلیل آسیب شدید مغزی در اثر ضرب و جرح مأموران در خودروی گشت ارشاد و بازداشتگاه «وزرا» تهران، به کما رفته است. سجاد خداکرمی، روزنامه‌نگار می‌گوید یکی از بازداشتی‌ها که در خودروی گشت ارشاد حضور داشته، تأیید می‌کند که ضرب و جرح در خودرو انجام شده و وقتی به بازداشتگاه می‌رسند حال عمومی او ناخوشایند بوده است.

واقعیت
تصاویر دوربین‌های مداربسته از مرکز امنیت اخلاقی در خیابان وزرا نشان می‌دهد مرحومه امینی با حالت عادی در مرکز پلیس حضور پیدا کرده و حالت ایشان که در دوربین‌ها ثبت شده نشانه‌ای دال بر ضرب و شتم و درگیری در خودروی ون ندارد. به‌گفته مقامات ارشد پلیس در زمان انتقال خانم امینی هیچ مشاجره و مقاومتی صورت نگرفته است. قرار است افراد حاضر در ون در این‌باره با رسانه‌ها صحبت کنند.

دروغ
فیلم دوربین مداربسته تقطیع شده و لحظاتی که مهسا مورد ضرب و شتم قرار گرفته در آن حذف شده است. چرا همه فیلم را نشان نمی‌دهند؟ از چه چیزی می‌ترسند؟ مگر آنجا چه اتفاقی رخ داده که فیلم را نشان نمی‌دهند!

واقعیت
تمام فیلم‌ها با خانواده مهسا امینی به‌صورت طولانی‌مدت و کامل بازبینی شده اما امکان انتشار فیلم کامل در رسانه‌ها وجود ندارد. براساس اطلاعات و بررسی‌های ما از طرف تیم عملیاتی گشت امنیت اخلاقی در این حادثه هیچ قصوری انجام نشده است.

شایعه
برخی افراد که در مرکز پلیس امنیت اخلاقی بازداشت بوده‌اند مدعی شده‌اند مهسا حالش در محل وزرا به هم خورد اما مأموران توجهی به این موضوع نمی‌کردند و خیلی دیر به وضعیت مهسا رسیدگی کردند. مأموران می‌گفتند از این فیلم‌ها بازی نکنید و حالش خوب است اما وقتی دیدند واقعا حال مهسا خراب است با تأخیر زیاد مأموران اورژانس را بالای سر او آوردند.

واقعیت
دوربین ها نشان می دهد بعد از افتادن خانم امینی روی زمین، خدمات درمانی در کمترین زمان به او ارائه شده است.تیم اورژانس و حتی تیم موتورآمبولانس در محل دعوت احیای لازم را انجام می دهند.

دروغ
پوشش مهسا امینی هیچ مشکلی نداشت، اگر اینطور باشد باید با همه برخورد کنند؛ در همین شهر تهران به 2 منطقه بالاتر برویم بی‌حجابی بسیار محرزتر است. در مرکز شهر با یک دختر شهرستانی که از این قضایا بی‌خبر بوده و با روسری و مانتوی بلند و متعارف بوده اینطور رفتار شده! معلوم نیست دلیل انگیزه برخورد با این پوشش چه بوده است.

واقعیت
براساس گزارش پلیس؛ ایشان همراه ۳خانم و 2آقا در پارک طالقانی در حال قدم‌زدن بوده که با گشت ارشاد روبه‌رو می‌شوند. حجاب خانم‌های دیگر با تذکر قابل رفع بوده و تنها حجاب خانم امینی مناسب نبود.

دروغ
با انتشار تصویری از مهسا امینی در بیمارستان، فردی که خود را پزشک معرفی کرده است، با استناد تصویر مهسا در بیمارستان مدعی می‌شود که او به‌دلیل ضربه مغزی درگذشته است؛ دلیلی که این فرد برای مدعای خود می‌آورد، خونریزی ادعایی از گوش‌ مهساست.

واقعیت
گزارش کادر درمان در پرونده پزشکی مهسا هرگونه آسیب جسمی به او را رد می‌کند. پزشک مدعی ضربه مغزی نیز ساعتی بعد با عذرخواهی از کاربران خود اعلام می‌کند که در تشخیصی که داده اشتباه کرده و با تأکید بر اینکه به قسم پزشکی خود پایبند است گزارش قبلی خود را به‌دلیل اینکه معاینه بالینی از او انجام نداده است، رد می‌کند.

شایعه
بستگان مهسا می‌گویند او در گذشته سابقه بیماری نداشته است. نه صرع داشت و نه بیماری قلبی و زمینه‌ای. بیشترین بیماری را که داشت سرماخوردگی بود. به بیماری خاصی نیز مبتلا نبوده و در کمال صحت و سلامت قرار داشته است.

واقعیت
زهره الهیان، نماینده مجلس و پزشک می‌گوید: «پزشکی قانونی اعلام کرده هیچ‌گونه آثار برخورد فیزیکی و ضرب و جرح مشاهده نشده و همچنین در سوابق پزشکی مهسا امینی زمینه بیماری وجود داشته است.» براساس اسناد پزشکی؛ مهسا امینی در 5سالگی سابقه جراحی روی مغز داشته است. گزارش بالینی بیمارستان کسری و گزارش اولیه اعلام می‌کند نامبرده دارای سابقه تومور مغزی و آثار قدیمی ناشی از جراحی در سمت راست پیشانی و سابقه دیابت است.

دروغ
برخی رسانه‌ها از ماجرای مهسا برای «ارشادهراسی» استفاده می‌کنند. تیترهایی مانند «ارشادکشی»، «ارشاد شد؟»، «ارشاد مرگبار»، «مرگ ارشادی» بخشی از این تیترهاست که به جو وحشت از گشت ارشاد در جامعه دامن می‌زند.

واقعیت
تاکنون از فوت افراد در مراکز گشت ارشاد گزارشی ارائه نشده است. مهسا امینی تنها فردی است که در یکی از مراکز ارشادی نیروی انتظامی دچار عارضه شده و در بیمارستان درگذشته است. بنابراین تیترهای به‌کار گرفته‌شده عاری از حقیقت است.

دروغ
عباس عبدی از چهره‌های اصلاح‌طلب و مخالف گشت ارشاد در توییتی عجیب درباره فوت مهسا امینی مدعی می‌شود: «مهسا امینی را به‌دلیلی به بازداشتگاه وزرا بردند که می‌تواند شامل نیمی از زنان و دختران این کشور شود.» معصومه ابتکار، علی ربیعی، آذر منصوری و برخی دیگر از چهره‌های منتسب به یک جریان سیاسی خاص نیز این خط را پیگیری می‌کنند.

واقعیت
رئیس پلیس پایتخت می‌گوید: «90درصد کسانی که توسط گشت ارشاد، ارشاد می‌شوند فقط به آنها تذکر داده می‌شود، ۹درصد داخل ون تذکر گرفته و یک‌درصد به مقر منتقل می‌شوند. همچنین بررسی‌های ما نشان می‌دهد افرادی که با گشت امنیت اخلاقی ارشاد می‌شوند بیش از ۸۱درصد تخلف آنها تکرار نمی‌شود.»

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 29 شهريور 1401
با پدیده‌ای به نام بدحجابی مقابله می‌کنید که تعریفش را نمی‌دانیم/ اطلاعات: بهتر نیست پلیس برود دنبال

دکتر فربد فدائی روانپزشک در روزنامه اطلاعات با اشاره به مرگ مهسا امینی نوشت: موفقیت قانون وابسته به این است که امکانات و عدم امکانات رفتار انسانی را در شمار آوریم. بیم از کیفر، از روی دادن همه بزهکاری‌ها پیشگیری نمی‌کند. اعمال کیفر سبب رویگردانی بزهکار از تکرار همه جرائم نمی‌شود و تشدید مجازات از شمار بزهکاری‌ها نمی‌کاهد.

قانون به عنوان یک نهاد، تنها روش‌هایی را باید بپذیرد که قادر به تأثیر مطلوب بر رفتار هستند. اگر قانون به قیود روانشناسی تجربی بی‌توجهی کند، نه تنها بی‌تأثیر، بلکه مضر خواهد بود.
برای نمونه، اگر با تشدید مجازات، مجازات حمل یک گرم هرویین برابر با مجازات حمل یک کیلوگرم هرویین شود، مجرم طبعاً تشویق می‌شود جرم سنگین‌تر را مرتکب شود.

پرسش مهم این است که آیا قوانین و روشی که این قوانین را به کار می‌بریم، واقعاً قادر به تأثیر بر رفتار انسان‌ها هستند؟ این پرسشی است که جنبه عمیق روانشناختی دارد. نمونه آن، مبارزه با آن چیزی است که بی‌حجابی نامیده می‌شود و هیچ‌وقت هم تعریف دقیقی از آن به عمل نیامده است، اما این اختیار به برخی افراد داده شده که بر مبنای استنباط خود، زنان و دختران را به روش‌هایی ناخوشایند دستگیر کنند.

ضروری است کارآیی این روش بررسی شود که آیا تاکنون موفقیتی داشته است یا برعکس سبب تجری افراد و کینه‌توزی آنان و افزایش این موارد شده است؟

یکی از نکات مهم، تعدد عناوین جرم در ایران است که به ۲۵۰۰ مورد می‌رسد در حالی‌که به عنوان مثال در ژاپن ۲۵ عنوان است. با آنکه امروز در اکثر کشورها «جرم‌زدایی» وجهه همت قانونگذاران قرار گرفته، در ایران «جرم‌انگاری» مورد توجه است و فایده این کار معلوم نیست. متأسفانه میزان آسیب‌های اجتماعی از جمله قتل عمد، سرقت، ضرب‌وجرح و خودکشی در ایران سیر رو به فزونی داشته و شمار زندانیان از حیث مقدار مطلق و درصد در مقیاس جهانی، بالاست. مفهوم این موضوعات این است که روش‌های جاری پیشگیری، مداخله و کاهش موارد، کارآیی ندارد و باید طرحی نو در انداخت.

با توجه به امکانات محدود نیروی انتظامی، این پرسش برای عموم مطرح است که آیا بهتر نیست نیرو و امکانات نیروهای انتظامی ابتدا صرف پیشگیری و پیگیری ضرب و جرح و سرقت و قتل مردم توسط جنایتکاران شود؟ در مورد عنوان جرم بدحجابی هم آیا شایسته‌تر نیست که از بانوان فرهنگی تقاضا شود که در صورت لزوم با روی خوش و زبان نرم به افراد تذکر دهند؟

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 28 شهريور 1401
واکنش به فوت مهسا امینی/ ابتدا نگاهتان را به مردم تغییر بدهید، بعد بخواهید به قانون و احکام دین عمل

مردم، ذاتاً خواهان قانون و شرع و اخلاقند و جامعه سالم را دوست دارند. آنها اگر حکمرانانی مقید به اجرای عدالت داشته باشند، خودشان به انجام امر بمعروف و نهی از منکر قیام خواهند کرد.

متن یادداشت مدیر مسئول جمهوری اسلامی که به مناسبت درگذشت خانم مهسا امینی منتشر شده به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

هزار بار طواف کعبه کردن و ضریح منور پیامبر را بوسیدن، صدها بار قبر مطهر امام حسین را زیارت کردن و ده‌ها بار با پای پیاده به زیارت اربعین رفتن ثوابش با ثواب حفاظت از جان یک انسان برابری نمی‌کند.
هنوز ما مردم عادی نمی‌دانیم درباره مرگ ناگهانی «مهسا امینی» کدام روایت مقرون به صحت است. آنچه فیلم منتشر شده توسط نیروی انتظامی نشان می‌دهد، یا اینکه گفته شده در حین انتقال به محل گشت ارشاد مورد ضرب و شتم قرار گرفته، یا دارای سابقه بیماری قلبی بوده و یا چیز دیگری که هنوز نشنیده‌ایم. مهم‌تر از اینها اینست که اعتماد مردم دچار لطمه شده است. یکی از ویژگی‌های نظام جمهوری اسلامی در آغاز تاسیس این بود که هرچه مسئولین این نظام در هر رده‌ای می‌گفتند همه آن را باور می‌کردند ولی اکنون چنین نیست. این بی‌اعتمادی، خسران بزرگی است که در وقایعی از قبیل مرگ مهسا امینی خود را نشان می‌دهد آنهم چه نشان دادنی!

از اینها همه که بگذریم، موضوع مهم‌تر اینست که حضرات مسئولین همواره در وقایعی که غافلگیرشان می‌کنند، به دنبال معلول می‌گردند و حداکثر کاری که انجام می‌دهند – اگر واقعاً انجام شود و به فرجام برسد – مبارزه با همان معلول است. این روش، هرگز عامل اصلی این رویدادها که علت به وجود آورنده این معلول‌هاست را از بین نمی‌برد. دستورهائی که برای پیگیری مرگ این دختر ۲۲ساله کردستانی صادر شده‌اند، همگی ناظر بر روشن ساختن چگونگی حادثه و چرائی مرگ او هستند. این اقدام هم لازم است ولی با انجام آن، ریشه این قبیل حوادث خشکانده نمی‌شود.
این روزها به خاطر اینکه ممکن است یک یا دو مامور گشت ارشاد مرتکب خطائی شده باشند، عده‌ای نیروی انتظامی را زیرسوال می‌برند و آنهمه تلاش و خدمت این نیرو را و آنهمه فداکاری و شهید دادن‌های این مجموعه برای حفاظت از امنیت کشور و مقابله با اشرار و خائنین را به فراموشی می‌سپارند. تردیدی نیست که آن یک یا چند نفر خاطی گشت ارشاد باید مجازات شوند ولی خطای آنها را نباید به حساب کل نیروی انتظامی گذاشت. از یک پزشک اگر خطائی سر بزند، نمی‌توان جامعه پزشکی را خطاکار دانست. مهم‌تر اینکه در چنین حوادثی، نیروی انتظامی را زیرسوال بردن نیز نوعی برخورد با معلول و به فراموشی سپردن علت است. با چنین روشی نه‌تنها هرگز به نتیجه مطلوب که خشکاندن ریشه برخوردهای غیرمنطقی و غیرانسانی با پدیده‌هائی از قبیل بدحجابی و بی‌حجابی است نخواهیم رسید، بلکه بر حجم چنین مشکلاتی افزوده خواهد شد.

در اینکه امر بمعروف و نهی از منکر یک واجب دینی است، تردیدی وجود ندارد، انجام این واجب نیز در صورتی که شرایط آن فراهم باشد لازم است اما سوال اساسی اینست که آیا ما شرایط لازم را فراهم کرده‌ایم؟ وقتی شرایط امر بمعروف و نهی از منکر فراهم نباشد، مبارزه با منکراتی از قبیل بدحجابی و بی‌حجابی و عوارض مربوط به آنها در چارچوب مبارزه با معلول قرار خواهد داشت که هرگز به جائی نخواهد رسید. اگر شما به قانون در تمام زمینه‌ها عمل کنید، عدالت را در بسترهای اقتصادی، قضائی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اخلاقی اجرا نمائید، مردم را از فقر و بیکاری و تنگناهای معیشتی نجات بدهید و با مردم صادق باشید بطوری که هیچ تضادی میان گفتارها و رفتارهایتان احساس نکنند، در چنان شرایطی مطمئن باشید مردم به شما اعتماد خواهند کرد، نه فقط به قانون بلکه حتی به خواسته‌های معقول و منطقی شما عمل خواهند نمود و به احکام شرع با جان و دل پای‌بندی نشان خواهند داد. حتی به مرحله بالاتر از این نیز می‌توانید برسید و آن اینکه بدون دخالت شما، مردم اگر مشاهده کنند کسی به قانون یا حکم شرعی عمل نمی‌کند، خودشان با او برخورد خواهند کرد و مانع گسترش اقدامات خلاف در جامعه خواهند شد. مبارزه با علت یعنی این. ولی اگر مبارزه با علت را کنار بگذارید و به سراغ معلول بروید و آن را به نیروی انتظامی بسپارید، نه‌تنها این نیرو نمی‌تواند از پس آن برآید، بلکه اگر ارتش و سپاه و بسیج را هم به صحنه بیاورید و از ارتش‌های کشورهای همسایه هم کمک بگیرید توفیقی در وادار کردن مردم به انجام قانون و احکام شرعی به دست نخواهید آورد.

نتیجه این نیست که اجرای قانون و امر به معروف و نهی از منکر را کنار بگذارید، بلکه اینست که ابتدا نگاهتان را به مردم و نوع حکمرانی تغییر بدهید، سپس از مردم بخواهید به قانون و احکام دین عمل کنند. مردم، ذاتاً خواهان قانون و شرع و اخلاقند و جامعه سالم را دوست دارند. آنها اگر حکمرانانی مقید به اجرای عدالت داشته باشند، خودشان به انجام امر بمعروف و نهی از منکر قیام خواهند کرد و قرآن کریم هم به همین دلیل است که این فریضه بسیار مهم را برعهده مردم دانسته است «کُنْتُمْ خَیْرَ اُمَّهٍ اُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَامُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَر…» صدق‌الله العلی العظیم.

 

منبع: دنیای اقتصاد


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 27 شهريور 1401
«همسرم جانش را داد اما اجازه نداد که گوران به او دست‌درازی کند. او درست مقابل چشمان دختر و پسرمان از

«همسرم جانش را داد اما اجازه نداد که گوران به او دست‌درازی کند. او درست مقابل چشمان دختر و پسرمان از پنجره طبقه دوم به کوچه سقوط کرد و جان باخت و حالا تنها خواسته ما اعدام هرچه زودتر کسی است که زندگی ما را نابود کرد».

اینها چکیده حرف‌های سلام شهیدی، همسر شلیر رسولی است؛ شیرزن مریوانی که هنگام فرار از دست مرد شیطان‌صفت از پنجره طبقه دوم به پایین سقوط کرد و جانش را از دست داد. همسر شلیر با گذشت چند روز از حادثه در گفت‌وگو با همشهری از جزئیات آن شب شوم می‌گوید و اتفاقی که نه‌تنها مریوان که همه کشور را در شوک فرو برد.

از روز حادثه بگویید. چطور در جریان اتفاقی که برای همسرتان رخ داد قرار گرفتید؟

من از ۲ روز قبل از حادثه برای کار به عراق رفته بودم. صبح همان روزی که همسرم از پنجره خانه همسایه‌مان به پایین سقوط کرد، بیدار شده بودم برای نماز. تازه وضو گرفته بودم که برادرزنم گفت باید برگردیم مریوان. تعجب کردم و گفتم چی شده؟ که گفت شلیر افتاده و پایش شکسته. همان لحظه فهمیدم که اتفاق تلخی رخ داده و قسمش دادم که راستش را بگوید. پس از آن بود که ماجرا را برایم تعریف کرد و دنیا روی سرم خراب شد.

در عراق چه کاری انجام می‌دادید؟

شغلم کارهای ساختمانی و گچ‌کاری است. خیلی از همشهری‌هایم که کارگر فصلی هستند برای کار به عراق می‌روند اما من به‌خاطر همسر و فرزندانم علاقه‌ای به رفتن به عراق نداشتم. در این سال‌ها هم فقط یکی دوبار و آن‌هم به‌مدت چند روز رفتم اما ازحدود ۲ماه قبل از حادثه بیکار بودم و تامین مخارج زندگی برایم سخت شده بود. این بود که به همراه برادرخانمم به عراق رفتیم که چند روزی کار کنیم و برگردیم اما خبر نداشتیم که قرار است بدبخت شویم.

درباره حادثه‌ بگویید. چه اتفاقی برای همسرتان رخ داد؟

ما در مریوان زندگی می‌کنیم و همسایه روبه‌رویی ما مردی به اسم گوران بود. او و همسرش در خانه‌ای ۳طبقه زندگی می‌کردند و همسر من همسر گوران را می‌شناخت. ۲روز قبل از حادثه، همسر گوران مریض شده و از حال رفته بود. آن روز اگر شلیر به دادش نمی‌رسید معلوم نبود چه بلایی به سرش می‌آمد. شلیر گواهینامه داشت و برای همین همسر گوران را سوار پراید من کرد و به بیمارستان برد. حتی همه هزینه‌های بیمارستان را هم خودش پرداخت کرده بود. ۲روز از این ماجرا گذشته بود که آن اتفاق افتاد. پسرم می‌گوید که آنها در خانه خواب بودند که زنگ در به صدا درآمد. ساعت حدود یک و نیم بامداد بود. پشت در، گوران بود. او به شلیر گفت که همسرش دوباره مریض شده و از هوش رفته است. بعد خواست به کمکش بیاید اما شلیر به او گفت که دیروقت است و او باید به اورژانس زنگ بزند. (همسر شلیر با بغض ادامه می‌دهد) گوران رفت اما دوباره برگشت. این بار گریه و التماس می‌کرد که حال همسرش بد است. شلیر که نگران شده بود قبول کرد که به خانه آنها برود اما از پسرم خواست که او هم بیاید. پسرم می‌گوید که آنها به سمت خانه گوران رفتند اما پس از اینکه همسرم وارد شد و از پله‌ها بالا رفت تا خودش را به همسر گوران برساند، مرد شیطان‌صفت پسرم را به سمت کوچه هل داد و در خانه را بست و پشت سر شلیر پله‌ها را بالا رفت. پسرم کاملا گیج شده بود. برای همین شروع کرده بود به کوبیدن در. اما در این مدت همسرم بی‌خبر از اینکه گوران چه نقشه شومی در سر دارد، وارد خانه گوران شده بود و مرد شیطان‌صفت نیز پشت سرش وارد خانه شده و در را قفل کرده بود. پس از آن شلیر که متوجه شده بود از همسر گوران خبری نیست و خواسته بود که آنجا را ترک کند، مرد شیطان‌صفت اسلحه‌ای درآورده و شروع به تهدید او کرده بود. شلیر با دیدن این صحنه به سمت پنجره دویده و آن را باز کرده و با سر و صدا درخواست کمک کرده بود. پسرم همچنان داخل کوچه بود و به در می‌کوبید تا شاید بتواند آن را باز کند. سر و صدای او و همسرم باعث شده بود که تعدادی از همسایه‌ها از خانه‌هایشان خارج شوند اما کاری از دست کسی ساخته نبود. شلیر خودش را به لب پنجره رسانده بود و همچنان کمک می‌خواست. همسایه‌ها با فریاد از او می‌خواستند که خودش را پایین نندازد. آنها می‌گفتند که پلیس الان می‌رسد و کسی جرأت نمی‌کرد در خانه گوران را بشکند و وارد آنجا شود. چون او اسلحه داشت و بعد هم همسایه‌ها دیدند که ناگهان شلیر از پنجره به پایین سقوط کرد. آنها می‌گویند که در لحظه آخر گوران با او درگیر شده و در این درگیری شلیر به پایین سقوط کرده بود.

فرزندانتان شاهد این حادثه بودند؟

پسرم ۱۷ساله است و دخترم ۱۱ساله. وقتی شلیر افتاد، هر دوی آنها داخل کوچه بودند و با گریه و فریاد کمک می‌خواستند. مادرشان درست مقابل چشمان آنها سقوط کرد و به خیابان افتاد. بیهوش شد و چند دقیقه طول کشید که آمبولانس آمد و او را به بیمارستان برد. (با گریه) دخترم از آن شب به بعد حالش خوب نشده. او را چندبار به بیمارستان بردیم و سرم وصل کرد اما هنوز در شوک است و گاهی وقت‌ها تشنج می‌کند. وضعیت پسرم هم خیلی خوب نیست. شلیر برای حفظ ناموس من جانش را از دست داد و همین مسئله دارد عذابم می‌دهد. نمی‌دانم چه کار کنم. نمی‌دانم به بچه‌هایم چه بگویم. معلوم نیست آینده‌مان چه می‌شود و از این به بعد باید چطور زندگی کنیم.

چقدر از ازدواج شما و شلیر می‌گذشت؟

ما ۲۱سال پیش ازدواج کردیم. فامیل بودیم. شلیر دختر دایی مادرم بود. عاشق هم بودیم. آن زمان در روستای چشمیدر سروآباد زندگی می‌کردیم. بعد از ازدواجمان راهی تهران شدیم. ۴-۳ سال آنجا بودیم. من کارگری می‌کردم و زندگی آرامی داشتیم تا اینکه تصمیم گرفتیم به کردستان برگردیم. برای ادامه زندگی به مریوان رفتیم و در این مدت آنجا زندگی می‌کردیم که این اتفاق افتاد.

درباره گوران بگویید. چقدر او را می‌شناختید؟

او همسایه روبه‌رویی ما بود اما مگر همسایه با همسایه چنین کاری می‌کند. حالا فهمیده‌ام که اوباش بوده و سابقه کیفری هم داشته است. شاید باور نکنید اما روز بعد از این حادثه مردم مریوان که از این ماجرا عصبانی شده بودند به خانه گوران حمله کردند. شیشه همان پنجره‌ای که شلیر از آنجا سقوط کرد را شکستند و می‌خواستند آنجا را آتش بزنند اما ما خواهش کردیم که این کار را نکنند. چون می‌خواستیم همه‌چیز را به قانون بسپاریم.

همسرتان چند روز در بیمارستان بود؟

این حادثه بامداد ۱۴شهریور رخ داد و همسرم تا شامگاه ۱۷شهریور در بیمارستان کوثر سنندج در کما بود تا اینکه در نهایت به ما گفتند که به‌دلیل ضربه مغزی، جانش را از دست داده است.

گوران چطور دستگیر شد؟

آن شب وقتی شلیر به کوچه سقوط کرد، گوران که ترسیده بود از طریق پشت بام خانه‌شان که به خانه پشتی راه داشت فرار می‌کند. برای اینکه خودش را مخفی کند وارد خانه یکی از همسایه‌ها می‌شود اما زن همسایه که بیدار بوده او را می‌بیند و گوران گلویش را می‌گیرد و با مشت به‌صورتش می‌کوبد و تهدید می‌کند که ساکت باشد. پس از آن چون بچه‌های آن زن بیدار شده و سر و صدا کرده بودند، از ترس دستگیری فرار می‌کند و با شکستن در، وارد خانه دیگری می‌شود. طوری که صاحب آن خانه می‌گوید به‌خاطر وحشت حضور گوران در خانه‌اش تیک عصبی گرفته است و در نهایت حدود ساعت ۴صبح، پلیس موفق می‌شود او را دستگیر کند.

حالا درخواست شما از مسئولان قضایی چیست؟

نه تنها درخواست ما بلکه همه مردم مریوان این است که خیلی زود گوران مجازات و اعدام شود. همسرم شهید راه عفاف و پاکدامنی شد. البته دادستان هم قول داده که به‌طور ویژه به این پرونده رسیدگی شود و ما همه‌چیز را سپرده‌ایم دست قانون و امیدواریم این مرد هر چه زودتر به اشد مجازات برسد. من در این مدت شرمنده مردم مریوان شدم. حضور و همدردی آنها باعث تسلی ما بود. دست همه را می‌بوسم و امیدوارم همه ما به‌زودی شاهد مجازات مرد شیطان‌صفت باشیم.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 22 شهريور 1401
اعزام جدید زائران اربعین مطابق سهمیه‌بندی مرزها | بیش از ۲.۵ میلیون نفر اعزام شده‌اند؛ ۷۰۰ هزار نفر

وزیر کشور با بیان اینکه تاکنون دو و نیم میلیون زائر به عتبات عالیات در عراق مشرف شده‌اند، گفت: اعزام‌های جدید زائران اربعین، تدریجی و متناسب با ظرفیت ساختارهای عراق به صورت سهمیه‌بندی مرزها انجام می‌شود.

احمد وحیدی  در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره آخرین وضعیت مرزها اظهار داشت: از مرز تمرچین در استان آذربایجان غربی بازدید کردیم که در این مرز یک فضای معنوی قوی حاکم است و برادران اهل سنت در حال پذیرائی از زایران حسینی هستند.

وزیر کشور خاطر نشان کرد: این اتفاق مبارک اولین بار با همت استاندار و همکاری اقلیم کردستان صورت گرفت و موجب شد شرایط خوبی در این مرز فراهم شود.

وزیر کشور درباره وضعیت خروج زائران از کشور هم گفت: عزیمت به مرزها وضعیت متفاوتی دارد؛ در مرز تمرچین این آمادگی وجود دارد که حدود چند ده هزار زائر را به عراق راهی کنیم اما باید حساب شده عمل کرد.

وحیدی با بیان اینکه در حال حاضر  اعزام زائران از مرزها روان است، گفت: مرز شلمچه با ازدحام مواجه است و زائران اتباع خارجی باید به تدریج و با توجه به هماهنگی صورت گرفته با دولت عراق به عتبات اعزام شوند.

وزیر کشور درباره تعداد زائرانی که به کشور بازگشتند هم گفت: تاکنون بیش از ۲ و نیم میلیون نفر به عتبات اعزام شده‌اند که قریب به ۷۰۰ هزار نفر از آن‌ها به کشور بازگشته‌اند.

وحیدی در تشریح اقدامات انجام شده برای بازگشت زائران عنوان کرد: حدود یک چهارم زایرانی که اعزام شده بودند، به کشور برگشته‌اند و این روند ادامه دارد.

وی گفت: در پایانه‌های مرزی اتوبوس‌ها و وسایل نقلیه پیش‌بینی شده و قطارهایی هم در نظر گرفته شده است تا از خطوط ریلی زائران را به نزدیک‌ترین شهرها راهی کنند تا از آنجا به شهرهای دیگر توزیع شوند.

وی گفت: اعزام‌های جدید به تدریج و طبق سهمیه آغاز می‌شود، اگر مجددا هجوم جمعیت به مرزها صورت بگیرد قطعا با مشکل مواجه خواهیم شد چرا که ‌ظرفیت‌های عراق پاسخگو نیست ولی مردم مطمئن باشند با اطلاع‌رسانی ‌و طبق سهمیه اقدام خواهیم کرد.

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 21 شهريور 1401
قاضی صلواتی: مجازات کشیدن سلاح به قصد جان و مال مردم اعدام است

 جلسه دادگاه متهم خفت‌گیر مسلح پایتخت به ریاست قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی برگزار شد. تا کنون ۵۶ مالباخته شناسایی شده‌اند.

به گزارش گروه اجتماعی به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه؛ صبح دیروز (شنبه 19 شهریور) جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده خفت‌گیری و سرقت مقرون به آزار با استفاده از سلاح سرد در شعبه 15 دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد.

قاضی صلواتی با اشاره به اینکه این جلسه از دادگاه با حضور مستشار، نماینده دادستان، شکات، متهم و وکیل وی برگزار می‌شود، از نماینده دادستان خواست با حضور در جایگاه کیفرخواست متهم حبیب‌اللهی تبعه کشور افغانستان را قرائت کند.

نماینده دادستان با تشریح اتهامات متهم اظهار کرد: محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد برای بردن اموال مردم و ناامن کردن جامعه، مباشرت در چند فقره سرقت مقرون به آزار، مشارکت در چندین فقره سرقت تلفن همراه در بزرگراه‌های آیت‌الله هاشمی (نیایش)، رسالت، شهید چمران، شیخ فضل‌الله‌ نوری، شهید همت، شهید باقری و محله‌های هلال احمر، یوسف‌آباد، پاسداران، میدان کاج، تهرانپارس، شوش، خیابان‌های خیام جنوبی، حافظ، جانبازان، فلکه اول و دوم تهرانپارس و همچنین جنب چند ایستگاه مترو و بی‌آر‌تی، از اتهامات متهم پرونده است.

نماینده دادستان با بیان اینکه متهم به همراه همدست خود اقدام به سرقت تلفن همراه شهروندان می‌کرده است، گفت: اقدامات متهم به نحوی بوده که علاوه بر ایجاد رعب و وحشت با استفاده از سلاح قمه و چاقو علیه اموال مردم اقدام کرده و با ایجاد ناامنی در سرقت تلفن‌های همراه شهروندان داشته است.

وی با بیان این که 56 نفر از شکات متهم پرونده را شناسایی کرده‌اند، گفت: متهم در اقاریر خود به 100 فقره سرقت اعتراف کرده است.

در ادامه جلسه قاضی صلواتی از شکات برای ادای توضیحات به حضور جایگاه دعوت کرد.

یکی از شاکیان پرونده در توضیحات خود بیان کرد: در حال تردد در بزرگراه آیت‌الله هاشمی بودم، شیشه خودرو کمی پایین بود، در ترافیک گیر کرده بودم که لحظه‌ای دیدم که یک نفر با قمه به درب خودروام ضربه می‌زند.

شاکی ادامه داد: متهم از من تلفن همراهم را طلب کرد، از آنجایی که در شوک بودم هیچ کاری نمی‌توانستم انجام دهم و دیدم که متهم دست برد به سمت محفظه‌ای که تلفن همراهم را در آن گذاشته بودم و آن را برداشت.

وی افزود: در ادامه متهم چند ضربه به خودروام وارد کرد که بعدها زمانی که از شوک‌ خارج شده بودم فهمیدم که جاکلیدی خودروام شکسته و نصف کلید خودرو در داخل جایش باقی مانده است.

شاکی دیگری در خصوص نحوه سرقت تلفن همراهش گفت: ساعت 22:30 دقیقه در حال بازگشت از محل کار به خانه بودم که دیدم دو نفر موتور سوار من را تعقیب می‌کنند، ترسیدم و تلفن همراهم را داخل کیف گذاشته و کیفم را محکم گرفته بودم.

وی افزود: وارد ایستگاه اتوبوس سرسبز شدم، موتورسوارها هم من را رد کردند و رفتند که همان لحظه تلفنم‌ زنگ خورد همین که خواستم جواب دهم، دیدم همان موتورسوارها که پشت ایستگاه پنهان شده بودند، تلفن همراهم را سرقت کردند.

در ادامه جلسه دادگاه چندین نفر دیگر از شکات نیز با حضور در جایگاه بیان کردند که به وسیله سلاح سرد قمه تلفن‌های همراهشان توسط متهم  به سرقت رفته است و از ریاست جلسه دادگاه اعمال اشد مجازات علیه متهم را تقاضا کردند.

در ادامه جلسه قاضی صلواتی از متهم خواست تا با حضور در جایگاه از اتهامات وارده نسبت به خود دفاع کند.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: اتهام شما محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد به قصد بردن اموال مردم و ایجاد ناامنی و همچنین سرقت مقرون به آزار است، از اتهامات خود چه دفاعی دارید؟

متهم ضمن معرفی خود مدعی شد؛ شکات را نمی‌شناسد که قاضی خطاب به وی گفت: تمام شکات در مواجهه حضوری در دادسرا جنابعالی را شناسایی کرده‌اند، همچنین فیلم‌های ارتکاب سرقت‌های شما موجود است!

در ادامه جلسه دادگاه، قاضی سؤالاتی را از متهم نحوه انجام سرقت‌ها را پرسید و وی نحوه انجام سرقت‌های خود و فروش اموال مسروقه با مشارکت همدستش را تشریح کرد.

پس از اخذ دفاعیات متهم، با اعلام قاضی صلواتی وکیل متهم با حضور در جایگاه از موکل خود دفاع و اظهارات خود را مطرح کرد.

در پایان جلسه نیز متهم مجدداً با دستور قاضی در جایگاه قرار گرفت و گفت: از اقدام و‌ اعمال مجرمانه‌ای که مرتکب شده‌ام، پشیمان هستم و تقاضای بخشش دارم.

قاضی صلواتی در این جلسه دادگاه به کسانی که اقدام به جرایم خشن و سرقت‌های مقرون به آزار می‌کنند و امنیت روانی جامعه را برهم می‌زنند هشدار داد: بر اساس ماده 279 قانون مجازات اسلامی، مجازات کشیدن سلاح به قصد جان، مال و ناموس مردم یا ارعاب آن‌ها به نحوی که موجب ناامنی در محیط شود، محاربه‌ خواهد بود و حکم محاربه نیز اعدام است.

قاضی صلواتی در پایان با اعلام ختم جلسه دادگاه بیان کرد حکم پرونده ظرف یک هفته آینده صادر و اعلام خواهد شد.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 20 شهريور 1401
مرزهای منتهی به عراق مسدود است/ اطلاعیه شماره ۹ ستاد مرکزی اربعین

 ستاد مرکزی اربعین حسینی(ع) در اطلاعیه شماره ۹ اعلام کرد مرزهای منتهی به عراق مسدود است و زائران به مرزها مراجعه نکنند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، متن این اطلاعیه به این شرح است:
 
«انا من حسین»
بسمه تعالی

به اطلاع ملت عزیز و محبان اهل‌بیت (علیهم السلام) و تمامی متقاضیان سفر اربعین حسینی(ع) می‌رساند به‌منظور تأمین امنیت جان و حفظ سلامت زائران گرامی:

مرزهای منتهی به عراق مسدود است، زائران عزیز به هیچ وجه تا اطلاع ثانوی به مرزها مراجعه نکنند.

توصیه اکید می‌شود زائران محترمی که در عراق هستند در برگشت خود تسریع کنند و ماندگاری را در کربلا کوتاه کنند و بیشتر از یک روز اقامت نداشته باشند.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 19 شهريور 1401
طرح جدید دولت برای اعطای زمین رایگان به مردم

وزیر راه و شهرسازی گفت: در شهرهای که زمین وجود دارد، ما زمین رایگان می‎‌دهیم تا بروند و در مدت زمان معین خانه بسازند.

وزیر راه و شهرسازی اشاره به اهمیت مسکن در کشور گفت: ما یک عقب‌ماندگی جدی در بخش ساخت مسکن در کشور داریم که بخش عمده آن مرتبط با پاسخگویی به نیازهای جدید است و بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون مسکن کم داریم. از مهرماه به بعد، تحویل مسکن به متقاضیان ادامه پیدا خواهد

کرد، در شهرهای که زمین وجود دارد، ما زمین رایگان می‎‌دهیم تا بروند و در مدت زمان معین خانه بسازند.

قاسمی با اشاره به برنامه دولت برای ساخت مسکن یک‌طبقه و دوطبقه گفت: در حال حاضر ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در مرحله نهایی شدن قرار گرفته و برنامه داریم تا پایان دولت ۸۰۰ هزار مسکن روستایی را تکمیل کنیم. ۳۰۰ هزار مسکن خودمالکی در دستور کار است، هدف ما در

کشور افزایش عرضه مسکن است که به‌صورت شبانه‌روزی پیگیری می‌شود.

وی افزود: مسئله ما مسئله زمین نیست و ما زمین را برای دو سال آتی فراهم کردیم، رئیس‌جمهور دغدغه ساخت مسکن دارند و شبانه‌روزی این مسئله را پیگیری می‌کنند و دستور دادند همه دستگاه‌ها تا پایان شهریور زمین لازم را تامین کنند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تفاهم وزارت راه و سازمان ثبت گفت: اگر دستگاه‌ها زمین برای نهضت ملی مسکن ندهند، سند زمین به‌صورت یک‌طرفه برای وزارت راه و شهرسازی تامین شده است. زمین‌هایی که از سمت دولت برای نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شده است، چهار درصد

کل زمین‌ها است. ما از بانک‌ها به غیر از بانک مسکن در نهضت ملی مسکن راضی نیستیم و بسته تسهیلاتی ما اجرای موبه‌موی قانون جهش تولید و تامین مسکن است.

 

منبع: عرشه انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 16 شهريور 1401
خبر مهم درباره یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی / گردش بالای حساب بانکی موجب قطع یارانه می‌شود؟

با افزایش یارانه های نقدی به ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و پرداخت آن به ۹ دهک درآمدی جامعه برخی از افراد از دریافت این یارانه جامانده اند که دولت فرصتی برای ثبت نام و بررسی آن در نظر گرفته است.

سرپرست پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است که ثبت‌نام افراد جامانده و انصرافی‌های قبل، توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و از طریق درگاه my.gov.ir صورت می‌پذیرد. پس از ثبت‌نام، اطلاعات خانوارهای ثبت‌نامی به پایگاه رفاه ایرانیان ارسال شده و در اولین دور بعدی واریز یارانه، مورد وسع سنجی فوری قرار می‌گیرند.

طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها» از بیستم اردیبهشت ماه امسال در دستورکار دولت سیزدهم قرار گرفت. در ابتدای طرح اعلام شد که  ۷۲ میلیون نفر در قالب ۲۳ میلیون خانوار مشمول دریافت یارانه جدید شده‌اند و به این ترتیب حدود شش میلیون نفر در دهک دهم قرار گرفتند و پرداخت یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی برای اعضای ۹ دهک درآمدی دیگر صورت گرفت، به این ترتیب که دولت برای دهک اول تا سوم به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان و برای دهک چهارم تا ششم نیز به ازای هر نفر ۳۰۰ هزار تومان واریز کرد و بنا شد واریز این مبالغ تا زمان اتخاذ تصمیم و فراهم کردن زیرساخت‌های صدور کالابرگ الکترونیک ادامه پیدا کند.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که مسئولیت تعیین وضعیت اقتصادی و دهک‌بندی خانوار را برعهده داشت از زمان آغاز اجرای طرح، سامانه‌ای را به منظور ثبت اعتراض مردم نسبت به دهک‌بندی اعلام و سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز امکانی را برای ثبت‌نام افراد جامانده فراهم کرد.

۲۸ مردادماه، نتایج اعتراض به دهک‌بندی یارانه‌ها از طریق سامانه جدیدی قابل مشاهده شد و وزارت رفاه اعلام کرد «هموطنانی که قبلا درخواست بررسی مجدد دهک‌بندی خانوار خود را ثبت کرده‌اند اکنون می‌توانند ضمن مشاهده نتایج رسیدگی، درخواست بررسی مجدد اطلاعات هرکدام از زیربخش‌ها را نیز ثبت کنند.»

براین اساس در سامانه جدید «حمایت» امکان مشاهده اطلاعات شناسنامه اقتصادی خانوار در سه بخش اطلاعات خرید از کارت بانکی، اطلاعات خودرو و اطلاعات درآمد به صورت تفکیک شده و مجزا فراهم شده و کاربرانی که درخواست بررسی مجدد این اطلاعات را دارند، می‌توانند درخواست خود را در مراحل مجزا و به صورت تفکیک شده ثبت کنند.

دولت از اردیبهشت ماه به این سو، تا کنون چهار مرحله از یارانه‌های جدید ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان را به حساب سرپرستان خانوار واریز کرده  است. ضمن آنکه با دستور رئیس جمهور، مبالغ یارانه برای معترضان نیز تا زمان روشن شدن وضعیتشان واریز می‌شود.
با این حال روند ثبت اعتراض به دهک‌بندی و شناسایی خانوار مشمول، همچنان ادامه دارد و متقاضیان بازبینی دهک‌بندی و افرادی که یارانه آنها از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ قطع شده است، همچنان می‌توانند جهت ثبت یا پیگیری درخواست خود به سامانه اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند.

همچنین ثبت‌نام از افرادی که تاکنون از دریافت یارانه نقدی جا مانده‌اند یا متقاضی جدید دریافت یارانه هستند نیز از طریق سایت https://my.gov.ir امکان پذیر است.

آخرین آمار از وضعیت یارانه نقدی در کشور

در همین زمینه و در هفتم شهریورماه جاری، مجتبی زری‌باف، سرپرست پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آخرین آمار از وضعیت یارانه نقدی در کشور را اعلام و اظهار کرد: بر اساس آخرین وضعیت محاسبه مشمولین یارانه در مردادماه ۱۴۰۱ توسط پایگاه رفاه ایرانیان، از بین حدود ۸۶ میلیون نفر جمعیت کل کشور، حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار معادل ۷۷ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر به عنوان مشمول به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها معرفی شده‌اند. (معادل ۸۹٫۹ درصد جمعیت کشور).

وی افزود: از این میزان حدود ۸۰۰ هزار خانوار مشمول یارانه ۴۰۰ هزار تومانی و حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار مشمول یارانه ۳۰۰ هزار تومانی هستند. از بین هفت میلیون جامانده که شامل انصرافی‌های قدیم، محذوفین قدیم و افرادی است که به هر دلیلی در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ یارانه ۴۵۵۰۰ تومانی دریافت نمی کردند، تعداد کل ثبت‌نامی‌های جدید (پس از اردیبهشت ۱۴۰۱) حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر هستند که حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از این افراد در جمع مشمولین فعلی حاضر هستند. همچنین از بین محذوفین جدید یارانه در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اقدام به ثبت اعتراض کردند که در وسع سنجی تیرماه یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جمع مشمولین تیرماه یارانه به سازمان هدفمندسازی یارانه ها معرفی شدند.

تکلیف جاماندگان و ثبت‌نامی‌های جدید یارانه

سرپرست پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تکلیف جاماندگان و ثبت‌نامی‌های جدید یارانه گفت: برخی افراد جامانده به دلایل مختلف هنوز امکان ثبت‌نام پیدا نکرده‌اند. ثبت‌نام افراد جامانده و انصرافی‌های قبل، توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و از طریق درگاه my.gov.ir صورت می‌پذیرد. پس از ثبت‌نام، اطلاعات خانوارهای ثبت‌نامی توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها برای پایگاه رفاه ایرانیان ارسال شده و در اولین دور بعدی واریز یارانه، مورد وسع سنجی فوری قرار گرفته و در صورت حضور در دهک‌های ۱ تا ۹، سرپرستان خانوارهای مشمول برای واریز یارانه به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها معرفی می‌شوند.

زری‌باف درباره خانوارهایی که اخیراً مشمول شده و معوقات خود را دریافت نکرده‌اند و همچنین درباره تکلیف رفع مسدودی یارانه‌ها گفت: تمامی امور اجرایی مربوط به واریز یارانه‌ها، ازجمله پرداخت معوقات مشمولان، تعیین تکلیف مبالغ مسدودی در حساب سرپرست خانوار، رفع مشکل واریز مبالغ کمتر از تعداد اعضای خانوار و ... توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها صورت می‌پذیرد.

نحوه اصلاح اطلاعات ثبتی اولیه خانوار

وی درباره نحوه اصلاح اطلاعات ثبتی اولیه خانوار اظهار کرد: همان طور که پیش‌تر بیان شد متولی اطلاعات ورودی، دستگاه‌های اجرایی مولد آن هستند، به عنوان مثال اگر کسی خودرویی را قولنامه‌ای فروخته یا فک پلاک نکرده است باید با مراجعه به مراکز  فک پلاک مسئله را حل کند. اطلاعات ساختار خانوار که یکی از پایه‌ای‌ترین اطلاعات وسع سنجی است در صورت نیاز به اصلاح (مواردی از قبیل ازدواج فرزندان، اشتغال فرزندان مجرد، فوت و موالید و حضانت و طلاق و امثالهم) طبق بخشنامه ستاد تنظیم بازار فعلاً توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها اصلاح می‌شود که از طریق پلیس به علاوه ۱۰ یا سامانه‌های اعلامی این سازمان صورت می‌پذیرد.

سرپرست پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: در هر صورت وزارت رفاه در سامانه جدید حمایت (اعتراض یارانه) hemayat.mcls.gov.ir امکانی را فراهم می‌کند تا سرپرستان خانوار بتوانند با مراجعه به آن برخی آیتم‌های دخیل در وسع سنجی خود را مشاهده کنند و در صورت اعتراض راهنمایی لازم برای اصلاح آن اطلاعات را دریافت کنند. در مورد افرادی که اصطلاحاً کارپرداز هستند و تصور می‌کنند گردش حساب بالای ایشان موجب حذف یارانه‌شان شده است این امکان فراهم شده است که در صورت تفکیک حساب شخصی و تجاری، در وسع سنجی‌های آتی سابقه اطلاعات گردش حساب آن‌ها در نظر گرفته نشود.
زری‌باف افزود: مضاف بر اینکه برخلاف تصور عموم، گردش حساب (مجموع واریز و برداشت بانکی) از آیتم‌های کم اثر در ساز و کار وسع سنجی است.

به گفته وی پس از ثبت اعتراض و اقدام برای اصلاح اطلاعات ثبتی خانوار و همچنین ارجاع اطلاعات اصلاح شده از دستگاه‌های متولی به پایگاه رفاه ایرانیان، از اطلاعات جدید در وسع سنجی‌های آتی که در بازه‌های زمانی سه یا شش ماهه صورت می‌پذیرد بهره برده خواهد شد.

 

منبع: سلام نو


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 15 شهريور 1401
گزارش تلخ روزنامه شرق از 3خانواده ای که دختران شان خودسوزی کرده اند

روزنامه شرق در گزارشی حضور و گفت‌وگوی خبرنگار خود در سه خانه‌ای را منتشر کرده است که سیاه‌پوش خودسوزی دختران‌شان شده‌اند؛ اما هیچ‌کدام از آنها خشونت پنهان‌شده پشت خودسوزی‌های عزیزان‌شان را به نهادی مسئول اطلاع نداده‌اند؛ چراکه علنی‌شدنش را مساوی با بی‌آبرویی برای خود و خانواده‌شان می‌دانند.

هر سه مرگ تلخ رخ‌داده در این گزارش در طول زمستان 1400 رخ داده است، گفت‌وگو با خانواده‌ها در اواخر بهار 1401 انجام شد و حالا این گزارش در حالی منتشر می‌شود که خبر خودسوزی یک زن دیگر هم به گوش رسیده است. لمیا سعید هرویان، زن 27‌ساله‌ای است که نهم شهریور، یعنی چهار روز پیش، پس از برگزاری عروسی خواهرش، وقتی که شب به خانه برگشت، با خودسوزی به زندگی خود پایان داد. لمیا ساکن یکی از روستاهای توابع «ترگور» بود؛ جایی حوالی زیوه، هاشم‌آباد و گردوان.

ژاله ۴ دی، زهرا و کُبار ۵ دی، کاژین ۹ دی، الناز ۱۰ دی... نه روزها تمام می‌شوند و نه نام‌ها. نام‌هایی که قلب‌هایشان درون سینه، جای گرم‌شدن با شعله شور زندگی، خاکسترِ تباهی شد. لباس عزا شد. سیاهی شد به تن‌هایی که دست روی لب‌هایشان می‌گذارند، تا مبادا کسی صدای هق‌هق‌شان را بشنود. که مبادا آبرویی برود. که حرف‌ها پشت سر جگرگوشه پرپر شده‌شان، دشنه‌ای نشود بر قلب مادر و پدر و بچه‌هایی که همین عزا هم به قامت‌شان زار می‌زند. چه رسد به سینه ستبرکردن مقابل نقل و حدیث‌هایی که تیز است و می‌شکافد؛ هم مغز را و هم قلب را. بهتر این است که ساکت شوند و خفه کنند هرکه را بیراه می‌گوید. اصلا انگار نه خانی رفته و نه خانی آمده که عزیز سفرکرده را دیگر مجال برگشتن نیست. همین می‌شود که روزها از پی هم می‌گذرند، خاکستری پشت خاکستری دیگر، تل می‌شود در کنج خانه‌ها، گاهی در گوشه آشپزخانه و گاهی در میانه حیاطی که پیش‌تر گل بود و باغ. همین می‌شود که دود این آتش‌ها چشم کسی را نمی‌سوزاند؛ گویی آتشی است بدون دود.

خانه اول، ارومیه، روستای زیوه، بخش سیلوانا

زمستان است؛ سرد و استخوان‌سوز. تازه از راه رسیده؛ اما همراه با چند خبری که اهالی روستا درگوشی به هم می‌رسانند، گوشت و استخوان را با هم می‌سوزاند. دختر 19‌ساله‌ای از اهالی روستا، یک روز صبح که از خواب بیدار شده، دبه نفت را از انبار برداشته و درست در میانه حیاط بدنش را غرق نفت کرده است. بعد هم یک جرقه کبریت و حالا شعله آتشی شده که در میانه آن حیاط که تماما گل بوده و درخت، می‌چرخد و با باد شعله‌ور می‌شود. سوختگی درجه سه چیزی نیست که بتوان از آن جان سالم به در برد. دختر را به بیمارستان می‌رسانند. واهمه آبرو نمی‌گذارد که بگویند ماجرا چه بوده است. می‌گویند اجاق خانه افتاده روی تن دختر و باعث آتش‌سوزی شده است. نمی‌گویند خودش دست به کار شده است؛ اما کادر درمان خودشان ماجرا را فهمیده‌اند. موضوع برایشان تازگی ندارد که فریب این داستان‌ها را بخورند. روز و شب‌های زیادی زنان آسیب‌دیده با درصد سوختگی‌های بالا را به بیمارستان می‌رسانند. خانواده آنها هم ازقضا همین قصه‌ها را می‌بافند. اجاق آتش گرفته. بخاری باعث آتش‌سوزی شده. برق اتصالی کرده و... اما در نهایت پزشکان و پرستاران می‌دانند که این ماجراها تنها ساخته ذهن خانواده‌هایی است که نمی‌خواهند بگویند زنی که روی تخت بیمارستان دراز کشیده و اصلا مشخص نیست که تا چند ساعت دیگر زنده بماند، خودش را در آتش سوزانده است.

درست مثل «ژاله» دختر ‌19ساله‌ای که شش روز درد کشید. زیر پانسمان‌ها تن نیمه‌جانش برای ماندن مبارزه کرد؛ اما در نهایت دوام نیاورد و چهارم دی ماه 1400، پزشکان به خانواده خبر دادند که دیگر اثری از علائم حیاتی بر جان دخترشان باقی نمانده است. حالا ما در همان خانه هستیم. در روستای زیوه که زنان زیادی در همین چند ماه گذشته در آن دست به خودسوزی زده‌اند. در همان خانه‌ای که میزبان یکی از همین خودسوزی‌ها شده بود. زبیده حالا شش ماهی می‌شود که لباس سیاه را از تنش درنیاورده و در عزای دخترش زندگی که نه، روز و شب‌ها را می‌گذراند. روزی که به خانه‌اش رفتیم، فقط یک جمله بر سر زبانش بود: «هیچ چیزی را به خاطر ندارم». پیش از پاسخ‌دادن به هر سؤالی همین را می‌گفت و بعد توضیحات مختصری می‌داد. قبل از اینکه به خانه‌اش برویم، روایت‌هایی از علت خودسوزی دخترش شنیده بودم؛ اما منتظر بودم تا خودش حقیقت را بگوید. او اما یا چیزی به خاطر نداشت یا وقتی حرف می‌زد، از ماجراهایی می‌گفت که سر و ته روشنی نداشتند. مثل اینکه علت خودسوزی را به یک جراحی بینی تقلیل داده بود: «توی خانه نشسته بودیم. دخترم می‌گفت دوست دارم بینی‌ام را عمل کنم. برایش گفتم که پولی برای این کارها نداریم؛ اما زیر بار نمی‌رفت. برادرش که سر رسید و فهمید موضوع حرف‌هایمان چیست دعوا کردند. فریاد می‌زدند و دخترم اصرار داشت که می‌خواهد این کار را انجام دهد و پسرم هم می‌گفت که به او اجازه چنین کاری را نخواهد داد. همین داستان‌ها در خانه پا گرفته بود که چند روز بعد این اتفاق افتاد».

درباره روزهای قبل از حادثه می‌پرسم. اینکه دخترش چه وضعیتی داشته و آیا نشانه‌هایی از خودش بروز می‌داده که به نظر برسد چنین قصدی دارد؟ زبیده که معتقد است دخترش خوشبخت‌ترین دختر جهان بوده، تنها به عصبی‌بودن ژاله اشاره می‌کند: «همیشه از همه چیز خیلی زود ناراحت می‌شد. دلش کوچک بود و تحمل هیچ حرفی را نداشت. دختر من خیلی خوشبخت بود. خوشبخت‌ترین دختر جهان اما اعصابش ضعیف بود».

ژاله خانه خودشان را برای این کار انتخاب نکرده بود. یک روز صبح وقتی در خانه از خواب بیدار می‌شود، مستقیم به دستشویی می‌رود، دبه‌های بنزینی را که همیشه برای سوخت در گوشه انباری و دستشویی‌ها وجود دارند، برمی‌دارد، روی خودش می‌ریزد و کبریت می‌کشد روی 18 سال عمر و جوانی که حالا حالاها رؤیا برای رسیدن داشت. فهیمه و همسرش صاحب همان خانه بودند که محل مرگ خودخواسته ژاله شد. زن‌عموی دختر جوان‌مرگ‌شده که رفاقتی هم با یکدیگر داشتند. دیدار ما هم در همان خانه بود. گوشه اتاق بزرگی که روزی ژاله در آن می‌نشست و شاید برای روزهای آینده رؤیابافی می‌کرد. فهیمه هم همان داستانی را تأیید می‌کند که زبیده گفته بود. جراحی بینی که هدف ژاله بود و برادرش اجازه نداد: «صبح در خانه نشسته بودیم که صدای فریاد ژاله را از حیاط شنیدیم. دویدم تا ببینم چه اتفاقی افتاده است. ژاله را دیدم که سرتاپا آتش شده بود و در حیاط می‌دوید. هی می‌گفتم ندو. یک لحظه بایست؛ اما جیغ می‌کشید و می‌دوید. آن‌قدر دوید که ناگهان بیهوش شد و روی زمین افتاد. به بیمارستان که رسیدیم به دکترها نگفتیم چه شده. گفتیم اجاق خانه باعث آتش‌سوزی شده است؛ اما خودشان فهمیده بودند. بیش از 90 درصد سوخته بود و درد زیادی می‌کشید. چند روزی به زور مسکن و دارو نگهش داشتند؛ اما نماند. نتوانست که بماند. طاقت نیاورد». دوباره می‌پرسم یعنی این همه درد را به خاطر اینکه برادرش اجازه نداد بینی‌اش را عمل کند به جان خرید؟ فهیمه با علامت سر تأیید می‌کند و با تکرار حرف‌های زبیده تأکید می‌کند که همیشه عصبی بود: «ما رابطه خوبی با هم داشتیم. دوستانی هم داشت، اما با کسی حرف نمی‌زد. هیچ اتفاق خاصی هم رخ نداده بود که بخواهد چنین کاری کند. ولی اعصاب ضعیفی داشت». اما شاید سؤال بزرگ این باشد که دختر 19‌ساله‌ای که هنوز فرصت زیادی برای زندگی‌کردن داشت، این شکل از پایان‌دادن به زندگی را از کجا آموخته بود که پاسخش را بسیاری از زنان و مردان این منطقه به خوبی می‌دانند: «خوب خودسوزی در اینجا زیاد رخ می‌دهد. هر چند هفته یک بار خبرهای این‌طوری می‌شنویم. زن‌ها خیلی زیاد دست به این کار می‌زنند. من خودم در خانواده‌ام زنان زیادی خودسوزی کرده‌اند. خیلی زیاد. بچه بودم مدام از گوشه و کنار می‌شنیدیم که فلان زن خودسوزی کرده است. خاله خودم عروس سه‌ماهه بود اما آن‌قدر شوهرش اذیتش کرد و کتکش زد که خودش را سوزاند. زن‌دایی‌ام هم همین کار را کرد؛ شوهرش معتاد بود و فقط آزارش می‌داد». یعنی پدربزرگ 90‌ساله فهیمه که در قید حیات است، در همین چند سال اخیر هم دختر و هم عروسش را با خودسوزی از دست داده و عجیب آنکه نه برای عروسش پیگیر علت ماجرا شده و نه برای دختر خودش؛ چراکه اینجا وقتی زنی می‌میرد دیگر مرده و همه تلاش می‌کنند تا اندک خاطره‌های به‌جامانده از او را نیز پاک کنند و هیچ‌کسی نه سراغ کمک و مشاور می‌رود و نه پلیس و آگاهی.

«ما کسی را نداریم که هنگام بیچارگی سراغش برویم. کسی حرفمان را نمی‌شنود. بین خودمان هم سخت است حرف‌زدن. آدم دلش می‌خواهد یکی باشد که با او درددل کند. از غصه‌ها و نداشته‌هایش بگوید. شاید ژاله یا زن‌دایی و خاله من اگر چنین جایی را داشتند، این اتفاق رخ نمی‌داد. شاید شک می‌کردند و سراغ آتش نمی‌رفتند. همین چند ماه که ما با مرکزی در ارومیه آشنا شدیم و خانم دکتر را هر چند وقت یک‌ بار می‌بینیم و درباره مشکلاتمان با او حرف می‌زنیم، کمی حالمان بهتر شده است. کاش ژاله هم این فرصت را داشت».

روایت‌ها درباره ژاله اگرچه قصه دیگری را نقل می‌کردند، اما هیچ‌کدام از اعضای این خانواده و حتی دوست نزدیکش «گلبند» که در دقایق پایانی حضور ما در خانه فهیمه رسید، هیچ حرف دیگری نمی‌زدند و در صحبت‌هایشان هیچ اثری از روایت‌های پیش‌تر شنیده‌شده نمی‌کردند: «ژاله کمی افسرده بود، اما فکرش را هم نمی‌کردیم دست به چنین کاری بزند. زندگی بدی هم نداشت». یک ‌بار دیگر از گلبند می‌پرسیم که آیا هیچ ماجرایی پشت این حادثه وجود ندارد که او به‌عنوان دوستش بداند؟ با قاطعیت پاسخ منفی می‌دهد.

ما خانه فهیمه و محل خودسوزی ژاله را در حالی ترک کردیم که پرسش‌های زیادی در ذهنمان باقی مانده بود؛ پرسش‌هایی که البته چندی پیش، زبیده در یک لایو اینستاگرامی و در گفت‌وگو با یک فعال اجتماعی کُرد پاسخ داد و از حقیقت پرده برداشت. این مادر در گفت‌وگو با یک فعال اجتماعی کُرد که در خارج از ایران زندگی می‌کند، دقیقا همان قصه‌هایی را تأیید کرد که ما پیش از ورود به ارومیه درباره‌اش شنیده بودیم. ماجرای عشق ژاله و پسر بزرگ ایل همان حوالی که به ازدواج نرسید و دختر را به ورطه ترسناکی کشاند که دست به چنین اقدامی زد.

خانه دوم؛ ارومیه، روستای زیوه، بخش هاشم‌آباد

«یک شب که همه می‌خواستیم بخوابیم، ناگهان دیدیم که برادرم همراه با خواهر بزرگ‌ترم به خانه آمده‌اند. دست خواهر روی شانه برادرم بود و تمام صورت و بدنش خونی بود. به سختی راه می‌رفت، می‌لنگید و ناله می‌کرد. فهمیدیم باز هم همان اتفاق همیشگی رخ داده است. بردمش حمام، بدنش را از خونابه‌هایی که روی پوستش جمع شده بود پاک کردم. برایش آب و غذا آوردم و گفت که دو روز گذشته شوهرش او را در خانه حبس کرده بود و حتی اجازه نداده بود چیزی بخورد». خواهر کوچک‌تر در حال شرح واقعه پاییز 1400 بود که پدرش به میان حرفش پرید و گفت: «حالا دیگر این حرف‌ها فایده‌ای ندارد. او رفته زیر خاک و عمرش به ته رسیده است». برشی کوتاه از زندگی «زیبا...» که در 15‌سالگی ازدواج کرد و تا سه ماه پیش که بدنش زیر خروارها خاک دفن شود، مادر سه کودک 11، 10 و هفت‌ساله بود و حالا پدرش معتقد است وقتی دیگر مرده، نیاز نیست حکایت شب و روزهای تلخش را نقل کنند. زیبا سنی نداشته که همراه با همسر آینده‌اش از خانه فرار و ازدواج می‌کند. اما چند ماه بعد دوباره به خانه پدر و مادرش برمی‌گردد و با آنها آشتی می‌کند. شوهرش اما خیلی زود به اعتیاد روی می‌آورد. از یک سو اعتیاد و بی‌کاری و روی‌آوردنش به دزدی در سال‌های اخیر و از طرف دیگر خشونت مداومی که در خانه بر زیبا اعمال می‌کرده، خانه را به جهنمی واقعی برای زن و بچه‌ها تبدیل کرده بود. او 28 اسفند تنها 24 ساعت مانده به عید نوروز خودسوزی می‌کند و بیش از یک ماه در بیمارستان با مسکن‌های فراوان تاب می‌آورد و در نهایت، پنجم اردیبهشت پارچه سفید آخرین مرهم زخم‌های ناشی از سوختگی تن و روانش می‌شود.

حالا پدرش می‌گوید بارها گفته بود زیبا دیگر به خانه‌اش برنگردد، ولی او به خاطر فرزندانش هر بار راهی همان جهنم می‌شد: «ما می‌گفتیم نرو. همان آخرین بار هم که به اینجا آمده بود خودم گفتم نمی‌خواهد دیگر به خانه شوهرت برگردی. بچه‌ها را هم یک کاری می‌کنیم. اما بعد از چند روز شوهر و مادرشوهرش به خانه ما آمدند و کلی حرف زدند و قول دادند که دیگر چنین کارهایی اتفاق نیفتد. مادرش قول داد اجازه ندهد پسرش کتک‌کاری کند. قول داد که ترک می‌کند. با همه این حرف‌ها هم ما گفتیم نرو، اما خودش راضی نشد و با خانواده شوهرش به خانه برگشت. چند روز نگذشته بود که خبر رسید خودش را آتش زده است». «راضیه حاتمی»، فعال اجتماعی بومی که همراه ماست برای برقراری ارتباط بهتر با زبان کُردی شروع به پرسش از پدر می‌کند. از پدری که نه‌تنها پس از خودسوزی دخترش لازم ندید که از دامادش شرح ماجرا را بپرسد، بلکه سراغ پلیس هم نرفت و این کار را مایه مباهات خودش می‌داند: «به هر حال مقصر و گناهکار اصلی خود دخترم بود. تا آنجایی که بیمارستان رفتم دیدنش، گفت هیچ‌کسی مقصر نیست و خودم این کار را کردم. از کسی هم شکایت نکن». حاتمی قانع نمی‌شود و ادامه می‌دهد: «چطور ممکن است کسی با رضایت خودش دست به چنین کاری بزند؟ حتما یک سلسله اتفاقات باعث شده دختر شما به سمت چنین کاری برود و ترجیح بدهد به جای زندگی‌کردن در کنار فرزندانش که به گفته خود شما آن‌همه هم دوستشان داشته، خودش را بسوزاند. چرا شما کاری نکردید که دامادتان بفهمد این دختر تنها نیست و کسانی را دارد که از او حمایت کنند؟ دست‌کم درسی می‌شد برای هشت داماد دیگری که شما دارید و به هر حال ممکن است این اتفاقات برای دختر دیگری هم رخ دهد». اینجاست که مادر داغ‌دیده هم بالاخره سکوتش را می‌شکند و پس از دقایق طولانی که همسرش متکلم‌وحده بوده، تنها با یک جمله از حقیقت اصلی خانواده خود پرده برمی‌دارد. از حقیقت تلخی که نه فقط خانواده آنها که بیشتر مردم روستا به آن مبتلا هستند: «به خاطر شرم و حیامون سکوت کردیم. به خاطر آبرومون شکایت نکردیم». مرد بی‌توجه به پتک سنگین همسرش به اظهارات خود ادامه می‌دهد: «نخیر بقیه دامادهایم از خانواده خوبی هستند. آبرو دارند. نگرانی از آن بابت ندارم». حاتمی هم توضیح می‌دهد که شما حتی دنبال هیچ مقصری هم نرفتید. نه شکایت کردید و نه خودتان پرس‌وجویی کردید. بعضی از مردم روستا می‌گفتند مادرشوهر زیبا تقصیر داشته، اما شما اصلا پیگیر ماجرا نشدید. اینجاست که بار دیگر مادر وارد بحث می‌شود. دستش را به پای آقای ... می‌زند و همین‌طورکه سرش را به افسوس تکان می‌دهد، گویی که با خودش زمزمه می‌کند می‌گوید: «این پشتش واینستاد. ازش حمایت نکرد. همش می‌گفت این دختر با یه معتاد فراری رفته». درویشی باز هم اعتنایی به حرف‌های زن نمی‌کند و به حرف‌های خودش ادامه می‌دهد: «من تا امروز که نزدیک 70 سال از خدا عمر گرفته‌ام یک بار هم پا داخل پاسگاه پلیس نگذاشته‌ام. آبرویم را از سر راه نیاورده‌ام که همین‌طور به باد بدهم. آنها خانواده خوبی ندارند. اگر پای پلیس را پیش می‌کشیدم معلوم نبود چه اتفاقاتی بعدش رخ می‌داد. شاید سراغ خود ما می‌آمدند و برای بقیه بچه‌ها دردسر ایجاد می‌کردند. دختر من که رفت و دیگر کاری از دست ما برنمی‌آمد. من وظیفه داشتم که از بقیه اعضای خانواده محافظت کنم».

پیش از رفتن، مادر زیبا را مستقیم خطاب قرار می‌دهم و می‌پرسم که اگر می‌توانست زمان را به عقب برگرداند، کدام‌یک از تصمیماتش را عوض می‌کرد؟ به سختی فارسی حرف می‌زند. چند لحظه مکث می‌کند و بدون اینکه به صورتم نگاه کند می‌گوید: «من که هیچ‌وقت تصمیم‌گیرنده نبودم اما اگر می‌شد، نمی‌گذاشتم دخترم ازدواج کند».

خانه سوم، ارومیه، روستای گردوان، بخش سیلوانا

فاصله این خانه‌های عزادار از یکدیگر حتی به 10 کیلومتر هم نمی‌رسد. فاصله زمانی سومین حادثه تلخ هم زیاد نیست؛ در همان زمستان 1400. خانه‌هایی که برخی از آنها آن‌چنان داستان‌ و سرگذشت‌های مشترکی دارند که گویی نویسنده‌ای در اندرونی نشسته و خط به خط روایت‌ها را روی کاغذی می‌نویسد. در پایان تنها اسامی است که تغییر می‌کند و هر بار با نامی نو با زندگی بدرود می‌گوید. شبیه به سومین خانه در روستای گردوان. خانه‌ای زیبا در میانه درخت‌های آلو و سیب. میوه‌های خانه را اما کرم زده است. دقیقا پس از روزی که دختر بزرگ خانه تصمیم گرفت آتش به جان خود بکشد. کبار هم قطار زندگی‌اش از روی همان ریل شومی رد شد که برای زیبا. 14 سال داشت که ازدواج کرد. به اجبار خانواده. سه بچه 4 تا 14 ساله داشت و شوهری مانند بلای آسمانی. او اما نه به رسم شوهر زیبا که معتاد بود و دزد که این یکی افیون شک و تردید به جانش افتاده بود. به جز چند ماه دیگر نگذاشته بود یک روز آب خوش از گلوی زن پایین برود. خواهر کوچک‌تر کبار هم شبیه زیبا که محرم اسرار خواهر بوده تعریف می‌کند: «خواهر من خیلی خوشگل بود. همیشه هم به خودش می‌رسید. شوهرش ولی دوست نداشت. بددل هم بود. همیشه دعوا داشتند. یک پایش خانه ما بود و یک پای دیگر خانه خودش. هر بار هم کلی کتک‌کاری داشتند. خواهر من با آن‌همه زیبایی زیر دست و پا و زور شوهرش باید کتک می‌خورد. یک روز زیر چشمش سیاه می‌شد و یک روز دیگر می‌لنگید». سرگذشت مشابه این خانه‌ها یعنی همان که کبار هم مثل زیبا راضی نمی‌شد که خانه را رها کند و پی جان خودش را بگیرد. بچه‌ها را اصلی‌ترین دلیل زندگی‌اش می‌دانست و هر بار که کمی زخم‌هایش التیام می‌یافت دوباره به همان خانه‌ای می‌رفت که در نهایت قتلگاهش شد: «ما می‌گفتیم نرو. پدر و مادرم هم می‌گفتند. اما گوش نمی‌داد. یعنی دلش برای بچه‌هایش می‌سوخت». دلیل دعواها را که می‌پرسم همه پاسخ‌ها به همان بددلی شوهر گره می‌خورد: «شک داشت. به همه‌چیز و همه‌کس. میهمان داشت بعدش دعوا می‌شد. کارگر و لوله‌کش به خانه می‌آمد بعدش دعوا می‌شد. فکر می‌کرد همه مردها به کبار نظر دارند و او هم به سایرین. یک ‌بار بعد از اینکه لوله‌کشی از خانه‌شان رفته بود با کبار دعوا کرده بود و گفته بود خوب نگاهش کردی؟ خوشت آمد؟ شماره‌اش را هم گرفتی؟ همه این حرف‌ها را جلوی بچه‌ها می‌زد و خواهرم هم تا اندازه‌ای می‌توانست تحمل کند. طاقتش که تمام می‌شد او هم فریاد می‌زد و از حیثیت خودش دفاع می‌کرد و نتیجه‌اش می‌شد کتک».

یکی از همین دعواها هم کار را به جایی رساند که زن از خیر زندگی‌ و جوانی‌اش بگذرد و آتش بزند به هرچه بود و نبود: «این یک سال اخیر دعواهایشان بیشتر هم شده بود. شب قبل از حادثه، به عروسی رفته بودند. خواهر من هم مثل هر زن دیگری آرایش کرده بود. آرایش‌کردن همانا و برگشت به خانه و دعوا و کتک‌کاری همان. خواهرم همیشه بعد از این اتفاقات به خانه ما می‌آمد اما فکر کنم آن شب دیگر خیلی خسته شده بود که حتی به خانه ما هم نیامد و سراغ خودسوزی رفت». کبار این بار به جای خانه پدری به آتش پناه برد تا بسوزاند هرچه را که زندگی به کامش زهر کرده بود. حنیفا اما بعد از رفتن خواهرش هنوز نتوانسته به زندگی عادی برگردد. می‌گوید که شادی را بر خود حرام کرده‌ و دیگر هیچ‌وقت دلش نمی‌خواهد ازدواج کند: «خواهر من 14 سال داشت وقتی عروس شد. خوشحال بود. ما هم خوشحال بودیم. همه هیجان عروسی را داشتیم. چه می‌دانستیم بعد از آن چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ از کجا باید می‌دانستیم که عروسی‌کردن فقط زمانی که لباس سفید بر تن کرده‌ای زیباست و پس از آن فقط مصیبت است که به جان و زندگی‌ات می‌افتد؟ من این را می‌دانم که دیگر نباید حتی به ازدواج فکر کنم. از کجا معلوم که شوهر من هم یکی نشود شبیه دامادمان که باعث شد خواهرم دست به خودسوزی بزند؟».

مشغول حرف‌زدن با حنیفا بودیم که مادر از راه می‌رسد. پیش‌تر و به صورت تلفنی با برادر بزرگ‌تر کبار حرف زده بودیم و او تأکید کرده بود که مادرش هنوز نتوانسته خودش را بازیابی کند و بهتر است برای گفت‌وگو سراغ او نرویم. پدر خانواده هم برای کار در باغ به اطراف روستا رفته بود و روز بعد به خانه برمی‌گشت. اما مشغول حرف‌زدن با حنیفا بودیم که مادر سررسید. راضیه خانم تصمیم گرفت بگوید که چرا به آنجا آمدیم. مادر کبار اما انگار که خودش بخواهد درددل کند، شروع به حرف‌زدن کرد. او می‌گفت و ما گوش می‌دادیم. کلماتی را که البته برایمان نامأنوس بود اما چشم‌هایش به‌خوبی گواه می‌داد که عزای دخترش حالا حالاها از زندگی آنها رخت برنخواهد بست. راضیه برایمان ترجمه می‌کرد. از اینکه اگر کبار شوهرش را رها می‌کرد، او و همسرش از دخترشان حمایت می‌کردند، اما دخترش نمی‌خواست خانه‌ و فرزندانش را رها کند: «این اواخر که هر چند هفته یک بار به خانه ما می‌آمد و با شوهرش قهر می‌کرد گفته بودیم که دیگر نرو اما گوش نداد. دلش برای خانه و زندگی و بچه‌هایش می‌سوخت. حتی می‌گفت نمی‌خواهد شوهرش را هم ول کند. اما همان شوهر بلای جانش شد. آزارش می‌داد. مدام اذیتش می‌کرد. به دختر پاک من شک داشت. تحمل نداشت دختر من این‌همه قشنگ باشد».

حتی این خانواده هم که به گفته خودشان تمام و کمال از دخترشان حمایت می‌کردند، بعد از مرگش سراغ پلیس نرفتند و هیچ شکایتی را ثبت نکردند: «شکایت‌کردن فایده‌ای ندارد. جز ایجاد دشمنی بین خانواده‌ها سودی نداشت. دختر من که با شکایت برنمی‌گشت. اینجا کسی از کسی شکایت نمی‌کند. چون معلوم نیست پس از آن چه خطراتی در انتظار ما باشد. مردم اینجا سرشان توی لاک خودشان است و دنبال دردسر نمی‌گردند».

قبل از خداحافظی می‌خواهیم که عکسی از کبار را نشانمان بدهد. ما که تا آن لحظه در حیاط بزرگ جلوی خانه بودیم، داخل می‌شویم و از پله‌ها بالا می‌رویم. خواهر کوچک‌تر هم آنجاست. مادرش با زبان خودشان می‌گوید که یک عکس از خواهرت نشان خبرنگاران بده. دختر اما می‌گوید هیچ عکسی در کار نیست. بهت‌زده می‌پرسیم مگر می‌شود که در موبایل یا آلبوم‌های خانوادگی هیچ عکسی از خواهرتان نداشته باشید؟ او هم در جواب توضیح می‌دهد که چرا همه عکس‌ها را از بین برده‌اند: «مادرم خیلی گریه می‌کرد. روز و شب عکس خواهرم را به دست می‌گرفت و اشک می‌ریخت. آخر یک روز برادرم پیشنهاد داد همه عکس‌ها را پاک کنیم. ما هم همین کار را کردیم». عکس‌ها، همه تصاویر به‌جامانده از کبار پاک شدند تا دیگر دلی به‌ خاطر رفتن او نرنجد. گویی هیچ‌گاه زنی مانند او به این دنیا پا نگذاشته است.

دود این خودسوزی‌ها هیچ چشمی را نمی‌سوزاند

زمانی بود که اسم خودسوزی همه ذهن‌ها را به سمت ایلام می‌برد و تصورها بر این بود که این حادثه تلخ تنها در آن منطقه رخ می‌دهد؛ اما حالا این اقدام یعنی اقدام آگاهانه برخی از زنان برای خودسوزی شبیه به یک همه‌گیری به سایر استان‌ها و مناطق کردنشین هم شیوع پیدا کرده است. حاتمی با تاکید بر شیوع خودسوزی در مناطق دیگر کشور می‌گوید: در سال‌های اخیر به‌ویژه خودسوزی زنان در منطقه ما یعنی روستاهای کردنشین استان ارومیه به‌شدت بالا رفته و می‌توانم بگویم که ماهی نیست که به پایان برسد و یک خبر خودسوزی نشنویم. به‌خصوص وقتی متوجه می‌شویم این زنان عموما کمتر از 27 سال دارند، میزان تأسفمان بیشتر هم می‌شود.

خودسوزی به‌عنوان ابزار اعتراض زنان در کردستان شناخته می‌شود اما این‌طور نیست که زنان به‌عنوان اولین ابزار سراغ چنین کاری بروند. آنها می‌جنگند. فریاد می‌زنند. اعتراض می‌کنند. صدایشان را بالا می‌برند. اما زمانی که دیگر کارد به استخوانشان می‌رسد و می‌بینند چاره‌ای برایشان نمانده است، با این اقدام فریاد اعتراضی خود را به گوش همه می‌رسانند.

خودسوزی‌هایی که دلایل آنها در اخبار رسمی تنها با عنوان «به خاطر مشکلات خانوادگی» یاد می‌شود اما واقعیت از تنها «یک مشکل خانوادگی» وسیع‌تر است. حاتمی به وجود الگوی مشترک در زندگی این زنان اشاره می‌کند: «چه این مواردی که شما بررسی کرده‌اید و چه ده‌ها مورد خودسوزی دیگری که اخبارش اصلا به جایی نمی‌رسد، داستان‌ها یا دست‌کم وجه‌های مشترکی دارند. دختری که خیلی زود ازدواج کرده است. اغلب آنها کودک‌همسر هستند. وارد زندگی زناشویی که می‌شوند هیچ‌ چیزی نمی‌دانند. بیشتر آنها فرصت درس‌خواندن نداشته‌اند، چراکه ابتدا پدر اعتباری برای تحصیلات دخترشان قائل نبوده است و پس از آن هم همسرشان. در خانه شوهر عموما مورد خشونت خانگی قرار می‌گیرند. در مقابل در موارد اندکی از سوی والدین خود حمایت می‌شوند. خیلی زود چندین بچه به دنیا می‌آورند و همین هم کارشان را دشوارتر می‌کند. اگر هم بخواهند جدا شوند یا خودشان را نجات دهند نگرانی برای بچه‌ها کارشان را سخت‌تر می‌کند. توجه می‌کنید چقدر الگو مشترک است؟ چقدر دردهایی که این زنان تجربه می‌کنند به همدیگر شبیه است؟».

«آدم تصور می‌کند که وقتی یک اتفاق تلخ تا این اندازه الگوی مشترک دارد پس راهکار پیداکردن برایش نباید چندان دشوار باشد. اما مشکل اینجاست که کسی به فکر راه‌حل نیست». حاتمی با تأکید بر این موضوع به اهمیت و لزوم خانه‌های امن اشاره می‌کند: «اگر نهادها یا خانه‌های امنی وجود داشت، این زنان می‌توانستند در شرایط بحرانی به آن پناه ببرند و مشاوره بگیرند. دست‌کم زنان دور یکدیگر جمع بشوند و فرصت گفت‌وگو داشته باشند. زنان بتوانند در طول ماه یک ‌بار در مساجد یا مدارس در کنار همدیگر حرف بزنند و کسی باشد که به حرف‌های آنها گوش بدهد، من به شما قول می‌دهم که در مدت‌زمانی چندساله ما به‌خوبی می‌توانیم شاهد کاهش آمار خودسوزی‌ها باشیم؛ اما متأسفانه هیچ عزم و اراده‌ای برای این کار وجود ندارد».

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 14 شهريور 1401
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد: زمان واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۰ مشخص شد

مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اگر شرکت‌های سرمایه پذیر سهام عدالت همکاری لازم را انجام دهند، امکان دارد واریز امسال سود سهام عدالت ۱۴۰۰ طی دو مرحله مثلا پایان پاییز ۱۴۰۱ و انتهای زمستان ۱۴۰۱ پرداخت شود.

پیمان حدادی درباره بازگشایی نماد شرکت‌های سرمایه گذاری استانی اشاره کرد و افزود: در این زمینه در ابتدا باید زمان برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت مشخص شود.

وی اظهار کرد: با مشخص شدن تاریخ برگزاری مجامع توسط شورای عالی بورس، سازمان بورس آمادگی برگزای این مجامع را دارد.

حدادی با بیان اینکه پیش بینی می‌شود سود سهام عدالت دو برابر و به ۶۰ همت برسد، تصریح کرد: سهامداران سهام عدالت یک میلیون تومانی حدود ۲ میلیون تومان و سهامداران ۵۳۲ هزار تومانی در حدود یک میلیون و یکصد هزار تومان سود سهام عدالت دریافت خواهند کرد.

مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در ارتباط با زمان اجرایی شدن سود سهام عدالت گفت: اگر شرکت‌های سرمایه پذیر سهام عدالت همکاری لازم را انجام دهند، امکان دارد برنامه ریزی به نحوی انجام شود که واریز سهام عدالت طی ۲ مرحله، مثلا انتهای پاییز ۱۴۰۱ و انتهای

زمستان ۱۴۰۱ پرداخت شود.

 

منبع: اقتصاد نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 13 شهريور 1401
خبر خوش؛ دولت حقوق‌ها را افزایش می‌دهد

سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، در گفت و گوی به توضیح درباره مسائل مهم از جمله افزایش حقوق ها، کارنامه دولت سیزدهم، قیمت بنزین، تخلفات فولاد مبارکه، تحرمی ها و... پرداخت.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: دولت تلاش می‌کند تا حدی که مقدور است، حقوق‌ها را افزایش دهد. منابع این اقدامات هم از افزایش فروش نفت و بازگشت پول آن، بازگشت بخشی از اموال بلوکه شده کشور و افزایش صادرات تامین می شود.

سیدمحمد حسینی، با اشاره به اینکه کارنامه عملکرد دولت در سال اول بسیار خوب است، اظهار کرد: دولت در تلاش است که قیمت ها حتی المقدور کنترل شود و در جایی که قیمت ها افزایش می یابد، با تدابیری مثل پرداخت یارانه جبران شود.

وی همچنین با بیان اینکه اصل موضوع افزایش حقوق کارکنان پذیرفته شده است، ولی هنوز جزئیاتش نهایی نشده است، افزود: قرار نیست یارانه بنزین، دارو و نان حذف شود.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور همچنین درباره حواشی بوجود آمده در خصوص گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه تاکید کرد: گزارش تحقیق و تفحص حتما باید در صحن علنی مجلس خوانده شود، ولی اسامی افراد تا تخلف آنها محرز نشده است، نباید بیان شود. از سویی وظیفه صنایع و معادن این است که 15 درصد از منابع خود را خرج فعالیت‌های اجتماعی از جمله ورزشی و فرهنگی در شهرهای پیرامون خود بکنند. این مسائل باید توسط دادگاه روشن شود که کجا هزینه درستی انجام شده و در کجا تخلف صورت گرفته است.

متن کامل گفت وگوی ایسنا با سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره عملکرد دولت در سال اول، رابطه مجلس  و دولت، مذاکرات احیای برجام، طرح‌های دولت برای بهبود معیشت مردم به شرح زیر است:

مجلس از دولت راضی است

حسینی با اشاره به گزارش برخی رسانه ها مبنی بر اینکه رئیس جمهور رکورددار دریافت تذکر از نمایندگان مجلس است، اظهار کرد: این ادعا صحت ندارد. مجلس یازدهم در اجلاسیه دوم  385 تذکر کتبی به رئیس‌جمهور داده که شامل روسای جمهور دولت دوازدهم (چند ماه پایانی) و سیزدهم است، این تذکرات در واقع به معاونت‌ها و سازمان‌های زیر مجموعه یا اعضای دولت است،  این میزان کمترین تعداد تذکر از دوره مجلس نهم تاکنون  است که البته بخشی از این تذکرها هم همانطور که گفته شد مربوط به آقای روحانی است  پس این ادعا اصلا درست نیست که بیشترین تذکر به این دولت داده شده است بلکه بیشترین تذکر مجلس شورای اسلامی در همه اجلاسیه های متناظر به دولت روحانی از آغاز دولت یازدهم به ایشان بوده است. ما توقع داریم رسانه ها در نشر اخبار دقت و انصاف را رعایت کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه تعامل دولت و مجلس بسیار خوب است، افزود:  هفته گذشته 281 نماینده از 286 نماینده مجلس یعنی در واقع کل مجلس از رئیس جمهور بابت سفرهای استانی و تلاش های دولت برای برون رفت از مشکلات کشور تشکر و تقدیر کردند. مجلس از اینکه دولت، یک دولت پرکار است راضی است البته کمبودها فراوان است، چون در سال های قبل در حوزه های عمرانی کم کاری شده و از طرفی هم انتظارات زیاد است چون نمایندگان می بینند دولت تحرک دارد و مصوبات دولت هم اجرایی می شود، لذا خواستار تصویب طرح های بیشتر در حوزه انتخابیه خود هستند.

در مجلس 22تحقیق و تفحص به تصویب رسیده است

معاون پارلمانی رئیس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: در دولت قبل در سال اول، چهار استیضاح در صحن مطرح و مورد رسیدگی قرار گرفت، اما در این دوره یک مورد فقط مطرح بود، ولی نمایندگان امضاهای خود را پس گرفتند و استیضاح در صحن مجلس مورد بررسی قرار نگرفت. البته در کنار حمایت و همراهی، مجلس وظیفه نظارتی خود را دنبال کرده و از ابزار نظارتی یعنی تذکر، سوال و تحقیق و تفحص که حق مجلس است، استفاده می کند. در این مجلس ۲۲ تحقیق و تفحص به تصویب رسیده که ۱۹ مورد آن مربوط به عملکرد دولت قبل است، مثلا از عملکرد ریاست جمهوری درباره نحوه تخصیص ارز ترجیحی یا عملکرد برخی بانک ها یا شهرداری ها که مربوط به دوره گذشته است.
حسینی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور در سال اول مسئولیت با تمام نمایندگان در قالب مجامع استانی دیدار داشته و دور دوم دیدارها در قالب کمیسیون ها و فراکسیون ها آغاز شده است. این در حالی است که رئیس جمهور پیشین در هشت سال گذشته فقط با 21 مجمع استانی دیدار کرده است. سایر مقامات دولتی از جمله معاون اول و معاون اجرایی رئیس جمهور هم با نمایندگان دیدارهای جداگانه دارند. معاون اجرایی قبل از سفرهای استانی با نمایندگان استان دیدار کرده و از نظرات مشورتی آنها استفاده می کند.

دولت نمی‌خواهد به گذشته برگردد

حسینی همچنین درباره عملکرد دولت بیان کرد: دولت در حالی کار خود را آغاز کرد که بعضی دغدغه پرداخت حقوق کارکنان را داشتند و کسری بودجه قابل توجه، تورم حدود ۶۰ درصدی، بدهی بابت سررسید اوراق، استقراض از بانک مرکزی و بدهی به صندوق توسعه، تامین اجتماعی و دیگر صندوق ها سرسام آور بود، علیرغم این معضلات دولت با افزایش درآمد توانست کشور را اداره و هزینه های جاری را تامین کند، حتی هزینه های جاری بیشتر شد مثلا بحث نظام رتبه بندی معلمان بار مالی سنگینی دارد و در بودجه ۱۴۰۱ مبلغ ۳۸ هزار میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شد، بهر حال با انضباط مالی و جلوگیری از ریخت و پاش‌ ها و کاهش هزینه ها و درآمد بیشتری که از محل فروش نفت، صادرات، اخذ مالیات از کسانی که فرار مالیاتی داشتند، دولت توانست بالغ بر ۲۰درصد بودجه را در سال گذشته به پروژه های عمرانی و سرمایه‌ای اختصاص دهد؛ بخشی هم در ریاست جمهوری برای احیای کارخانه ها و مراکز تولیدی تعطیل شده بوجود آمد که تاکنون بیش از ۱۵۰۰ واحد احیاء شده است یا با ظرفیت بیشتر مشغول فعالیت شده اند.

وی با اشاره به طرح های در دست اجرا برای آبرسانی به مردم از جمله سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: حل مشکل آب از اولویت های دولت است. مشکل آب در همدان به دلیل کم کاری در گذشته گریبان‌گیر شد و موارد دیگر که دولت نمی خواهد به گذشته برگردد، بلکه شبانه روز تلاش و مجاهدت می‌کند تا مشکل مردم حل شود. نمونه دیگر طرح آب رسانی غدیر در خوزستان است که بالغ بر ۱۰ سال به کندی پیش رفته و با اهتمام این دولت انجام امور شتاب گرفته و به مراحل پایانی رسیده که به زودی به ثمر می رسد.

کارنامه دولت در سال اول بسیار خوب است

حسینی در ادامه گفت: در مجموع کارنامه دولت در حوزه سیاست خارجی، صنعت، کشاورزی، فرهنگ، صادارت، ورزش، گردشگری و سایر حوزه ها در سال اول بسیار خوب است. غلبه بر کرونا با همت رئیس جمهور و وزارت بهداشت و دیگر نهادها هم زمینه ساز رونق کسب و کار مردم شد.

پول پاشی بین مردم نقش مُسَکّن را دارد و چاره کار نیست

وی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی آثار اقدامات دولت در سفره مردم قابل لمس خواهد بود، گفت: دولت روز به روز گام های اساسی تری برای بهبود وضعیت معیشت مردم برمی دارد و در این تردید وجود ندارد، اما به خاطر طرح اصلاح یارانه ها، التهاباتی در بازار ایجاد شد و عواملی مثل تورم جهانی و سوء استفاده عده ای در داخل کشور هم بر نوسان قیمت‌ها افزود. واقعیت این است که در داخل کشور سازمان قدرتمندی برای کنترل بازار نداشتیم. سازمان تعزیرات هم امکانات لازم برای نظارت بر قیمت‌ها و برخورد با متخلفان را در اختیار نداشت، البته اخیرا از سوی سران سه قوه اختیاراتی  به این سازمان تفویض شد ولی باز هم کافی نبود. احیای وزارت بازرگانی هم براساس ضرورت نظارت بر بازار و قیمت ها مطرح شد. در هر حال با کوشش فراوان به تدریج به سمت آرامش و کاهش التهابات می رویم و امیدواریم شرایط روز به روز بهتر شود و مشکلات مردم کاهش یابد.

حسینی تاکید کرد: دولت تلاش خود را برای بهبود معیشت مردم به کار گرفته است. به طور مثال خرید گندم با قیمت بیش از سال های قبل کمک زیادی به کشاورزان بود و انگیزه آنان بر کاشت گندم را افزایش داد چون خرید آن از سوی دولت تضمین شده است. افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان یا افزایش یارانه ها به 400 هزار تومان برای کمک به معیشت مردم بود. الان هم بحث افزایش حقوق کارکنان در دولت مطرح است. هرجا این امکان حمایت بیشتر از کارکنان زحمت‌کش و دیگر اقشار جامعه فراهم باشد، دولت اقدام می کند ولی باید کارهای اساسی و عام المنفعه را در شمار اولویت‌ها قرار داد، زیرا پول پاشی بین مردم نقش مُسَکن را دارد و چاره کار نیست، بلکه باید دنبال سرمایه گذاری برای افزایش تولید در کشور باشیم. در عین حال تاکید رهبری و رئیس جمهور بر این است که در تصمیمات اتخاذ شده،  باید توان اقشار کم درآمد جامعه را باید در نظر داشت و از این رو دولت در تلاش است که قیمت ها حتی المقدور کنترل شود و در جایی که قیمت ها افزایش می یابد، با تدابیری مثل پرداخت یارانه جبران شود.

وی افزود: از سویی اقداماتی از جمله رونق تعاملات با همسایگان، ارتباط با اتحادیه اوراسیا، فعال شدن در اکو اقتصادی، عضویت در شانگهای، ارتباط با بریکس یا بهره گیری از ظرفیت ترانزیت و کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب در کشور کمک می کند که شرایط بهتری در آینده داشته باشیم. بیمه شدن رایگان شش میلیون نفر، ایجاد فرصت های شغلی، راه اندازی کارخانه های تعطیل یا نیمه تعطیل از اقدامات دولت برای بهبود وضعیت معیشتی مردم است.

بنزین گران می‌شود؟

وی خاطر نشان کرد: دولت از بنزین، دارو و نان حمایت کامل می کند تا مشکلی برای مردم پیش نیاید. قرار نیست یارانه این کالاها حذف شود، هرچند که عده ای  آن را مدام مطرح می کنند.

اصل افزایش حقوق کارکنان در دولت پذیرفته شده است

معاون پارلمانی رئیس جمهور در بخشی دیگر از این گفت وگو در رابطه با آخرین تصمیم گیری ها در دولت در خصوص افزایش حقوق کارکنان گفت: اصل موضوع پذیرفته شده است ولی هنوز جزئیاتش نهایی نشده است. در بودجه 1401 ، ده درصد افزایش حقوق در نظر گرفته شده بود، اما دولت تلاش می کند تا حدی که مقدور است، حقوق ها را افزایش دهد. منابع این اقدامات هم از افزایش فروش نفت و بازگشت پول آن، بازگشت بخشی از اموال بلوکه شده کشور و افزایش صادرات تامین می شود.

دولت خنثی سازی تحریم ها را خیلی جدی دنبال می‌کند

وی در پاسخ به این پرسش که آیا گشایش ها و افزایش منابع دولت منوط به تصویب برجام است، بیان کرد: دولت از ابتدا دو سناریو در نظر گرفته که یکی ادامه شرایط فعلی و عدم احیای برجام است که با خنثی سازی تحریم ها وضعیت اقتصادی در حال بهبود است و سناریوی دیگر به نتجه رسیدن مذاکرات و رفع تحریم هاست که برای این وضع هم پیش بینی‌های لازم صورت گرفته است. رئیس جمهور قبل به صراحت می گفت آب خوردن، محیط زیست، اشتغال و همه امور در گرو توافق است و پس از هر جلسه مذاکرات، معاون و سخنگو و وزیر خارجه، و نیز سخنگوی دولت و رئیس‌جمهور با آب و تاب فروان به شرح ماجرا می پرداختند و همه چیز را شرطی کرده و به زلف برجام گره زده بودند، ولی این دولت چنین رویکردی ندارد و اداره کشور  را معطل و مردم را چشم انتظار مذاکرات نکرده است و دولت خنثی سازی تحریم ها را خیلی جدی دنبال می کند و همین موجب می شود که طرف مقابل نتواند به اهدافش دست پیدا کند و فشار را مضاف نماید.

دیگر نظریه دو گانه میدان و دیپلماسی مطرح نیست

حسینی با اشاره به اینکه دولت اهل گفت وگو است و مواضع ما در مذاکرات خیلی منطقی است، تصریح کرد: فلسفه مذاکرات و توافق برجام لغو تحریم ها و جلب منافع اقتصادی ملت ایران است و بر اساس تجربه ناکام گذشته که شاهد خروج آمریکا و نقض اروپا بودیم این بار شروطی را مطرح کرده ایم که وضع قبلی تکرار نشود و این منطق را هر عقل سلیمی می پذیرد مثلا راستی آزمایی لغو تحریم ها برای ما اهمیت خاصی دارد از جمله نیاز به زمان دارد که نفت ما به فروش برسد و پول آن هم دریافت شود. در این مذاکرات این خواسته مطرح شد که اگر آمریکا بار  دیگر از برجام خارج شد، شرکت های اروپایی بتوانند تا مدتی در ایران فعالیت کنند، نه اینکه بلافاصله فعالیت خود را متوقف کنند. در حال حاضر نفت را می فروشیم و بخشی از اموال بلوکه شده خود از جمله اموالی که در عراق داشتیم وصول کرده ایم. الان دیگر نظریه دو گانه میدان و دیپلماسی مطرح نیست، میدان پشتوانه مستحکم دیپلماسی است. در گذشته می گفتند درحین مذاکره، رزمایش برگزار نکنید!


معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره این که آیا دولت در رابطه با مذاکرات برجام از سوی جناح اصولگرا تحت فشار قرار دارد یا خیر؟ گفت: کسانی که سوالات و یا ابهاماتی دارند، آن را مطرح می کنند به عنوان مثال اخیرا آقای امیرعبدالهیان، باقری، شمخانی و اسلامی در صحن مجلس حاضر شده و به روشنی به سوالات پاسخ داده و آخرین وضعیت را تشریح کردند که غالب نمایندگان قانع شدند، بعضی نمایندگان در قالب نامه یا حضوری دغدغه‌های خود را با دکتر رئیسی مطرح می کنند و این پرسش و پاسخها موجب تفاهم بیشتر در این مسئله مهم می شود و در نهایت تصمیم گیری بر اساس مصالح ملی اتخاذ می شود.

جای نگرانی نیست که شتابزده قرادادی تصویب شود

وی ادامه داد: مجلس در دولت قبل نگران بود که دلدادگان غرب منافع ایران عزیز را نادیده نگیرند و به همین دلیل قانون راهبردی را تصویب کرد اما حالا دولت انقلابی و ولایی است و جای نگرانی نیست که شتابزده قرادادی تصویب شود. در دوره قبل می گفتند هر قراردادی بهتر ازعدم قرارداد است و متاسفانه قراداد جامعیت کافی نداشت و اما اکنون مذاکرات با تامل و دقت بیشتری انجام می شود و تامین مصالح کشور همواره مدنظر است.


معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره تاثیر برداشته شدن تحریم ها بر حل مشکلات کشور، گفت: تحریم ها مانع است، اما وقتی این مانع برداشته شد، خودمان هم باید تلاش کنیم. صرف برداشتن مانع، اقتصاد ما را شکوفا نمی کند، بلکه ما باید  مجاهدت کنیم تا ظرفیت های داخل را فعال کنیم و مشکلات کشور را از سر راه برداریم. در دوره گذشته هم در مقطعی تحریم ها برداشته شد، اما نتیجه مطلوب خاصل نشد.

گزارش تحقیق و تفحص حتما باید خوانده شود

معاون پارلمانی رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است با توافق سران قوا از این پس تحقیق و تفحص مجلس علنی نشود، بیان کرد: معمول این است که پس از اینکه تیم تحقیق و تفحص، گزارش تفصیلی تهیه کردند، خلاصه ای از آن در صحن علنی مجلس قرائت می شود و تاکنون هیچ و وقت کل گزارش به تفصیل قرائت نشده است، بلکه گزیده آن در قالب چند صفحه ارائه شده است. باید اشاره کرد که گزارش تحقیق و تفحص یک گزارش اولیه است و قطعی نیست و در دادگاه باید بررسی و قضاوت شود. رئیس مجلس اعلام کردند که پیش از این رهبری تذکر داده اند چرا قبل از اثبات جرم اسامی افراد را از تریبون مجلس خوانده شده است؟  و شایان ذکر است که گزارش جنجالی اخیر در خصوص شرکت فولاد مربوط به مدیریت دوره قبل است.


وی تاکید کرد: گزارش تحقیق و تفحص حتما باید خوانده شود ولی اسامی افراد تا تخلف آنها محرز نشده است، نباید بیان شود.

به گفته حسینی، قوا در مبارزه با فساد خط قرمزی ندارند. دولت هم با فساد مبارزه می کند و هم با تهیه سازوکارهایی از جمله شفافیت یا تسهیل صدور مجوز کسب و کار زمینه بروز فساد، رانت و امضاهای طلایی را از بین می برد، در مورد مفاسد فولاد و دیگر مراکز دولت برخورد قاطع می کند.

وظیفه صنایع و معادن است که به نهادهای فرهنگی کمک کنند

وی همچنین خاطرنشان کرد: گفته شده که برخی نهادهای فرهنگی از فولاد پول گرفته اند در حالیکه وظیفه صنایع و معادن این است که 15 درصد از منابع خود را خرج فعالیت‌های اجتماعی از جمله ورزشی و فرهنگی در شهرهای پیرامون خود بکنند. این مسائل باید توسط دادگاه روشن شود که کجا هزینه درستی انجام شده و در کجا تخلف صورت گرفته است.


حسینی درباره میزان پرداخت بدهی های دولت قبل توسط دولت سیزدهم گفت: سال ۱۴۰۰ ماهانه ۱۲ هزار میلیارد تومان پرداخت می شد و امسال به 15 هزار میلیارد تومان  رسیده است. در گذشته هم بعضا بدهی وجود داشته، اما نه در این حجم، این مقدار بدهی بی سابقه  است که تا پایان دوره چهار ساله باید این بدهی ها پرداخت شود. بنای دولت این است تا حدی که می تواند  برای آیندگان بدهی نگذارد.

روسیه همکاری اقتصادی قابل توجهی با ایران دارد

وی در پاسخ به منتقدان دولت که معتقدند دولت بیش از حد به چین و مخصوصا روسیه نزدیک شد است، گفت: رئیس جمهور سیاست خارجی متوازن را مطرح کرده اند. خط قرمز ما فقط رژیم صهیونیستی است و ما می خواهیم با کشورهای مختلف شرق  و غرب ارتباط داشته باشیم. همین الان برای افزایش صادرات به اروپا تلاش می شود، ولی اینکه صرفا به اروپا تکیه کنیم درست نیست، بلکه با کشورهای شرق هم تعامل می کنیم. سند همکاری 25 ساله با چین  در دولت گذشته امضا شد و اگر تلاش بیشتری می شد روابط ما با این کشور گسترش می یافت. روسیه و چین به افزایش تعامل با ایران تمایل داشتند اما در دولت یازدهم و دوازهم چنین اراده ای وجود نداشت و همه امید آنها به اروپا بود. اروپایی ها هم به ظاهر می گفتند پای‌بند برجام هستیم، اما اقدام جدی برای تحقق مفاد برجام انجام نمی دادند. بهر حال سیاست همسایگی در این مدت جواب داده است. مزیت کشور ما داشتن ۱۵ همسایه است که برای تبادلات تجاری و رونق اقتصادی موقعیتی ممتاز برای جمهوری اسلامی است. در یک سال گذشته بیش از 40 وزیر خارجه و مقام ارشد از کشورهای مختلف به ایران آمده اند که نتایج خوبی به همراه داشته است.

حسینی با بیان اینکه در حال حاضر روسیه همکاری اقتصادی قابل توجهی با ما دارد، افزود: مسیر صادارت کالاهای روسیه از طریق ایران به اقیانوس هند مسیر خوبی است که می تواند درآمد مستمری برای کشور ما داشته باشد.


معاون پارلمانی رئیس جمهور در پایان گفت: در تعامل با سایر کشورها، همواره استقلال و عزت کشور و منافع ملی را مدنظر داریم، ولی عده ای بیش از حد شیفته آمریکا و غرب هستند و این برچسب های ناصوابی را به دولت می زنند تا دولت را سرگرم حاشیه ها کنند و از اقدامات اساسی به نفع مردم بازدارند که دولت متوجه این ترفندها هست و با تمام توان و بدون وقفه برای پیشرفت و آبادانی کشور تلاش می کند.

 

منبع: سلام نو


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 12 شهريور 1401
افزایش حقوق کارمندان اجرایی می‌شود؟

 

قانون مدیریت خدمات کشوری که جامعه اسلامی کارمندان در تدوین آن نقش و همکاری خوبی با دولت وقت داشته باید به درستی اجرا شود به ویژه حقوق کارمندان و مزایای آنها بر اساس ماده ۱۲۵ این قانون و مطابق با میزان تورم باشد.


دبیرکل جامعه اسلامی کارمندان گفت: حقوق کارمندان و مزایای آنها بر اساس ماده ۱۲۵ این قانون و مطابق با میزان تورم باشد و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان براساس قوانین جزء لاینفک خواسته‌های بازنشستگان است.

سیدکمال‌الدین سجادی در همایش روز کارمند که از سوی تشکل متبوعش برگزار شد، با بیان اینکه کارمندان خدوم و زحمتکش مطالبات و خواسته‌های متعددی دارند که باید به آنها توجه شود، اظهار کرد: ارتقاء شأن و منزلت کارمند، ممانعت از تجمل گرایی و اسراف در وزارتخانه‌ها و توجه به

سلامت اداری و جلوگیری از تخلفات و روابط ناسالم بین ارباب رجوع و کارمندان از مهم‌ترین اولویت‌های این بخش است.

وی افزود: آقای رئیسی می‌تواند به عنوان یک الگوی مناسب برای سایر مدیران در این زمینه مورد توجه قرار گیرد. قانون مدیریت خدمات کشوری که جامعه اسلامی کارمندان در تدوین آن نقش و همکاری خوبی با دولت وقت داشته باید به درستی اجرا شود به ویژه حقوق کارمندان و مزایای آنها بر

اساس ماده ۱۲۵ این قانون و مطابق با میزان تورم باشد.

وی با بیان اینکه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان بر اساس قوانین مدیریت خدمات کشوری جزء لاینفک خواسته‌های بازنشستگان است، ادامه داد: ما خواستار توجه ویژه و عملی دولت و مجلس در این زمینه هستیم تا رفع تفاوت میان حقوق بازنشستگان کشوری و تامین

اجتماعی و تناقضات صورت گرفته در این زمینه را شاهد باشیم.

 

منبع: تازه نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 9 شهريور 1401
توضیح سازمان حج و زیارت درباره اعزام کاروان زیارتی به کربلا

مدیرکل نظارت عتبات سازمان حج و زیارت از توقف اعزام کاروان‌های زیارتی به عراق در پی ناآرامی‌های داخل این کشور، خبر داد.

حمیدرضا محمدی درباره وضعیت اعزام زائران به عراق با توجه ناآرامی‌ها در داخل این کشور و همچنین شرایط زائرانی که هم اینک در این کشور به سر می‌برند، توضیح داد: اعزام کاروان‌ها فعلا لغو شده است. زائران ایرانی در عراق نیز در صحت و سلامت هستند و هماهنگی‌های لازم  انجام شده است.

او همچنین گفت: برای برگشت زائران به کشور نیز ان‌شاء‌الله تدبیر لازم انجام خواهد شد.

عراق از ظهر روز دوشنبه، پس از انتشار بیانیه مقتدی صدر که از دنیای سیاست خداحافظی و اعلام کرد که همه دفاتر وابسته به خود، جز مرقد و موزه و مؤسسه میراث خاندان صدر را مسدود می‌کند، منطقه سبز عراق شاهد افزایش تنش و تحرکات هواداران مقتدی صدر و تشدید تدابیر امنیتی شد.

همزمان، فرماندهی عملیات مشترک ارتش عراق اعلام کرد که در همه استان‌ها و مناطق این کشور از ساعت ۱۹ عصر دوشنبه (به وقت محلی) تا اطلاع ثانوی، قانون منع تردد برقرار می‌شود.

وزارت کشور و ستاد اربعین نیز از زائران اربعین درخواست کردند تا اطلاع ثانوی از سفر به عراق خودداری کنند. همچنین اعلام شد که مرزهای زمینی و هوایی ایران و عراق بسته شده است.

 

منبع: مشرق نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 8 شهريور 1401
هزینه پستی ارسال برگه‌های تردد اربعین حذف شد

 با موافقت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و همکاری شرکت ملی پست، هزینه پستی مرتبط با برگه های تردد ویژه اربعین از سبد هزینه زوار حذف شد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی، در راستای خدمتگزاری به زائران اربعین و زوار حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در ایام اربعین حسینی موکب فاوا برای تسهیل؛ و تسریع در خدمات رسانی به زوار راه اندازی گردید.

در همین راستا زیرساخت های ارتباطی و  سامانه های مبتنی برفناوری اطلاعات متعددی راه اندازی و عملیاتی شده است با وجود تقاضای حداکثری، تمام تلاش ها برای خدمت رسانی با استفاده از راه کارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات صورت گرفته است تا زوار با کمترین دغدغه و حداقل هزینه ها بتوانند به این زیارت مشرف شوند.

در همین راستا با موافقت عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و همکاری شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، هزینه پستی مرتبط با برگه های تردد ویژه اربعین از سبد هزینه زائران اربعین حذف شد.

تمدید رایگان گذرنامه زائران اربعین

سردار حاجیان سخنگوی پلیس نیز طی روزهای گذشته (بیشتر بخوانید) با اشاره به فرآیند تمدید 6 ماهه گذرنامه گفت: راهپیمایی عظیم اربعین فرصت بزرگی است تا همه شیعیان جهان با اشتیاق بدان وارد شوند و همه دستگاه‌های حاکمیتی از جمله پلیس وظیفه دارند حضور مردم در آن را تسهیل کنند. پلیس، با توجه به ماموریتی که دارد، چند وظیفه را دنبال می‌کند. یکی از این وظیفه‌ها صدور و کنترل گذرنامه‌هاست. همانطور که می‌دانید درخواست‌های زیادی برای گذرنامه شده بود و تراکم صدور گذرنامه را داریم و از سویی دیگر، مردم برای تمدید گذرنامه‌‌های خود باید هزینه می‌کردند.

وی اضافه کرد: بنابراین پلیس به همتایان عراقی خود پیشنهاد داد گذرنامه‌هایی که تاریخ‌شان منقضی شده است، این امکان را داشته باشند که با دریافت مهر 6 ماهه تمدید یکبار خروج از مرز به مقصد عراق بتوانند در این مراسم معنوی شرکت کنند. برهمین اساس، کسانی که تاریخ گذرنامه‌شان منقضی شده و یا تاریخ اعتبار آن کمتر از یک ماه است، از روز شنبه می‌توانند به اداره گذرنامه مراکز استان یا شهرستان‌هایی که این اداره در آن فعال است، مراجعه کرده و همکاران ما یک مهر تمدید 6 ماهه بر گذرنامه‌شان می‌زنند تا بتوانند یکبار خروج آنهم به مقصد عراق داشته باشند. این تمدید هیچ هزینه‌ای نخواهد داشت.

گذرنامه‌های فاقد اعتبار لازم زائران اربعین ۶ ماه تمدید می‌شود

گفتنی است، سید مجید میر احمدی معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین در گفتگوی زنده تلویزیونی با اشاره به مطالبی که در خصوص تردد زائران اربعین با وسائل نقلیه به گوش می رسد، اظهار کرد: از بیستم محرم به بعد، ضوابط و مقررات خاصی از جمله در مورد اتوبوس ها و خودروهای شخصی اعمال می شود و هیچ امکانی برای عبور این دستگاه ها نیست و آنچه در رسانه ها اعلام می شود فاقد اعتبار است.

میراحمدی افزود: بر اساس آخرین هماهنگی که دیروز با وزارت کشور عراق صورت گرفت، بنا شد گذرنامه هایی که کمتر از شش ماه اعتبار دارند و یا حتی فاقد اعتبار هستند با تمهیداتی که اتخاذ شده توسط پلیس گذرنامه فراجا در مرز به مدت 6 ماه تمدید می شود و زائران می توانند بدون نگرانی در مرز گذرنامه خود را تمدید کنند.

مبلغ بیمه زائران اربعین نسبت به سال 98 ثابت ماند

معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین  در پاسخ به سوالی در مورد بیمه زائران اربعین تصریح کرد: ما بر مبنای تاکید ریاست محترم جمهور در جلسه ستاد مرکزی اربعین اصل ارزان سازی این سفر را برای خودمان سرلوحه قرار دادیم. بنابراین مبلغ بیمه را نسبت به سال 98 ثابت نگاه داشتیم اما خدمات را 34 تا 100 درصد افزایش دادیم.

 

منبع: خبرگزاری برنا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 7 شهريور 1401
بخشودگی جرایم مالیاتی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان تا دهم شهریور

معاون حسابرسی مالیاتی اداره‌کل امور مالیاتی استان اردبیل گفت: در گرامیداشت هفته دولت و تکریم مودیان طرح بخشودگی جرایم برای اشخاص حقیقی و حقوقی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان تا دهم شهریور ماه اجرا می‌شود.

 داریوش سرخانی اظهار کرد: در راستای گرامیداشت هفته دولت و تکریم مودیان مالیاتی؛ سازمان امور مالیاتی کشور بخشودگی جرایم مالیاتی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان  را تا دهم شهریور اجرا می‌کند

وی با اعلام اینکه هر شخص حقیقی یا حقوقی که تا دهم شهریور نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کند از این طرح بخشودگی جرائم برخوردار خواهد شد.

معاون حسابرسی مالیاتی اداره‌کل امور مالیاتی استان ادامه داد: اشخاص حقیقی تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان و اشخاص حقوقی نیز تا مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان می‌توانند از بخشودگی استفاده کنند، اجرایی شدن این طرح فرصت مناسبی است تا مودیان گرامی نسبت به پرداخت بدهی مالیاتی خود اقدام کنند.

سرخانی مقدم با اشاره به نقش اطلاع‌رسانی رسانه‌ها، گفت: اطلاع‌رسانی و آگاهی مردم از طرح‌ها و پیشنهاداتی که سازمان امور مالیاتی در جهت تکریم مودیان انجام می‌دهد نقش بسزایی در استقبال عمومی از این طرح‌ها دارد.

 

منبع: مشرق نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 6 شهريور 1401
کارت خوان نداریم، پول نقد یا کارت به کارت کنید/ مراتب را به شماره ۱۵۲۶ اطلاع دهید

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه گفت: شهروندان اگر در جایی مشاهده کردند که اصناف، بازاری یا پزشکی به جای استفاده از کارتخوان تقاضای دریافت وجه نقد یا کارت به کارت کرد، مراتب را به شماره ۱۵۲۶ اطلاع دهند.

بهمن بادکو مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه  خطاب به کسانی که از کارت خوان استفاده نمی‌کنند و از مشتری پول نقد یا کارت به کارت  طلب می‌کنند، اظهار کرد: مالیات‌ها براساس حساب‌ها در سال آینده و در روش‌های مختلف اموال

حساب می‌شود، سیستم‌های مالیاتی هر روز پیشرفت می‌کنند، بنابراین فرار مالیاتی دیگر جایی ندارد.

وی افزود: به پزشکان اعلام شده که از کارت‌خوان استفاده کنند، در این رابطه هماهنگی‌های مربوطه انجام شده حتی دادستان نیز ورود پیدا کرده، اگربه هر دلیلی کارت خوان قطع  و یا برای اتصال مجدد آن اقدان نشده باشد بعد از بار دوم دادستان با توجه به صورت جلسه تهیه شد به صوت کتبی

به پزشک ابلاغ کرد و بعد از دو بار تکرار دستور به پلمب خواهد داد.

 مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه گفت: شهروندان اگر در جایی مشاهده کردند که اصناف، بازاری یا پزشکی به جای استفاده از کارتخوان تقاضای دریافت وجه نقد یا کارت به کارت کرد، مراتب را به شماره ۱۵۲۶ اطلاع دهند تا با پیگیری از این نوع فرار مالیاتی جلوگیری شود.

 

منبع: فارس

 


 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 5 شهريور 1401
فکت چک ادعاهای وزارت ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت توسط عادل طالبی زارع پور و همکارانش عالمان

گزارش عملکرد یکساله عیسی زارع پور در وزارت ارتباطات نقد های مختلفی به همراه داشت اما در این میان یکی از مهمترین ادعاهای مطرح شده در گزارش عملکرد وزیر ادعای افزایش سرعت اینتر نت است . ادعایی که عادل طالبی عضو اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی به آن پاسخ داده

است.

راحله کرمی: انتشار گزارش عملکرد یک ساله عیسی زارعپور در وزارت ارتباطات نکات مختلفی داشته و در میان این گزارش عملکرد، ادعای طرح شده درباره افزایش سرعت اینترنت در یک ساله گذشته به قدری خبرساز شده که حتی ایرنا خبرگزاری دولت با اشاره به گزارش رگلاتوری درباره

اختلالات اینترنت در ۶ ماهه نخست در مورد این ادعا با تردید پیش رفته است. گزارش البته بندهای دیگری هم دارد چون اینترنت امن کودک و نوجوان یا مبارزه با فیلترشکن ها. زارع پور و همکارانش که البته یک سال گذشته با ماجراهای مربوط به ورژن های گوناگون طرح صیانت همیشه در

کانون اخبار بودند حالا با این گزارش عملکرد منتشره صاحب منتقدان جدی تری شدند.

عادل طالبی کارشناس و فعال سرشناس حوزه کسب و کارهای اینترنتی با فکتچک تعدادی از ادعاهای گزارش یک ساله وزارت به استناد داده های سایت هایی چون لایف وب، این گزارش را به چالش کشیده و می گوید زارعپور و همکارانش عالمانه آمار را دستکاری کرده اند!

او در این یادداشت صوتی برای خبرآنلاین می گوید:«درباره گزارشی که آقای وزیر منتشر کردند نکات مختلفی مطرح است اما باید دید این داده ها منبع تائیدش کجاست. درباره افزایش سرعت صحبت کردند و اشاره داشتند به نرم افزار speed test . به نظر می رسد آقای وزیر می دانند و عالمانه

آمدند حقیقت را وارونه جلوه داده اند. Speed test نرم افزاری است که سرعت شما را با یک سروری که به صورت دیفالت نزدیک ترین سرور در دسترس شماست می سنجد. اصل ماجرایی که ما داریم سرعت اینترنت بین الملل است. سال گذشته اگر اشتباه نکنم ، مدیرعامل شرکت ایرانسل

در یک برنامه اعلام کردند بیش از ۸۰ درصد ترافیک اینترنت بین الملل است و آنچه آقای وزیر به آن اشاره می کند اینترنت داخلی است.ضمن اینکه اگر از تمام صاحبین سایت ها بپرسید این دستکاری ها فقط به سرعت مربوط نمی شود، یک زمانی اگر فقط یک درصد سرقت یا گم شدن بسته

های اینترنتی رخ می داد با آن ها برخورد جدی می ش‌د اما حالا در روز تا ده درصد روزانه گزارش های مفقودی بسته های اینترنت گزارش می شود.»

او ادامه داده:«به غیر از این به طور مداوم گزارش های قطعی اینترنت منتشر می شود که این ها نمی تواند اتفاقی باشد و این طور که ما داریم می بینیم قطعا این حجم قطعی زیرساخت ها یک برنامه هدف مند را دنبال می کند. ترندها نشان می دهد شاهد یک تغییر در دسترسی مردم به

اینترنت هستیم . آمار منتشره حکایت از کاهش فعالیت مردم در شبکه های اجتماعی دارد . این کاهش در یک شرایط و جامعه نرمال قطعا تحلیل های دیگری داشت. مثلا اگر گرایش به نرم افزارهای سوشال مدیای داخلی افزایش می یافت که آمار حکایت از چنین چیزی ندارد و آنچه رخ داده

کاهش استفاده از اینستاگرام که سامانه لایف وب نشان می دهد تا ۵۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته و این مشخصا یک پیام واضح دارد ، آچه به عنوان گزارش عملکرد منتشر شده یک گزارش متناقض و نادرست است و متاسفانه جناب آقای وزیر بدون اینکه سند و مدرک ادعاهایی

را مطرح کردند یک فضای گل و بلبل را ترسیم می کند که واقعیت عینی ندارد و مردم دارند این اختلالات و قطعی های پیاپی را به صورت عینی می بینند و لمس می کنند.»

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 2 شهريور 1401
عزم جدی دولت سیزدهم در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن/ افزایش مبلغ وام با تنها یک ضامن

در حالی میزان پرداختی وام اجاره در نیمه نخست سال گذشته صفر بود که امسال در دولت سیزدهم ۱۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت شده است.


وام ودیعه مسکن با هدف تامین رفاه مستاجران و کمک در پرداخت هزینه‌های مربوط به اجاره مسکن به متقاضیان دارای شرایط تعلق می‌گیرد تا بتواند بخشی از هزینه‌های معیشتی را پوشش دهد؛ البته به شرط سهولت و جدیت در پرداخت وام‌دهی‌ها.

در حالی میزان پرداختی وام اجاره در نیمه نخست سال گذشته صفر بود که امسال در دولت سیزدهم ۱۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت شده است. ثبت نام وام ودیعه مسکن سال ۱۴۰۱ از تابستان آغاز شده و به احتمال زیاد تا پایان آذرماه ادامه دارد.

 امسال روند وام دهی اجاره مسکن سرعت گرفته چرا که منابع و مبالغ این وام با وام سال ۱۴۰۰ متفاوت بوده و به میزان ۴۰ هزار میلیارد تومان از منابع بانک مرکزی برای بخش مسکن در سال جاری، تخصیص یافته است. در واقع وام ودیعه مسکن که امسال مطرح شده ارتباطی با مبالغ و

منابعی که سال گذشته برای وام مسکن تعیین شده بود نداشته و اعتبارات آن از محل منابع تسهیلات بانکی که بانک مرکزی باید به بخش مسکن بپردازد، دیده شده است.

 چندی پیش رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی از اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات ودیعه مسکن در سراسر کشور خبر داد که خوشبختانه شاهد افزایش مبلغ وام نسبت به قبل و همچنین سهولت در ارائه تضامین نیز هستیم.

چهارم مردادماه نیز مصطفی قمری وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی از پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به ۱۰ هزار متقاضی خبر داده و اعلام کرده بود که دستورالعمل وزارت راه که ۶ تیر به بانک مرکزی رسید، همزمان به شبکه بانکی ابلاغ شد و تاکنون از ۱۶۰ هزار متقاضی معرفی شده،

برای ۲۷ هزار نفر در بانک‌های مربوطه پرونده تشکیل شده و ۱۰ هزار نفر هم (۵۶۰۰ میلیاردریال) وام خود را دریافت کردند.

 به تازگی نیز صحابی معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی درباره آخرین آمار پرداخت وام ودیعه مسکن افزود: از ششم تیرماه امسال تا ۲۶ مرداد هم به بیش از ۲۸ هزار متقاضی به میزان ۱۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت شده است.

 این در حالی است که صحابی چندی پیش آمار پرداخت تسهیلات اجاره مسکن تا ۱۰ مرداد را ۱۴ هزار و ۸۵۰ نفر به میزان ۸۶۱۶ میلیارد ریال اعلام کرده بود که نشان از سرعت عملکرد بانک‌ها و در اختیار قرار دادن منابع از سوی بانک مرکزی دارد.

 
 
متقاضیان وام چه شرایطی باید داشته باشند؟

 افرادی که قصد دریافت وام ودیعه مسکن را دارند، می‌توانند از طریق سامانه saman.mrud.ir، برای بهره‌مندی از تسهیلات ودیعه مسکن، به صورت غیر حضوری، اقدام کنند. البته کسانی که سال گذشته این وام را دریافت کرده‌اند، امسال در اولویت دریافت وام قرار ندارند.

 اگر متقاضی دریافت وام ودیعه مسکن هستید باید دارای شرایط زیر باشید:

 درخواست کننده، می‌بایست متاهل و یا سرپرست خانوار باشد.

زنان مجرد بالای ۳۵ سال سن که با خانواده زندگی نکرده و در واقع، خودسرپرست می‌باشند نیز می‌توانند جهت دریافت وام ودیعه مسکن، اقدام نمایند.

 همچنین، مردانی که در گذشته، سرپرست خانواده بوده اند، اما در حال حاضر، به دلیل طلاق یا فوت همسر مجرد می‌باشند نیز مشمول دریافت تسهیلات کمک ودیعه می‌باشند.

 متقاضی وام، باید اجاره نامه رسمی داشته باشد و یا اجاره نامه او، در سامانه ثبت معاملات و املاک کشور ثبت گردیده و کد رهگیری دریافت کرده باشد.

 قرارداد اجاره متقاضی وام، باید حداقل تا پایان زمان ثبت نام وام ودیعه مسکن باشد.

پس از این که درخواست کننده وام، به شعبه بانک برای دریافت این وام معرفی شد، باید مدارک خود را تکمیل کرده و به بانک ارائه دهد و همچنین، ضامن خود را ظرف دو هفته به بانک معرفی کند، در غیر این صورت، درخواست او رد می‌شود.

 در صورتی که این شرایط را داشتید، می‌توانند برای دریافت وام ودیعه مسکن مستاجران ۱۴۰۱، از طریق سایت tem.mrud.ir، به صورت غیر حضوری، ثبت نام کنید. مستاجرین لازم است که ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان را از قبل انجام دهند. همچنین، افرادی که قصد دریافت

تسهیلات جعاله مسکن را دارند، می‌توانند از طریق مراجعه به سامانه loan.bank-maskan.ir، برای بهره‌مندی از تسهیلات جعاله بانک مسکن، اقدام کنند.
 
 

سهولت در تضمین

 
بنا به گفته مدیر اعتبارات بانک مرکزی، با برگزاری جلسات مختلف با کانون بانک‌های خصوصی و دولتی و همکاری شبکه بانکی بر انجام صحیح قانون مبنی بر اعتبارسنجی و دریافت یک ضامن از متقاضی تاکید شده است و علی رغم وجود مشکلاتی در ابتدای سال در حال حاضر پرداخت

تسهیلات با یک ضامن در اکثریت بانک‌ها انجام می‌شود. از سوی دیگر حسب دستور ریاست بانک مرکزی، پس از تشکیل و تکمیل پرونده زمان پرداخت تسهیلات نباید بیشتر از ۱۰ روز شود.

برای ضمانت وام ودیعه مسکن می‌توانید از چک، سفته و ضامن معتبر استفاده کنید، توجه داشته باشید بر اساس قوانین بانک مرکزی، رتبه اعتباری ملاک تشخیص خوش حسابی یا بدحسابی افراد است و بانک براساس رتبه اعتباری شما و میزان شناختی که از شما دارد برای وام ودیعه

شما ضامن تعیین می‌کند. در نتیجه نمی‌توان ملاک مشخصی برای تعداد ضامنین در نظر گرفت و دو عامل رتبه اعتباری و ضوابط بانک در تعداد ضامن‌ها تاثیرگذار است.

 
 
چقدر می‌توانید وام بگیرید؟

 وام اجاره مسکن که پرداخت آن به مستاجران از سال گذشته آغاز شده، یکی از طرح‌هایی است که در راستای حمایت دولت، از مستاجران در سال جاری سرعت بیشتری گرفته و در این مدت، با استقبال گسترده مستاجران نیز مواجه شد، اما یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایی که درباره وام

اجاره مسکن، برای مستاجران، وجود دارد این است که میزان وام اجاره مسکن چقدر خواهد بود؟
 
سال گذشته، مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن، برای شهر تهران، کلانشهر‌ها و همچنین، سایر شهر‌ها به ترتیب، ۶۰، ۴۵ و ۳۵ میلیون تومان بود که با توجه به مساله تورم، میزان وام اجاره مسکن، نسبت به سال‌های گذشته، افزایش یافته است به نحوی که در حال حاضر برای شهر تهران ۱۰۰

میلیون تومان، برای کلان‌شهر‌ها ۷۰ میلیون تومان (منظور از کلانشهر ها، در اطلاعیه‌های صادره از سوی وزارت راه و شهر سازی، در رابطه با وام اجاره مسکن، شهر‌هایی با جمعیت بیش از یک میلیون نفر است که شامل شهر‌های مشهد، اصفهان، البرز، شیراز، تبریز، قم، اهواز و کرمانشاه

می‌شود.) و برای سایر شهر‌ها نیز ۴۰ میلیون تومان است.
 
 
میزان اقساط وام اجاره مسکن

 میزان مبلغ اقساط وام اجاره مسکن، بستگی به مبلغ وام دریافت شده دارد؛ به نحوی که با افزایش مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن، میزان اقساط وام اجاره مسکن نیز افزایش می‌یابد.

 مبلغ اقساط این وام با توجه به سود ۱۸ درصدی که باید حداکثر در ۵ سال پرداخت شود، محاسبه خواهد شد.

براین اساس، وام ۱۰۰ میلیون تومانی برای تهران اقساط ماهانه ۲ میلیون و ۵۰۴ هزار تومانی، وام ۷۰ میلیون تومانی کلان‌شهر‌ها اقساط ماهانه یک میلیون و ۷۷۸ هزار تومانی و وام ۴۰ میلیون تومانی برای سایر شهر‌ها با اقساط ماهانه یک میلیون و ۱۶ هزار تومانی خواهد بود.

 

منبع: ایبنا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 1 شهريور 1401