نظر مراجع تقلید درباره مبلغ فطریه رمضان ۱۴۰۲

 دفاتر مراجع عظام تقلید، مقدار و مبلغ فطریه رمضان سال ۱۴۰۲ را اعلام کردند.

 نظر مراجع عظام تقلید درباره میزان و مبلغ فطریه در رمضان سال جاری اعلام شد.

آیت‌الله العظمی خامنه‌ای

مکلف باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند این ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این ها را هم بدهد کافی است.

ضمنا مبلغ زکات فطره امسال (1402) به قیمت گندم برای هر نفر، «شصت هزار تومان» اعلام شده است.

آیت‌الله العظمی جوادی آملی

مبلغ فطریه برای هر نفر بر مبنای قوت غالب منطقه، سه کیلو گندم، برنج و مانند آنها و یا معادل قیمت اینها به قیمت روز پرداخت شود.

همچنین مبلغ مربوط به کفاره غیر عمد، به ازای هر روز «دوازده هزار تومان» و کفاره عمدی روزه به ازای هر روز «هفتصد و بیست هزار تومان» تعیین شده است.

آیت الله العظمی سبحانی

زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ «شصت هزار تومان» و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ «سیصد هزار تومان» است.

کفاره روزه غیر عمد مبلغ «هجده هزار تومان» است. همچنین کفاره روزه عمد مبلغ «یک میلیون و هشتاد هزار تومان» است.

آیت‌الله العظمی سیستانی

از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد «شصت هزار تومان» و برای فطریه بدل از برنج ایرانی «سیصد و شصت هزار تومان» و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، «صد و پنج هزار تومان» تعیین شده است.

آیت الله العظمی وحید خراسانی

فطریه بدل از آرد «شصت هزار تومان» و فطریه بدل از برنج «200 هزار تومان» است.

همچنین کفاره غیرعمد «15 هزار تومان» خواهد بود.

آیت الله العظمی نوری همدانی

زکات فطره هر فرد باید حدود سه کیلوگرم گندم یا برنج یا نظیر آن که در رساله عملیه ذکر گردیده و یا قیمت آن را پرداخت نمایند.

بر این اساس، قیمت قوت غالب گندم «شصت هزار تومان» و قیمت قوت غالب برنج «دویست و چهل هزار تومان» است که عزیزان در پرداخت آن مخیرند. در ضمن اگر در منطقه محل سکونت اجناس ذکر شده قیمت دیگری دارد، باید به قیمت منطقه خود محاسبه نماید.

همچنین کفاره غیر عمد برای هر روز «دوازده هزار تومان» و کفاره عمد برای هر روز «هفتصد و بیست هزار تومان» است.


آیت الله العظمی شبیری زنجانی

شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نان‌خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً 3 کیلو و 600 گرم) از خوراکی‌های رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و …) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.

با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت کنند.

کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود 900گرم به‌حساب گندم) است که باید به مسکین (فردی که معیشتش سختتر از فقیر می‌گذرد) پرداخت شود و در صورت اطمینان می‌توان قیمت آن را به مسکین داد تا برای خودش این مقدار طعام بخرد.

دفتر آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی، مبلغ «72هزار تومان» را بابت زکات فطره هر نفر (به‌حساب قیمت گندم) و مبلغ «18هزار تومان» را برای کفاره افطار عذری دریافت می‌کند و به مصرف آن می‌رساند.

آیت الله العظمی مظاهری

1) میزان زکات فطره مکلفینی که فقیر نیستند، برای خودشان و اشخاص تحت تکفل، به‌ازای هر نفر، تقریباً سه کیلوگرم گندم یا جو یا خرما یا برنج و مانند آن است که باید به مستحق بدهند و اگر پول یکی از اینها را هم بر اساس قیمت رایج محل زندگی خود بپردازند کافی است.

این مبلغ، امسال، بنا بر اعلام نظر کارشناسان مربوطه، برای گندم حدود «پنجاه تا شصت هزار تومان» با توجه به اختلاف قیمت در مناطق مختلف کشور، برآورد شده است. در خصوص سایر مواد غذایی، با توجه به اینکه قیمت آنها در شهرهای مختلف متفاوت است، مؤمنین می‌توانند معادل

مقادیر مذکور را براساس قیمت محل زندگی خود بپردازند.

2) کفاره افطار غیر عمدی روزه، به ازای هر روزه حدود 750 گرم طعام نظیر گندم یا پول آن است و کفاره عمدی افطار روزه، به‌ازای هر روزه، شصت برابر آن می‌باشد.

مبلغ کفاره غیر عمد توسط کارشناسان برای هر روزه، حدود «چهارده هزار تومان» برآورد می‌شود.

3) خرید سایر نیازمندی‌های متعارف فقرا، اعم از خوراکی و غیر خوراکی، با مبالغ زکات فطره یا با مبالغ کفاره و تحویل به آنان جایز است.

آیت الله العظمی مکارم شیرازی

زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ «شصت هزار تومان» و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ «دویست و چهل هزار تومان» اعلام شده است. مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.

کفاره روزه غیر عمد مبلغ «دوازده هزار تومان» است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود. همچنین کفاره روزه عمد مبلغ «هفتصد و بیست هزار تومان» است.

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : پنج شنبه 31 فروردين 1402
انتقادات یک دانشجو در محضر رهبری: چرا مسئولین در پیام رسان‌هایی فعالند که برای مردم فیلتر است

 محمد مهدی نوینی فرد دبیر کل اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان در دیدار با رهبر انقلاب گفت: آقا جان ظاهرا بعضی از مسئولین فرمایشات شما رو درست متوجه نشدند و برایشان سال ۱۴۰۲، سال «مهار تولید و رشد تورم» است. وگرنه چه دلیل دارد یک ماه

بعد از اعلام شعار سال قیمت ها بی رویه افزایش پیدا کرده و امروز خرید خودروی بی کیفیت ایرانی برای یک جوان تبدیل به آرزویی دست نیافتنی شده است، این در حالی است که آقا زاده های مسئولین با ماشین های خارجی در حال مانور تجمل در کشور

هستند.

 دبیر کل اتحادیه مجمع اسلامی دانشگاه آزاد گفت: باید با بلاگرها و سلبریتی هایی که به دنبال ترویج بی حجابی در جامعه هستند، برخورد جدی شود و از طرفی مواجه با بعضی از خانم هایی که فریب تبلیغات دشمن را خوردند ظرافت خاصی را می طلبد.

عصر سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ برابر با روز ۲۷ ماه مبارک رمضان  جمعی از دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی سراسر کشور با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.

محمد مهدی نوینی فرد دبیر کل اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان یکی از سخنرانان دیدار رمضانی با رهبر انقلاب بود. متن کامل سخنرانی نوینی فرد در ذیل آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

«ما انقلاب کردیم تا واقعیت ها را تغییر دهیم نه آن که آن ها را بپذیریم، انقلاب ما، انقلاب آرمان ها است نه انقلاب واقعیت ها.» ( شهید مظلوم بهشتی)

بنده امروز سلام گرم خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی اعم از دانشجویان، کارمندان و اساتید را محضر شما اعلام می نمایم. در ابتدای عرایضم از شما بابت این جلسه که «یکی از بی‌نظیرترین جلوه‌های مردم سالاری دینی» است، تشکر میکنم.

بنده با توجه به ضیق وقت مطالبم را در چند محور و با تاکید بر معضلات اقتصادی و فرهنگی خدمت شما عرض میکنم.

۱_ خودرو

آقا جان ظاهرا بعضی از مسئولین فرمایشات شما رو درست متوجه نشدند و برایشان سال ۱۴۰۲، سال «مهار تولید و رشد تورم» است. وگرنه چه دلیل دارد یک ماه بعد از اعلام شعار سال قیمت ها بی رویه افزایش پیدا کرده و امروز خرید خودروی بی کیفیت ایرانی برای یک جوان تبدیل به

آرزویی دست نیافتنی شده است، این در حالی است که  آقا زاده های مسئولین با ماشین های خارجی در حال مانور تجمل در کشور هستند.

ظاهرا یک قدرت فرا قانونی در کشور وجود دارد که اجازه واردات خودرو را نمی دهد، از مسئولین دولت می خواهیم برای یک بار هم که شده موضوع واردات خودرو و کنترل قیمت های داخلی را تعیین تکلیف کنند.

۲- تقویت پول ملی

امروز مقابله با استیلای دلار از واجب ترین کارهایی است که باید دولت انجام دهد، ابرقدرتی همچون ایران با پیشرفت ها و موفقیت های علمی و نظامی گسترده چرا باید تمام اقتصادش را به دلار گره بزند، در این زمینه می توانیم از کشورهایی الگوبرداری کنیم که با حذف دلار از مبادلات تجاری

خود موفقیت های زیادی را تجربه کردند، آماده ایم در این زمینه پیشنهادات عملی خود را به دولت با ذکر راهکار اعلام کنیم.

۳_ مسکن

«ساخت سالی یک میلیون مسکن» وعده ویژه دولت در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بود، ولی متاسفانه اقدام عملی و امیدوار کننده ای در این حوزه برای عموم مردم مشاهده نمی شود، از مسئولین دولت درخواست داریم اگر برنامه عملی در دست اقدام دارد، آخرین وضعیت

ساخت مسکن و پیشبرد آن  را برای مردم توضیح دهند.

حقیقتا نبود خودرو را می توان تحمل کرد اما بدون سرپناه چگونه می توان زندگی تشکیل داد. امروز اجاره خانه های ده متری هم قیمت سر به فلک کشیده ای دارد.

۴_آموزش عالی مولد بیکاری

در نظام اموزش عالی، هرمقطع تحصیلی دانشجو بالاتر می رود احتمال بیکاری او بیشتر میشود

به این دلیل که اموزش عالی در کنار مباحث تخصصی  خود را موظف به افزایش مهارت و توان حل مسئله نمی داند

از این رو ضروریست اصلاح اساسی در این زمینه صورت گیرد و دانش با مهارت عجین شود.

همچنین در مباحث تخصصی نیز ، آمایش مورد توجه نیست  به این معنا که یک فرد در رشته مکانیک در منطقه کوهستانی همان درس هایی را میخواند که فرد دیگر در مناطق دریایی میخواند.

۵_حجاب و عفاف

آقا جان، بحثم در مورد حجاب را با این جمله آغاز می کنم:  

ما هم همچون نگاه حضرت عالی معتقدیم اکثر خانم های بی حجاب مقصر نیستند و باطن این خانم ها با خدا است و اگر ضعفی در این مورد هست متوجه نهادهای فرهنگی عریض و طویل با بودجه های کلان است که در این سال ها وظیفه خود را به درستی انجام ندادند.

البته معتقدیم باید با بلاگرها و سلبریتی هایی که به دنبال ترویج بی حجابی و از بین بردن حجب و حیا در جامعه هستند، برخورد جدی شود و از طرفی مواجه با بعضی از خانم هایی که فریب تبلیغات دشمن را خوردند ظرافت و پیچیدگی های خاصی را می طلبد.

امروز لباس های مروج بی حجابی در صورتی به طور وسیع و گسترده در بازار موجود است که خانم های موقر ما از یافتن و تهیه لباس مناسب و پوشیده عاجزند و باید نهادهای متولی برنامه مشخصی را برای حل شدن این موضوع اجرایی کنند.

راستی ما چقدر در دانشگاه و مدرسه  و حتی دروس معارف، به مخاطب یاد دادیم که حجاب یک مسئله اجتماعی است و نه فردی و امروز متاسفانه، بخش مهمی از جامعه حتی محجبه ها حجاب را امر فردی می دانند و همین کار را سخت می کند.

۶_فضای مجازی

حضور مردم در فضای مجازی هم فرصت و هم  تهدید  است که باید آن را غنیمت شمرد،  ما در این عرصه  شاهد جنگی تمام عیار هستیم، بمباران دروغ و شبه افکنی بنیان خانواده و جامعه ما را نشانه گرفته است، اغتشاشات اخیر نیز جنگ رسانه بود نه میدان، ما هم عملا جنگ رسانه را

باختیم .

ما معتقدیم راهکار این موضوع مدیریت و تحول در رسانه است نه فیلتر، سوال این جاست اکنون که کشور به حالت عادی بازگشته چرا هنوز خیلی از پیام رسان ها درگیر فیلترینگ هستند ، اگر هم فیلترینگ باشد چرا مسئولین ما در تمامی این پیام رسان ها فعال هستند؟

۷_آقا جان امروز می خواهم از داغ دل میلیون ها جوان ایرانی با شما سخن بگویم، و آن موضوع بحث: سربازی است

کشوری که جوانانش درجهاد اقتصادی و علمی موفق هستند چرا از آن ها به طور تخصصی در پست های مربوطه استفاده نمی شود، بارها از مسئولین مربوطه این موضوع را پیگیری کردیم ولی جواب قانع کننده ای نشنیدیم. گرچه می دانیم شما دستور داده اید در شیوه سربازی فعلی

بازنگری شود و امیدواریم منویات حضرت عالی هر چه سریعتر اجرایی شود و باعث خوشحالی میلیون هایی جوانی شود که بهترین سال های زندگی شان در سربازی اجباری تلف می شود.

آقا جانم

همه این مواردی که عرض شد درد و دلی با شما پدر دلسوزمان بود و اجازه نمی دهیم هیچ دشمن خارجی از آن سو استفاده کند، ما بیش از پیش به آینده ایران اسلامی امیدواریم و انشالله این بیرق و علمی که امروز در دستان شماست به ظهور امام زمان ختم شود.

 

 

منبع: دنیای اقتصاد


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 30 فروردين 1402
ایجاد صف در پمپ بنزین ها؛ سردرگمی رانندگانی که کارت سوخت ندارند | کارت آزاد فقط برای متقاضیان بنزین

جمع‌آوری کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌های بنزین برای محدودتر شدن این کارت‌ها در جایگاه‌های سوخت تهران از روز یکشنبه آغاز شده است اما اجرای آن مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است که بسیاری از آنها آن را نتیجه عدم اطلاع‌رسانی به‌موقع و کافی

در این باره می‌دانند.

مرضیه ثمره‌حسینی: جمع‌آوری کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌های بنزین برای محدودتر شدن این کارت‌ها در جایگاه‌های سوخت تهران از روز یکشنبه آغاز شده است اما اجرای آن مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است که بسیاری از آنها آن را نتیجه عدم اطلاع‌رسانی به‌موقع و کافی در این

باره می‌دانند.

 در حال حاضر سهمیه هر خودرو شخصی ۶۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی و ۱۵۰ لیتر سهمیه بنزین ۳ هزار تومانی یا همان بنزین آزاد در ماه است. جمع‌آوری کارت‌های سوخت از جایگاه‌های بنزین در تهران در حالی از دیروز آغاز شده است که بسیاری از مردم از عدم اطلاع‌رسانی درباره آن گلایه‌مند

هستند. بسیاری از آنها عنوان می‌کنند که در مراجعه به جایگاه‌های بنزین از شنیدن آنکه نمی‌توانند با کارت جایگاه بنزین بزنند،‌ غافلگیر شده‌اند.

در عین حال برخی از آنها عنوان می‌کنند که اصلا نمی‌دانسته‌اند که با کارت سوخت شخصی خود می‌توانند بنزین آزاد بزنند و چنین سهمیه‌ای در کارت‌های سوخت خود دارند. همراه نبودن کارت‌های سوخت از سوی رانندگان نیز یکی دیگر از مشکلاتی بود که از یکشنبه در بسیاری از جایگاه‌ها

مشاهده شده است.

همچنین با وجود صحبت مسئولان مبنی بر اینکه، به ازای هر سکو یک کارت آزاد در دست جایگاه‌دار خواهد بود بسیاری از متصدیان جایگاه‌های سوخت عنوان می‌کنند که کارت سوختی در اختیار ندارند و مراجعان حتما باید از کارت‌های سوخت شخصی استفاده کنند؛ این موضوع مراجعان را

سردرگم کرده است.

ما به چند پمپ بنزین سر زدیم تا از نزدیک وضعیت اجرای طرح جمع‌آوری کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌ها را رصد کنیم.

همه پمپ بنزین‌هایی که ما به آنها مراجعه کردیم، در پاسخ به این سوال که آیا کارت آزاد دارید، در وهله اول اعلام می‌کردند که «کارت نداریم». اما برخی از آنها در ادامه که با درخواست مجدد و اصرار رانندگان مواجه می‌شدند صحبت خود را تغییر داده و کارت را به رانندگان متقاضی می‌دادند.

برخی‌ها زورشان می‌آید از کارت سوخت خود استفاده کنند

یکی از کارگران پمپ بنزینی در حوالی خیابان شریعتی در واکنش به اینکه چرا از همان ابتدا کارت آزاد را عرضه نمی‌کند، گفت: فقط یک کارت آزاد به ما داده‌اند و ما هم فقط آن را به کسانی که کارت شخصی ندارند می‌دهیم.

او با اشاره به اجرای طرح جمع‌آوری کارت‌های سوخت آزاد در جایگاه‌ها بیان کرد: برخی‌ها کارت سوخت دارند اما زورشان می‌آید از کیف‌شان بیرون بیاورند برای مثال، همین هفته پیش ما مشتری‌ای داشتیم که درخواست کارت آزاد کرد و آخر سر گفت ۵۰۰ لیتر بنزین دارم ولی نمی‌زنم، برای

همین است که ما سختگیری می‌کنیم که مردم با کارت خودشان بنزین بزنند.

باید ابتدا اطلاع‌رسانی می‌شد

در حالی که او مشغول صحبت کردن بود، رانندگان یکی بعد از دیگری سراغ کارت آزاد جایگاه را می‌گرفتند و کارت دست به دست می‌چرخید.

در این میان، خانمی که در حال بنزین زدن بود جلو آمد و صحبت‌های کارگر پمپ بنزین را نقض کرد و گفت: روز قبل به همین پمپ بنزین مراجعه و آنجا متوجه اجرای طرح جمع‌آوری کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌داران شده و درخواست کارت آزاد کرده اما هیچ کارتی به او نداده‌اند و او نتوانسته

بنزین بزند. او ادامه داد: من مجبور شدم با چراغ بنزین روشن به خانه برگردم و الان دوباره یک ساعت زمان گذاشته‌ام و چون ماشین من صفر است و کارت سوختم هنوز نیامده با کارت سوخت همسر دوستم بنزین می‌زنم که اصلا خوشایند نیست.

وی افزود: واقعا ما بیکار نیستیم که این همه وقت را صرف بنزین زدن کنیم. اگر قرار بود چنین طرحی اجرایی شود باید ابتدا زیرساخت‌های آن فراهم و به طور گسترده اطلاع‌رسانی می‌شد بعد اجرا می‌شد.

کارگر پمپ بنزین در واکنش به حرف‌های او گفت: دیروز شیفت من نبود وگرنه من به کسانی که درخواست کارت آزاد کنند کارت می‌دهم. ‌

یکی دیگر از مراجعه‌کنندگان معتقد بود که با اجرای این طرح مشکلی پیش نمی‌آید چون در کارت‌های شخصی هم سهمیه آزاد است. وی ادامه داد: من تقریبا در ماه ۳ بار حدود ۱۰۰ لیتر از کارت آزاد جایگاه‌ سوخت استفاده می‌کنم و فکر نمی‌کنم با اجرای طرح به مشکل بخورم البته کسانی که

کارت سوخت ندارند ممکن است دچار مشکل شوند برای همین لازم است هر جایگاه یک کارت اضطراری برای استفاده افرادی که کارت ندارند، داشته باشند.

سهمیه کارت سوخت که جوابگو نیست

مراجعه‌کننده دیگری نظر دیگری داشت و گفت: ما مجبوریم از کارت آزاد جایگاه‌ها استفاده کنیم چون سهمیه‌ بنزین کم است و نهایتا یک هفته نشده تمام می‌شود برای همین خود من شخصا بیشتر از کارت آزاد جایگاه‌ها استفاده می‌کنم. از طرف دیگر اجرای این طرح باعث ایجاد صف می‌شود،

همین الان من حدود ۲۰ دقیقه است که منتظر دریافت کارت آزاد جایگاه هستم.

کارت را فقط به متقاضیان بنزین سوپر می‌دهیم

در پمپ بنزین بعدی هیچ کارتی موجود نیست و کسانی که درخواست کارت آزاد می‌کنند با پاسخ قاطعِ «کارت آزاد نداریمِ» کارگران پمپ بنزین مواجه می‌شوند.

به یکی از آنها گفتم قرار شده است که به ازای هر سکو یک کارت آزاد در دست جایگاه‌دار باشد اما او گفت: بله، یک کارت داده‌اند اما به ما تاکید کرده‌اند که بگویید نداریم.

وقتی علت را پرسیدم، جواب داد: به ما گفته‌اند بگذارید مردم عادت کنند که از کارت خودشان استفاده کنند. الان هم این کارتی را که داده‌اند فقط به متقاضیان بنزین سوپر می‌دهیم و به متقاضیان بنزین معمولی نمی‌دهیم!

تکلیف کسانی که کارت سوخت ندارند چه می‌شود؟

خانمی که در خودروی خود نشسته بود گفت: چند دقیقه است که منتظر دریافت کارت آزاد جایگاه هستم چون کارت سوخت خودم را گم کرده‌ام و الان متوجه چنین طرحی شدم و با توجه به اینکه گمان نمی‌کنم که کارت سوختم زود صادر شود نگرانم که روزهای دیگر چه کنم چون کارگر پمپ

بنزین اعلام کرد که فقط اینبار کارت آزاد جایگاه را به من می‌دهد و از روزهای دیگر باید کارت خودم را بیاورم.

راننده دیگری که مشغول بنزین زدن با کارت شخصی خود بود، هم گفت: کاش قبل از اجرای این طرح، فکر صف‌های طولانی پمپ بنزین‌ها را می‌کردند. اینکه ما زمان زیادی از وقت‌مان را در ترافیک باشیم و اسیر صف بنزین هم بشویم و بعد مجبور شویم از این‌طرف و آن‌طرف کارت سوخت بگیریم

درست نیست.


ما اعترض خود را اعلام کرده‌ایم

رئیس یکی از جایگاه‌های سوخت با تاکید بر اینکه هیچ اسمی از وی درج نشود، گفت: ما قبل از اجرای طرح اعتراض خود را اعلام کردیم و گفتیم که اوضاع به هم خواهد ریخت اما حرف ما را گوش نکردند، البته در پی اعتراضات ما، قرار شده است که بعد از تعطیلات عید فطر جلسه‌ای با ما

گذاشته شود و ما در آنجا حتما چالش‌های خود را مطرح می‌کنیم.

وی با بیان اینکه طرح جمع‌آوری کارت‌های سوخت آزاد پمپ‌ بنزین‌ها بدون هیچ بازدید میدانی و زمینه علمی اجرا شده است، افزود: بسیاری از مردم کارت سوخت ندارند و یا کارت خود را گم کرده‌اند یا خودروهای جدید خریده اند که آنها هم کارت ندارند، از طرف دیگر سیستم سامانه هوشمند،

درواقع هوشمند نیست و سیستمی قدیمی است و خیلی از کارت‌ها را نمی‌خواند برای همین ممکن است کسی ‌نتواند از سهمیه مازاد کارت خود استفاده کند.

او با بیان اینکه اجرای چنین طرحی باعث ایجاد تراکم در پمپ بنزین‌ها می‌شود، افزود: این روال باعث می‌شود سوختگیری به راحتی انجام نشود و بسیاری از مردم دچار دردسر شوند. اتفاق دیگری که خواهد افتاد موجب ایجاد فساد و رانت در درون جایگاه و در میان کارگران می‌شود چون وقتی

کسی کارت ندارد از کارگر درخواست کارت می‌کند و کارگر ممکن است با درخواست مبلغی، از کارت خود یا کارت‌های دیگر استفاده کند.

رئیس این‌جایگاه سوخن تاکید کرد: مورد دیگری که باید به آن اشاره کرد  این است که بسیاری از تولیدکنندگان و برخی از مردم مصرف بنزین‌شان زیاد است و اگر بخواهند فقط یک کارت برای مواقع اضطراری به ما بدهند ما با مردم دچار تنش می‌شویم و باید برای آن فکری کرد.

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 29 فروردين 1402
وزارت بهداشت: دارو‌های سقط جنین جمع آوری می‌شوند


با توجه به اینکه سقط جنین جرم انگاری شده است، وزارت بهداشت نیز برنامه‌هایی برای برخورد با سقط عمدی در دستور کار قرار داده است.

سخنگوی وزارت بهداشت، در خصوص نظارت وزارت بهداشت بر سقط جنین در بیمارستان‌های کشور توضیحاتی ارائه داد.

پدرام پاک آئین در برنامه گفتگوی ویژه خبری، اظهار داشت: با توجه به اینکه سقط جنین جرم انگاری شده است، وزارت بهداشت نیز برنامه‌هایی برای برخورد با سقط عمدی در دستور کار قرار داده است.

وی به راه اندازی سامانه ملی باروری سالم اشاره کرد و گفت: این سامانه در راستای صیانت از جنین سالم، راه اندازی شده است.

پاک آئین ادامه داد: جمع آوری داروی سقط، یکی دیگر از برنامه‌های وزارت بهداشت در برخورد با سقط عمدی است.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: برنامه‌ها و دستورالعمل‌های زیادی در راستای جلوگیری از سقط جنین سالم در حال اجرا است.

وی با اشاره به بحث غربالگری که قبلاً اجباری بود، گفت: غربالگری در حال حاضر اختیاری شده و زیر نظر پزشک متخصص انجام می‌شود.

 

 

منبع: آینده


|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 28 فروردين 1402
قیمت های نجومی اجاره خانه در پایتخت | جدیدترین قیمت های رهن و اجاره خانه های ۵۰ تا ۱۰۰ متری را ببینی

به گفته برخی مشاوران املاک تهران قیمت ها در بازار اجاره بها از ابتدای امسال افزایش داشته و نرخ قراردادهای جدید افزایشی است. به عنوان مثال اگر سال گذشته مستاجری برای اجاره یک ملک ۷۰ متری ۷ میلیون تومان اجاره ماهانه می داد امسال باید

برای اجاره همین واحد ۱۲ میلیون تومان اجاره دهد.

خدیجه نوروزی: افزایش تورم، جهش نرخ دلار، رشد بهای ملک در سال گذشته از عواملی هستند که مستاجران را برای اجاره‌بهای سال جدید نگران کرده‌ است. این در حالی است که مجلس به دنبال طرحی برای ساماندهی بازار اجاره بهاست. مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس

در گفت و گو با همشهری آنلاین با تایید این موضوع درباره طرح جدید ساماندهی بازار اجاره گفت: در حال حاضر این قانون در دستور کار صحن است که در آن به طرفین بحث اجاره یعنی هم به مستأجر و هم به موجر توجه شده است.

در شرایط فعلی در حالی که خرید خانه برای بسیاری آرزو شده، اجاره و رهن خانه نیز به مشکلی بزرگ برای مستاجران تبدیل شده است. در این شرایط باید دید اجرای چنین طرح هایی تا چه اندازه می تواند از بار روانی و مالی مستاجران بکاهد. البته بسیاری از کارشناسان بر این باورند که

طرح‌های دولتی در بخش مسکن و اجاره‌بها تاکنون هیچ تاثیری در بهبود و سامان دادن اوضاع این بازار نداشته‌اند. ضمن اینکه طرح‌های کنترل اجاره‌بها در عمل اهرم اجرایی ندارند.

در عین حال کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران هم در گفت و گو با همشهری آنلاین گفت: فعلاخوشبختانه هیاهویی برای شتاب رشد نرخ اجاره‌بها در بازار مسکن دیده نمی شود و به نظر می رسد امسال سال آرام تری در خصوص نرخ اجاره بها داشته باشیم لذا پیش بینی

می کنم نرخ ها مانند اواخر سال گذشته باشد و افزایش قیمت کمی داشته باشیم.

یکی از مشاوران املاک مرکز شهر تهران نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین در خصوص وضعیت بازار اجاره بها و قیمت های کنونی گفت: الان تعداد فایل اجاره بسیار محدود است و به سختی می توان آپارتمان دلخواهی در اختیار متقاضیان قرار داد اما هنوز قیمت ها آنچنان افزایشی نیست و

۱۰ درصد با سال گذشته تفاوت دارد.

وی افزود: با نزدیک شدن به فصل جابجایی پیش بینی می کنم ۲۵ درصد روی نرخ ها کشیده شود.

اما به نظر می رسد قیمت رهن و اجاره در جنوب تهران شرایط متفاوت تری را در سال جید تجربه می کند.

 یکی از مشاوران املاک در جنوب غرب تهران در این باره به همشهری آنلاین گفت: اگر چه فعلا فایل ها محدود است اما کسانی که خانه های خود را برای اجاره می گذارند قیمت های پیشنهادی خود را افزایش داده‌اند و نرخ قراردادهای جدید افزایشی است.

وی با اشاره به افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت ها در بخش اجاره خانه،  ادامه داد: به عنوان مثال اگر سال گذشته مستاجری برای اجاره یک ملک ۷۰ متری ۱۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۷ میلیون تومان اجاره ماهانه می داد امسال در بهترین حالت ممکن است ودیعه تغییری نکند اما اجاره همین

واحد ۱۲ میلیون تومان شده است.

این مشاور املاک پیش بینی کرد که قیمت ها در فصل تابستان نیز ۱۰ درصد افزایش یابد.

قیمت آپارتمان های اجاره در تهران

جدیدترین قیمت آپارتمان های اجاره ای مسکونی ۴۵، ۵۰، ۷۰، ۸۰، ۹۰ و ۱۰۰ متر در برخی محله های شمالی، غربی، شرقی و جنوبی تهران در گزارش زیر شرح داده شده است.

 

محدوده جغرافیایی

نام محله

متراژ

سال ساخت

رهن (قیمت به تومان)

سال ساخت

مبلغ ودیعه به همراه اجاره (قیمت به تومان)

شمال تهران

نیاوران

۵۵ متری

۹۴

یک میلیارد

۹۳

ودیعه: ۳۵۰ میلیون

اجاره ماهانه:۱۲ میلیون

شمال تهران

تجریش

۷۰ متری

-

۸۰۰ میلیون

۹۲

ودیعه: ۳۰۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۲۵ میلیون

شمال تهران

ونک(ملاصدرا)

۱۰۰ متری

۹۶

یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون

۹۵

ودیعه: ۳۰۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۲۷ میلیون

غرب تهران

شهران (شمالی)

۶۵ متری

۹۰

۶۰۰ میلیون

۸۵

ودیعه: ۱۵۰ میلیون تومان

اجاره ماهانه: ۱۰ میلیون

غرب تهران

شهرک غرب(سپهر)

۸۰ متری

۹۶

یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون

۸۰

ودیعه: ۳۰۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۱۸ میلیون

غرب تهران

چیتگر

۱۰۰ متری

۹۶

۹۰۰ میلیون

۹۴

ودیعه: ۴۰۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۹ میلیون

شرق تهران

نارمک

۵۳ متری

۹۴

۴۰۰ میلیون

۸۷

ودیعه: ۳۵۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار

شرق تهران

پیروزی(نیروهوایی)

۷۵ متری

۸۸

یک میلیارد

۸۵

ودیعه: ۵۰۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۲ میلیون

شرق تهران

تهرانپارس

(بین خ عادل و طاهری)

۹۵ متری

۸۷

۹۰۰ میلیون

۹۱

ودیعه: ۸۰۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار

مرکز تهران

عباس آباد(سهروردی شمالی)

۵۰ متری

۹۵

۶۰۰ میلیون

۹۴

ودیعه:۲۰۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۱۰ میلیون

مرکز تهران

انقلاب(رازی)

۸۰ متری

۸۹

۹۰۰ میلیون

۸۹

ودیعه:۲۰۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۱۲ میلیون

مرکز تهران

منیریه

۱۰۰ متری

۹۴

یک میلیارد

۹۵

ودیعه: ۴۰۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۹ میلیون

جنوب تهران

دولتخواه

۶۰ متری

۹۷

۳۵۰ میلیون

۹۶

ودیعه:۲۵۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۲ میلیون

جنوب تهران

عبدل آباد

۸۵ متری

۸۴

۵۰۰ میلیون

۹۰

ودیعه: ۳۰۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۳ میلیون

جنوب تهران

نازی آباد

۹۰ متری

۹۵

۸۰۰ میلیون

۹۵

ودیعه: ۴۰۰ میلیون

اجاره ماهانه: ۱۰ میلیون

 

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 27 فروردين 1402
تمام کارگران ساختمانی بیمه می‌شوند

 طبق آمار حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی پشت نوبت برای بیمه هستند که بنابر اظهارات مدیرعامل تأمین اجتماعی بالغ بر ۵۰۰هزار نفر از کارگران ساختمانی پشت نوبت، به زودی تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت.

 اسفندماه سال 1401 بود که هادی ساداتی, عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با اشاره به اینکه طرح اصلاحیه ماده 5بیمه کارگران ساختمانی هنوز اجرایی نشده است, از سازمان تأمین اجتماعی گلایه کرد.

هادی ساداتی،عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با اشاره به اینکه سازمان به دنبال بهانه های مختلف برای کم کردن تعداد کارگران ساختمانی است گفت: در حال حاضر بعد از  گذشت حدود دو سال مجلس با طرح اصلاحیه ماده 5بیمه کارگران ساختمانی موافقت کردند

و در نهایت بعد از موافقت شورای نگهبان، رئیس مجلس در 24بهمن ماه آن را برای اجرا ابلاغ کرد. اکنون این طرح به بهانه اینکه باید آیین نامه آن تهیه شود از سوی تامین اجتماعی اجرا نشده است.

وی بیان کرد:از کل کارگران ساختمانی در کشور، کمتر از 500هزار نفر بیمه پردازی می‌کنند و بین500 تا 600هزار نفر در نوبت انتظار برای بیمه تامین اجتماعی هستند.

عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران بیان کرد: بیمه برخی از کارگران ساختمانی به خاطر خطای انسانی بازرسان تامین اجتماعی در تأییده اشتغال فرد قطع شده است؛ اما زیربار اشتباه خود نمی روند و همچنان بیمه کارگر قطع می باشد.

ساداتی بیان کرد: بیش از 1میلیون و 200 هزار کارگر ساختمانی در کشور داریم که باید تحت پوشش بیمه باشند که متأسفانه تعدادی از آنها هنوز کارت مهارت دریافت نکرده اند به همین دلیل شرایط بیمه شدن را ندارند. اما امیدواریم  درسال جاری حدود 600 هزار کارگر ساختمانی تحت این

قانون بیمه شوند.

 میرهاشم موسوی, مدیرعامل سازمان تأمین‌ اجتماعی گفت: با اصلاح ماده 5قانون بیمه کارگران ساختمانی و پس از تدوین و ابلاغ آئین‌نامه اجرایی آن، پیش‌بینی می‌کنیم بالغ بر 500هزار نفر از کارگران ساختمانی پشت نوبت، به زودی تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت.

وی توسعه پوشش بیمه پایه را یکی از محور‌های سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی برشمرد و گفت: در سیاست‌های ابلاغی، توسعه فراگیری بیمه پایه برای آحاد جامعه مورد تأکید قرارگرفته است.

وی افزود: از ابتدای استقرار دولت سیزدهم، نزدیک به 2میلیون نفر و در یک سال اخیر بالغ بر یک میلیون نفر بیمه شده جدید تحت پوشش سازمان تأمین‌اجتماعی قرار گرفته‌اند.

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 26 فروردين 1402
چرا مدافعان زن، زندگی و آزادی از زن‌کشی حمایت می‌کنند؟ /مطالبات اقتصادی مردم رفراندوم نمی‌خواهد!

 روحانی و دوستان حلقه نزدیکش همواره طی دوران هشت ساله دولت اعتدال بیش از آنکه بر کارآمدی و ظرفیت‌های داخلی توجه داشته باشند به برجام (در بعد سیاست خارجی) و رفراندوم (در بعد سیاست داخلی) تأکید داشتند!

 در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.



روزنامه‌ها ی روز دوشنبه ۲۱ فروردین با تیترهای تصویب کلیات یک لایحه در جهت تکریم بانوان، حمله به سرزمین‌های اشغالی از فلسطین و سوریه تا لبنان و عراق و نیز همکاری ایران و روسیه با هدف کاهش سلطه دلار در صفحات نخست روزنامه‌های امروز

برجسته شده است.

روز گذشته کلیات گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار امروز در مجلس و با رای موافق ۱۹۰ نماینده به تصویب رسید؛ پیش از این نمایندگان یک فوریت این لایحه را در ۲۹ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ تصویب کرده بودند.

تصویب این لایحه مورد توجه بسیاری از روزنامه‌ها قرار گرفته است، نکته جالب آن‌که بسیاری از روزنامه‌های اصلاح‌طلب که در اغتشاشات پاییزی تبدل به بولتن آشوب با شعار زن، زندگی و آزادی شده بودند، اخبار مرتبط با تصویب این لایحه را به صورت کامل

سانسور خبری کرده‌اند، به نظر می‌رسد که بعد از آزادی محمدعلی نجفی شهردار سابق تهران از زندان، مدافعان زن‌کشی دل خوشی از یک لایحه حمایتی از بانوان ندارند!

روزنامه با ژستی منتقدانه درباره این لایحه نوشته است:

در این لایحه همه مطالبات زنان در زمینه مقابله با خشونت از طریق تصویب این لایحه پاسخ داده نمی‌شود. این لایحه تنها آغازی بر بحث تامین امنیت زنان در برابر خشونت است. لایحه‌ای که از دولت دوازدهم به مجلس ارسال شد. البته مجلس یازدهم عنوان «حفظ کرامت و حمایت از زنان در

برابر خشونت» را به «پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» تغییر داد. در واقع در لایحه جدید واژه «خشونت» حذف شده است؛ واژه‌ای که یک بحث عام و معنایی جامع‌تر و بین‌المللی‌تر دارد به سوءرفتار تقلیل داده شده است. سوءرفتار، بیشتر در حوزه مباحث

فردی و رفتاری کاربرد دارد و معنایی جامع و عام ندارد. این تقلیل نشان می‌دهد که این لایحه نمی‌تواند جامع باشد. صرفا لایحه‌ای است که می‌توان آن را شروعی بر تامین امنیت زنان فرض کرد و نه بیشتر!


روزنامه شرق نیز تصویب کلیات لایحه امنیت زنان را تنها از زاویه سیاسی و انتخاباتی مورد بررسی قرار داده و می‌نویسد:

به‌هرحال دیروز بعد از ۱۲ سال بالاخره طلسم لایحه منع خشونت علیه زنان که اکنون با نام لایحه پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء‌رفتار شناخته می‌شود، در دستور کار قرار گرفت. البته نمایندگان مجلس به دلیل طولانی‌شدن زمان بررسی لایحه مذکور، طرح

«صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت» را ارائه دادند که در دی‌ماه سال ۹۹ در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد و در نهایت این لایحه تحت عنوان «لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» به مجلس رسید و در ۲۹ دی ۱۴۰۰ یک‌فوریت آن در صحن مجلس به تصویب

رسید.

شرق نوشته است:

این لایحه از مجلس نهم تا یازدهم به طور جدی پیگیری شد و فراکسیون زنان و کمیسیون اجتماعی با حضور کارشناسان، متخصصان و مسئولان مربوطه آن را از ابعاد مختلف بررسی کردند. در این مدت، اختلاف‌نظرهای مختلفی درباره مفاد این لایحه وجود داشت، کمااینکه تغییر عنوان آن از

«لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت»، «صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت» و «پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء‌رفتار» گواهی بر این ادعاست.


روزنامه فرهیختگان احیای حقوق زنان را یک گام به جلو خوانده و نوشته است:

این لایحه در پاسخ به مطالبه رهبر انقلاب در سومین نشست اندیشه‌های راهبردی که در دی ماه ۱۳۹۰ برگزار شده بود، توسط دولت دهم طراحی شد. پس از آن به مدت هشت سال در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ماند و نهایتا در اواخر دولت دوازدهم تحت عنوان «لایحه حفظ کرامت و حمایت

از زنان در برابر خشونت» به مجلس رسید و در تاریخ ۲۹ دی ماه ۱۴۰۰ یک فوریت آن در صحن مجلس به تصویب رسید. در طی این مدت نمایندگان مجلس به دلیل ایرادات وارد به لایحه و طولانی شدن زمان بررسی لایحه مذکور، طرح «صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان در برابر خشونت» را

ارائه داده بودند که در دی‌ماه سال ۹۹ در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.


روزنامه وطن امروز هم از رأی به‌یادماندنی برای بانوان خبر داده و می‌نویسد:

در لایحه‌ اولیه ارتقای امنیت زنان که به مجلس رسید و در اختیار کمیسیون اجتماعی قرار گرفت، سعی شده بود با تشدید مجازات‌ها و غلبه رویکرد کیفری از زن حمایت شود اما این موضوع در مجلس با کار کارشناسی مورد موشکافی دقیق قرار گرفت و سعی شد چنین رویکردی را به رویکرد

ترمیمی و حل مساله تغییر دهیم تا به جای تمرکز صرف بر تشدید مجازات‌ها، مداخلات پیشگیرانه، حمایتی و در موارد حاد کیفری در این زمینه تعریف شود.

این روزنامه در ادامه نوشته است:

با تغییر رویکرد این لایحه درواقع حمایت از زنان در کنار حفظ نهاد خانواده مدنظر قرار گرفت. ضمن آنکه رهبر معظم انقلاب بارها به ضرورت توجه به جلوگیری از ظلم به زن در محیط‌های گوناگون از جمله کانون خانواده و ضرورت حمایت قانونی از آنها تاکید کرده‌اند، بنابراین در این لایحه سعی کردیم

چنین حمایتی را برای زنان فراهم کنیم تا حمایت قانونگذار از زن در برابر ظلم، به معنای نفی خانواده یا اضمحلال خانواده نباشد، بلکه نشان‌دهنده ارزش و اهمیتی باشد که قانون‌گذار برای زن در محیط خانواده و جامعه قائل است.


گزارش جدید از آوار برداری اقتصادی دولت

درحالی که دولت سیزدهم دومین بودجه تدوینی خود در سال جاری را اجرا می کند، عملکرد نخستین بودجه تدوینی آن یعنی بودجه ۱۴۰۱ نشان از میزان تحقق بالایی در درآمدها دارد، به طوری که براساس اعلام رئیس سازمان برنامه و بودجه، در سال گذشته ۹۷ درصد منابع بودجه محقق

شده که رقم بالایی محسوب می‌شود؛ رقمی که با توجه به حساسیت‌های دولت دربودجه‌ریزی پیش‌بینی می‌شود در بودجه سال جاری نیز تکرار شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه از تحقق ۹۷ درصدی منابع و مصارف بودجه ۱۴۰۱ خبر داد و اعلام کرد که در سال گذشته ۳۱۲ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی پرداخت شد که تحقق ۱۲۰ درصدی داشت. سید مسعود میرکاظمی روزگذشته در جمع خبرنگاران در مورد عملکرد قانون بودجه ۱۴۰۱،

اظهار داشت: دولت سیزدهم کشور را در وضعیت مناسبی تحویل نگرفت. کشور با بدهی سنگین، فوتی‌های کرونا و رشد اقتصادی ۰، ۴ درصد در دولت قبل و تورم ۵۰ درصدی مواجه بود.

پس از ارائه این گزارش برخی روزنامه‌های اصلاح‌طلب برای تحت تاثیر قرار دادن فضای رسانه‌ای هجمه به دولت را آغاز کرده‌اند!

روزنامه سازندگی نوشته است:

سیاست‌های مسعود میرکاظمی در سازمان برنامه و بودجه موجب شده که او دو دسته مخالف داشته باشد، یکی نمایندگان مجلس و دیگری دستگاه‌های بخشی در درون دولت. مخالفت دستگاه‌های بخشی به دلیل توزیع اعتبارات زیرمجموعه‌ها و نمایندگان مجلس نیز برای تخصیص بودجه

در حوزه‌های انتخابیه. از سوی دیگر ظاهرا رئیس سازمان برنامه دچار یک نوع بیماری نقص ایمنی است که موجب شده با حادشدن دوره بیماری شایعه استعفا قوت بگیرد و برخی همین موضوع را عامل کناره‌گیری او می‌دانند. که این ادعا از سوی برخی اقتصاددانان مورد تردید قرار گرفت.


روزنامه کیهان در پاسخ به سفیدسلزی اصلاح‌طلبان نوشته است:

ظاهراً این روزها برخی سیاستمداران دولت تدبیر و امید بروز نوسانات اقتصادی را فرصت مغتنمی می‌دانند تا از عملکرد اقتصاد خود دفاع کنند، چه‌بسا اندکی از سیاهی کارنامه آنها به فراموشی سپرده شود. شاید این افراد فکر می‌کنند حافظه تاریخی مردم بیش از یک سال را به‌خاطر

نمی‌آورد، حال ‌آنکه مردم آوار اقتصادی که دولت قبل بر سر مردم خراب کرد را با گوشت و پوست خود لمس کرده و آن را فراموش نخواهند کرد.

در ادامه این گزارش آمده است:

روحانی آنچنان از مدیریت اقتصادی دولت خود یاد کرده که اگر فردی در این کشور زندگی نکرده و یا از آنچه در دهه ۹۰ بر اقتصاد کشور گذشته بی‌اطلاع باشد، فکر می‌کند دوره‌ای درخشان در تاریخ مدیریت اقتصادی ایران رقم خورده است و انگارنه‌انگار روحانی دلار را ۳۷۰۰ تومان تحویل گرفت و

بالای ۲۷ هزار تومان (افزایش هشتصد درصدی) تحویل داد و در اتفاقی بی‌سابقه، تورم ۱۲ ماهه طی سه سال متوالی بالای ۴۰ درصد قرار گرفت و تورم نقطه‌به‌نقطه رکورد تاریخی ۶۰ درصد را ثبت کرد.


روزنامه جوان نیز در ستون اخبار ویژه خود در تیتری با عنوان مطالبات اقتصادی مردم رفراندوم نمی‌خواهد می‌نویسد:

روحانی و دوستان حلقه نزدیکش همواره طی دوران هشت ساله دولت اعتدال بیش از آنکه بر کارآمدی و ظرفیت‌های داخلی توجه داشته باشند به برجام (در بعد سیاست خارجی) و رفراندوم (در بعد سیاست داخلی) تأکید داشتند. تأکیدی بیمارگونه که البته اثرات خود را هم بر معیشت مردم و

اقتصاد ایران گذاشت، رشد اقتصادی را کاهش داد و فجایعی مثل بی آبرویی در ماجرای بی‌دستاوردی برجام را پدید آورد.

چه حاجت به رفراندوم هنگامی که همه می‌دانیم مطالبه عقلانی مردم در اقتصاد کاهش تورم است، در سیاست داخلی ایجاد اتحاد برای کارآمدی و در سیاست خارجی هم تعامل سازنده و عزتمندی ملی برای ایران. روحانی یا این سه مطالبه معقول مردم را نمی‌داند که خواستار برگزاری

رفراندوم می‌شود یا می‌داند و قصد دارد با این حرف‌ها زمینه بازگشت خود و دوستانش به عرصه اجرایی کشور را هموار کند.


روزنامه ایران نیز در پاسخ به واعظی رئیس‌ دفر روحانی نوشته است:

دولت قبل نه‌تنها خزانه را خالی تحویل داد؛ بلکه خزانه منفی بود و دولت سیزدهم در حال پرداخت بدهی و خرج‌های دولت قبل است. میرکاظمی اظهار کرد: نمی‌دانم تخصص ایشان چیست که در مورد بودجه اظهارنظر می‌کنند، زیرا برخی افراد سیاسی، فکر می‌کنند که در مورد همه چیز باید

نظر بدهند.

وی افزود: واقعیت چیز دیگری می‌گوید و ای‌ کاش خزانه صرفاً خالی بود؛ در حالی که اصلاً منفی بود. دولت اعتدال در هشت سال ۲۹۰۰ هزار میلیارد تومان مصرف کرده که بیش از ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه بالا آورده بود و اسناد آن وجود دارد.

ارقام این بدهی‌ها وجود دارد و بهتر است مرداد ۹۲ را با مرداد ۱۴۰۰ مقایسه کنند که دولت را در چه شرایطی تحویل گرفتند و چگونه تحویل دادند!

 

منبع: مشرق نیوز


|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 22 فروردين 1402