خبر مهم وزیر کار درباره یارانه‌ها/ رقم یارانه‌ها چه تغییری می‌کند؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به‌دنبال توسعه بحث کالابرگ الکترونیک هستیم تا هم بتوانیم به مهار تورم کمک و مشوق‌ها را اعمال کنیم.

 سید صولت مرتضوی در جمع خبرنگاران با اشاره به ایجاد سالی یک میلیون شغل بر اساس وعده دولت، گفت: امسال هم حتما این یک میلیون شغل را خواهیم داشت.

وی ابراز امیدواری کرد، با همکاری و همراهی دستگاه‌ها به خصوص بانک‌های عامل و کمک در حوزه سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی و اهرم سرمایه‌های خرد، بتوانیم به این هدفگذاری‌ها هم برسیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تغییر میزان یارانه افزود: یک تصمیم باید قطعی و نهایی شود تا ما بتوانیم آن را اعلام کنیم؛ به دنبال توسعه بحث کالابرگ الکترونیکی هستیم تا هم بتوانیم به مهار تورم کمک کنیم تا هم مشوق‌ها را اعمال کنیم.

مرتضوی با بیان اینکه صندوق های بازنشستگی تصمیم‌های خوبی درباره بیمه تکمیلی این قشر داشته اند، گفت: یکی از مشکلات بازنشستگان کشوری این بود که در حوزه بیمه تکمیلی مشکلاتی با شرکت بیمه گر داشتند که قرار شد تغییراتی در این زمینه ایجاد شود.

وی ادامه داد: درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی نیز در تلاش هستیم که منابع و شرح خدمات این بخش را افزایش دهیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حوزه کمک به مددجویان سازمان بهزیستی نیز بر اساس پیشنهاداتی که دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ داشت، خوشبختانه مستمری مددجویان بهزیستی کشور افزایش ۴۰ درصدی خواهد داشت.

مرتضوی درباره اینکه آیا برنامه‌ای برای ادغام صندوق های بازنشستگی در یکدیگر وجود دارد، بیان کرد: این موضوع در دست بررسی است اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم چراکه هر کدام شرایط خاص خود را دارند.

وی همچنین درباره بیمه فعالان گردشگری و صنایع دستی یادآور شد: ما همواره از افزایش تعداد متقاضیان بیمه هستند استقبال می کنیم و متناسب با یارانه‌ای که در اختیار داریم نسبت به افزایش بیمه گذاران اقدام خواهیم کرد.

 

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : پنج شنبه 4 خرداد 1402
نجات ۱۳ گروگان از خانه وحشت در توس مشهد | فرار یک جوان با پریدن از پشت‌بام | همسایه‌ها خبر نداشتند ک

ساکنان یک محله در شهر توس وقتی دیدند جوان ۲۰ ساله‌ای خودش را از پشت‌بام خانه ویلایی به پایین پرت کرد و او را با دست و پای شکسته به بیمارستان رساندند، هرگز تصور نمی‌کردند این آغاز عملیات نجات ۱۳ گروگان است.

یکی از روزهای بهمن پارسال، ‌مردی به اداره پلیس پایتخت رفت و گفت برادرش را گروگان گرفته‌اند. وی توضیح داد: ما اهل کشور افغانستان هستیم و در کرج زندگی می‌کنیم. برادر ۲۰ساله‌ام کارگر ساختمانی بود که آخرین بار فردی با او تماس گرفت و به بهانه اینکه کار مناسبی برایش پیدا

کرده، ‌از او خواست خودش را به تهران برساند.

مرد جوان ادامه داد: برادرم راهی تهران شد و دیگر برنگشت. چند روز بعد فردی با ما تماس گرفت و برای آزادی برادرم درخواست ۲۰۰میلیون تومان پول کرد. ما این مبلغ را نداشتیم  اما آدم‌ربایان تهدید کردند که جان برادرم را می‌گیرند. حتی فیلم شکنجه‌هایش را برای ما می‌فرستادند تا اینکه

حدود ۱۰۰ میلیون تومان  به‌حساب شان واریز کردیم اما خبری از آزادی برادرم نشد.


به‌دنبال این شکایت، مأموران به سراغ فردی که پول به حسابش واریز شده بود رفتند. او ساکن مشهد بود و می‌گفت: به مقابل کنسولگری افغانستان در مشهد رفته بودیم که یکی از هموطنانم به سراغم آمد. او گفت که قصد خرید دلار دارد و قرار است فردی برایش پول واریز کند اما کارت عابربانک  ندارد. بعد پیشنهاد کرد که کارتم را در اختیارش قرار دهم و در ازای این کار دستمزدی دریافت کنم. من هم کارتم را دادم و فردی به‌حساب او ۱۰۰میلیون تومان واریز کرد و وی دلار خرید. بعد هم مبلغی به من داد و خبر نداشتم که وی در ماجرای گروگانگیری دست دارد.

رهایی

درحالی‌که تلاش پلیس برای پیدا کردن مخفیگاه آدم‌ربایان ادامه داشت، مدتی قبل ‌ساکنان خیابانی در شهر توس مشهد صحنه عجیبی را دیدند؛ جوان ۲۰ساله‌ای خودش را از پشت‌بام خانه ویلایی به پایین پرتاب کرد. او کسی جز جوان گروگان نبود که در این خانه زندانی بود. او از ناحیه دست

و پا دچار شکستگی شد و با کمک شاهدان به بیمارستان انتقال یافت.

وقتی مأموران راهی بیمارستان شدند، پسر جوان که به‌شدت مضطرب بود، گفت: به جز من، ۱۳نفر دیگر در خانه‌ای که از آنجا پایین پریدم زندانی هستند.

وی ادامه داد: آنها به بهانه کار مرا به مشهد انتقال دادند و در خانه‌ای زندانی‌ام کردند. به جز من چند نفر از همشهریانم در خانه زندانی بودند و آدم‌ربایان از خانواده‌هایشان اخاذی می‌کردند.

ماموران وارد خانه شدند و ۱۳جوان افغانستانی را که در آنجا گروگان بودند، نجات دادند. آدم‌ربایان فرار کرده بودند و در تحقیقات مشخص شد که گروگان‌ها در جست‌وجوی کار قدم در مخفیگاه آدم‌ربایان گذاشته و آنها دست به اخاذی از خانواده‌هایشان زده بودند. تحقیقات در این پرونده ادامه دارد.

 

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 3 خرداد 1402
تولید مواد روانگردان از حیوانات /وحشت از گسترش یک تجارت زیرزمینی خطرناک

تجارت غیرقانونی گونه‌های جانوری تهدیدی جدیدی برای وجود این گونه‌ها است. با این‌حال به نظر می‌رسد در اینترنت بستری مساعد برای دسترسی غیرقانونی به این گونه‌ها فراهم شده است.

سایت زومیت نوشت: دارک وب به بستری برای فروش غیرقانونی هزاران گونه‌ی جانوری و گیاهی تبدیل شده است که برای تولید مواد روانگردان به کار می‌روند.

به گزارش ساینس آلرت، بر اساس پژوهشی جدید، صدها گونه از جمله وزغ بیابان سونورا (Inclius alvarius) در بستر دارک وب خرید و فروش می‌شوند اما در کمال تعجب این حیوانات به عنوان حیوان خانگی به فروش نمی‌رسند. به گفته‌ی فیل کاسی، بوم‌شناس دانشگاه ادلاید، این گونه‌ها به

خاطر خواص مخدر به ویژه برای ساخت ترکیب‌های روان‌گردان به فروش می‌رسند.

در حالی که ۹۰ درصد از تجارت حیات وحش دارک وب شامل گیاهان و قارچ‌ها برای کاربردهای مخدر است، برخی حیوانات هم برای اهداف مشابهی فروخته می‌شوند. برای مثال غده‌های سمی وزغ بیابان سونورا حاوی ماده‌ی روان‌گردان 5-MeO-DMT است.

اولیور استرینگام، بوم‌شناس دانشگاه ادلاید و همکاران او بین سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۲۰ به جستجوی نزدیک به ۲ میلیون تبلیغ دارک وب پرداختند و به تجارت ۱۵۳ گونه‌ی مختلف پی بردند که ۷۰ نوع از آن‌ها خواص مخدر دارند.

رایج‌ترین گونه‌ی تجارت شده، درخت آمریکای جنوبی (Mimosa tenuiflora) با مقدار قابل توجهی DMT توهم‌زای قوی است. خوشبختانه اغلب گونه‌های مخدر در معرض خطر نیستند با این حال پژوهشگرها چند گونه‌ی آسیب‌پذیر مثل کاکتوس پیوت را در میان گونه‌ها پیدا کردند که حاوی مواد

روانگردان است.

از کاربردهای دیگر گونه‌ها می‌توان به طب سنتی، تهیه پوشاک و کیف‌های دستی پوست خزنده اشاره کرد. تعدادی دیگر هم به عنوان حیوان خانگی خرید و فروش می‌شوند.

بر اساس یافته‌ها، قانون‌گذاری ضعیفی برای تجارت حیوانات وحشی در اینترنت عمومی (وب باز) وجود دارد و هیچ دلیلی ندارد افراد از دارک وب استفاده کنند زیرا دسترسی به این سطح از وب نیاز به نرم‌افزارهای خاصی دارد و افزون بر این فاقد موتورهای جستجوی متمرکز است. تجارت حیات

وحش به شکل فزاینده‌ای روی وب عمیق یا دیپ وب هم رخ می‌دهد که شامل اپلیکیشن‌های پیام‌رسان و شبکه‌های اجتماعی خصوصی است.

به نوشته‌ی مؤلفان پژوهش، با در نظر گرفتن تجارت غیرقانونی گونه‌ها در وب باز که به راحتی هم در دسترس است، عامل اصلی تجارت غیرقانونی در اینترنت عدم اعمال قانون است. در واقع بازرسی و اعمال قانون را باید برای بخش‌های مختلف اینترنت اولویت‌بندی کرد.

جرائم محیطی علاوه بر تهدید گونه‌های جانوری، می‌توانند خطراتی برای سلامت عمومی داشته باشند، بااین‌حال در گروه جرائم بدون قربانی دسته‌بندی می‌شوند؛ بنابراین با اینکه خرید و فروش گونه‌های حیات وحشی یکی از بزرگ‌ترین جرائم تجاری است، اعمال قانون برای آن‌ها به ندرت در

اولویت قرار می‌گیرد.

به نوشته‌ی پژوهشگرها، تجارت بی‌رویه‌ی گونه‌ها همچنان در بسیاری از کشورها ردیابی نمی‌شود و وضعیت حافظتی بسیاری از آن‌ها نامشخص است. بر اساس یافته‌های استرینگهام و گروه او، تعدادی از گونه‌های پرطرفدار مثل طوطی‌های خاکستری آفریقایی و پوست ببر و همچنین

حیوانات کمیاب‌ مثل سوسک جالوت و خیار دریای ژاپن در دارک وب مبادله می‌شوند.

شکار و برداشت بی‌رویه‌ی جانوران و گیاهان می‌تواند به کاهش هزاران گونه‌ بینجامد و در سال‌های گذشته روی اینترنت باز هم به رونق رسیده است. بسیاری از گونه‌های خرید و فروش‌شده مثل تجارت گسترده‌ی عنکبوت‌ها، عقرب‌ها و دیگر تنندگان که فراتر از میلیون‌ها جانور هستند، بدون

نظارت انجام می‌شوند. استرینگهام و همکاران او می‌نویسند:

از بین رفتن گونه‌های بومی ناشی از برداشت بی‌رویه و تولیدمثل گونه‌های بیگانه بر زوال سیستم‌های طبیعی تأثیر می‌گذارند و در نهایت سلامت انسان را تهدید می‌کنند.-

اما پژوهشگرها از این می‌ترسند که قانون‌گذاری بیشتر تجارت زیرزمینی را افزایش دهد و باعث انتقال تجارت حیوانات خانگی از وب باز به دارک وب شود؛ بنابراین پیشگیری از تقاضای مشتریان که اغلب از کشورهای ثروتمند هستند به اندازه‌ی قانون‌گذاری اهمیت دارد.

یکی از توصیه‌ها، پروژه‌های تولید مثل مجوزدار برای برخی‌ گونه‌های پرتقاضا است به گونه‌ای که جمعیت‌های حیات وحش تهدید نشوند. انسان‌ها همواره به ارتباط با حیوانات نیاز داشتند. اما میل انسان به ستایش و حیات عجیب و جذاب نباید حقوق آن‌ها را تهدید کند.

 

منبع: اقتصاد نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 2 خرداد 1402
زلزله ۴.۴ ریشتری مشهد خسارت نداشت

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: زلزله ۴.۴ ریشتری بامداد امروز دوشنبه در شهرستان مشهد خسارتی به بار نیاورده است.

محسن نجات در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس، اظهار داشت: بامداد امروز زلزله در عمق 7 کیلومتری زمین به وقوع پیوست کانون این زلزله در موقعیت 35.76 عرض شمالی و 60.34 طول شرقی ثبت شده است. زلزله‌ای به بزرگی 4.4 ریشتر ساعت یک و 15 دقیقه و 43 ثانیه بامداد

امروز  دوشنبه سفید سنگ در خراسان رضوی را لرزاند.

وی افزود: زلزله 4.4 ریشتری بامداد امروز دوشنبه در شهرستان مشهد خسارتی به بار نیاورده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی، تصریح کرد: این زلزله که ساعت یک و 15 دقیقه بامداد امروز در محدوده میان شهرستان‌های مشهد و فریمان به وقوع پیوست، مطابق اعلام بخشداران، دهیاران و گروه‌های ارزیاب خسارتی نداشته است.

نجات خاطرنشان کرد: کانون اصلی این زمین لرزه بخش رضویه مشهد بوده است.

به گزارش تسنیم، براساس اعلام مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران کانون این زلزله در 24 کیلومتری شهر سفید سنگ فریمان و 37 کیلومتری شهر نصرآباد شهرستان تربت جام بوده است.

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 1 خرداد 1402
هدف طالبان از ندادن حق آبه ایران مشخص شد

 ابوالفضل ظهره‌وند، سفیر ایران در افغانستان در دولت اصلاحات گفت: هدف طالبان از ندادن حق آبه ایران، کشت تریاک است.

 ابوالفضل ظهره‌وند، سفیر ایران در افغانستان در دولت اصلاحات گفت: آب هیرمند یا به‌زعم افغان‌ها هلمند، مسأله‌ای است که در دو دهه اخیر برای ما دردسرساز شده است. در دور اول که حکمرانی طالبان بر افغانستان سایه افکند، آمدند، آب را هم منحرف کردند و هم بستند. آن‌ها با ایجاد

بندهای انحرافی در منطقه لشکرگاه (مرکز ولایت هلمند)، آب را برای کشت تریاک مورد استفاده قرار می‌دهند و اکنون با ساخت سدی انحرافی با عنوان «کجکی»، حقابه ایران را برای این کار اختصاص داده‌اند.

 وی افزود:در مجموع، ما باید چند موضع و تصمیم صحیح در این‌باره برای حفظ اکوسیستم، پایداری جمعیت و ادامه زیست مردم در سیستان‌وبلوچستان بگیریم، چون اگر بخواهیم زمان را از دست بدهیم، طالبان وقیح‌تر می‌شود؛ چراکه، دولت درست و درمانی ندارد. اکنون که نیازمند آب هستیم،

بهتر است با دانش و تکنولوژی‌ که داریم، ثروت آب را از سوی دریای عمان و خلیج فارس فعال سازیم و سپس در ماه‌ها و سال‌های پیش‌رو، با در دست گرفتن دیپلماسی صحیح با طالبان، مسأله آب را حل‌وفصل کنیم.

این مقام مسئول در دولت اصلاحات تاکید کرد: مقامات طالبان در دوره اول (20 سال پیش) و هم در دوره ثانی، درباره هیرمند اظهار کردند که آب موجود است. بر ‌اساس این معاهده، حقابه‌ ایران ۲۶ مترمکعب در ثانیه، آن ‌هم در سال‌های معمولی و نرمال آبی است. این معاهده، سال معمولی و

نرمال آبی را نیز تعریف کرده است که بر اساس سنجش مرکز سنجش دهراوود، مشخص می‌شود و آن هم طوری است که یک سال نرمال آبی، در حوزه دریایی هیرمند، حدود 6 میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب است.

 

 

منبع: سلام نو


|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 31 ارديبهشت 1402
دلایل بی‌اعتمادی در جامعه ایران؛ «اعتماد اجتماعی مفهومی دستوری نیست»

مصطفی آب‌روشن، یک جامعه‌شناس، در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت:«جامعه‌ای که اکثر جوانانش بیکار هستند و به مرحله‌ی بلوغ اقتصادی نرسیدند، چگونه می‌توانند به بلوغ اجتماعی برسند و به نظام اجتماعی خویش اعتماد کنند؟»

فاطمه احمدی گیوی: اعتماد بین دولت و مردم در کنار مشارکت یکی از بخش‌های مهم سرمایه اجتماعی است، زمانی‌که این اعتماد دو سویه وجود داشته باشد انجام بسیاری از امور با همدلی تسهیل می‌شود، حتی هزینه‌های انجام کارها کاهش پیدا می‌کند، چراکه هم مردم و هم

دولت اعتماد می‌کنند پشت یک هدف مشترک ایستادن به‌نفع هر دوی آن‌ها است. حالا برخی از شواهد حاکی از آن است که اعتماد بین دولت و مردم در ایران روندی نزولی پیدا کرده است، طوری‌که مصطفی آبروشن، جامعه‌شناس به خبرآنلاین می‌گوید: «آن‌چه که جامعه‌ی ما را نسبت به

دیگر جوامع متمایز کرده این واقعیت تلخ است که نه دولت ملت را به‌رسمیت می‌شناسد و نه ملت دولت را.»

او ادامه می‌دهد: «به‌نظر می‌رسد ریشه‌ این بی‌اعتمادی ناشی از بحران مدیریت در جامعه است و درمان آن، رجوع به شایسته‌سالاری، تخصص‌گرایی و تکیه بر علم و عقلانیت در مدیریت نهادهای اجتماعی است.»


متن کامل گفت‌وگو با مصطفی آبروشن


چرا وجود اعتماد و به‌طور مشخص اعتماد سیاسی اهمیت دارد؟

برای صحبت درباره اعتماد ابتدا باید سرمایه‌ی اجتماعی را واکاوی کنیم، در واقع این مفهوم به‌عنوان روح یک ملت به شمار می‌آید که در فرایند جامعه‌پذیری آموخته می‌شود. سرمایه‌ اجتماعی نه‌تنها به ارتباطات انسان معنا و مفهوم می‌بخشد، بلکه زندگی گروه‌های اجتماعی را لذت‌بخش‌تر

می‌کند. هرچه اعتماد، صداقت، هم‌دردی، همبستگی و مشارکت‌های اجتماعی که از مولفه‌های سرمایه‌ی اجتماعی است بیشتر باشد، آن جامعه توسعه‌ پایدارتری را تجربه خواهد کرد.

به ما بگویید مبحث اعتماد ذیل سرمایه اجتماعی چه جایگاهی دارد؟

به‌نظر می‌رسد اعتماد متقابل مردم و حکومت از مهم‌ترین مولفه‌های سرمایه‌ی اجتماعی به‌شمار می‌آید؛ زیرا این اعتماد، بستر همکاری میان اعضای جامعه است.

اعتماد چگونه ایجاد می‌شود؟

این مفهوم ریشه در انتظاراتی دارد که مردم نسبت به نظام اجتماعی دارند. اگر به انتظاراتی که از سوی مسئولان در ذهن شهروندان شکل گرفته، پاسخ شایسته و متقاعدکننده‌ای داده نشود یا اگر مردم احساس کنند که نهادهای اقتصادی-اجتماعی افکار وانتظارات عمومی را نمایندگی

نمی‌کنند، ما شاهد بی‌اعتمادی نسبت به حاکمیت خواهیم بود؛ بنابراین اعتماد اجتماعی مفهومی دستوری نیست که ما بخواهیم با نگاه پلیسی در جامعه محقق کنیم؛ بلکه اعتماد بر این اساس شکل می‌گیرد که نقش‌های محول اجتماعی که در اختیار مدیران دولتی است به شایستگی

ایفا شود، به عبارتی هر نهادی وظیفه‌اش را مسئولانه و به‌درستی انجام دهد. در غیر این‌ صورت آن نگرش مثبت نسبت به نظام اجتماعی که همان اعتماد است سلب خواهد شد.

شما وضعیت اعتماد در ایران را چگونه بررسی می‌کنید؟

وقتی در جامعه‌ای زمینه‌ رشد و شکوفایی جوانان محقق نشود و آنان امید به آینده‌ روشن را از دست بدهند، به‌معنای از بین‌رفتن اعتماد اجتماعی است. وقتی رفتار نیروهای برقرارکننده نظم با شهروندان به‌شکل احترام‌آمیز تعریف نشده، به‌طوری‌ که بارها شاهد خشونت‌ورزی نسبت به

شهروندان بوده‌ایم، نتیجه‌ آن می‌شود که این بی‌اعتمادی باعث خشم خودجوش مردم شده و خودروی پلیس را واژگون می‌کنند. زمانی که بنده به‌عنوان یک جامعه‌شناس با نقدی دلسوزانه از وضعیت موجود، متهم به سیاه‌نمایی می‌شوم، چگونه می‌توان از اعتماد صحبت کرد؟ در واقع این

واقعیت‌های تلخ کدهایی است که ما را بایستی به تفکر وا دارد؛ زیرا این اعتماد متقابل عملاً گسسته شده است. متاسفانه حاکمیت با نظارت‌های شدید و مستمر تکلیف و وظایف شهروندی را به افراد جامعه گوشزد می‌کند، اما خبری از حقوق شهروندی نیست. جامعه‌ای که اکثر جوانانش

بیکار هستند و به مرحله‌ی بلوغ اقتصادی نرسیده‌اند چگونه می‌توانند به بلوغ اجتماعی برسند و به نظام اجتماعی خویش اعتماد کنند؟ در واقع این جوانان در مرحله‌ی اول نیازهای زیستی درجا زده‌اند؛ لذا دلیل متقاعدکننده‌ای برای برقراری اعتماد وجود ندارد؛ به‌ عبارتی بی‌اعتمادی در جامعه‌ی

ما علت نیست، بلکه معلول ضعف عملکردی و شرایط نابسامان اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است. وقتی در جامعه توزیع ثروت عادلانه نباشد و این نابرابری‌ها افراد جامعه را پولاریزه کرده و به دو قطب دارا و ندار تقسیم کند، طبیعی است که شایستگی ساختار سیاسی جامعه مورد

بی‌اعتمادی عمومی قرار می‌گیرد.

شما این بی‌اعتمادی را به ضعف عملکرد مدیران نسبت دادید، آیا مسائل فردی و شخصی هم در ظهور و بروز بی‌اعتمادی نقش دارند؟

بی‌اعتمادی مفهومی جامعه‌شناختی است و نمی‌توان آن را به بعد روان‌شناختی تقلیل داد. در حوزه‌ی روان‌شناسی مقدار کمی از بی‌اعتمادی می‌تواند مفید باشد؛ زیرا خوش‌بینی بیش از حد و اعتماد بی‌دلیل نسبت به دیگران می‌تواند بسیار آسیب‌زننده باشد. از سوی دیگر بی‌اعتمادی

افراطی نیز فرد را برای انجام کارها و فعالیت‌هایش، به‌خصوص در ارتباط با دیگران دچار مشکلات جدی می‌کند. با این وجود بی‌اعتمادی مفهومی است که در یک پیوستار قرار می‌گیرد. لذا نمی توان جامعه‌ای را در نظر گرفت که بی‌اعتمادی در آن به صفر رسیده باشد. آن‌چه که مهم است نرخ

اعتماد یا بی‌اعتمادی به دولت است. آن‌چه که جامعه‌ی ما را نسبت به دیگر جوامع متمایز کرده است این واقعیت تلخ است که نه دولت ملت را به‌رسمیت می‌شناسد و نه ملت دولت را. در واقع این بی‌اعتمادی متقابل، جامعه را در مقابل مسائل کوچک و بزرگ اجتماعی بی‌دفاع کرده است.

شما معتقدید ما در جامعه به‌طور نسبی فقدان اعتماد داریم، این وضعیت چه آسیبی به جامعه می‌زند؟

وقتی در یک جامعه اعتماد اجتماعی کم‌رنگ شود، هر رویدادی که احساسات و وجدان جمعی را جریحه‌دار کند به‌عنوان یک جرقه در انبار باروت بالقوه می‌تواند عامل جنبش‌های اجتماعی غیرقابل‌ کنترل شود. یکی از کدهایی که نشان از بی‌اعتمادی اجتماعی دارد، رشد فزاینده‌ی فردگرایی در

جامعه است؛ زیرا مشارکت و فعالیت‌های جمعی که از متغیرهای سرمایه‌ی اجتماعی است به‌شدت کاهش پیدا کرده است.

برای بهبود این رابطه چه باید کرد؟

همان‌طورکه گفتم ریشه‌ این بی‌اعتمادی ناشی از بحران مدیریت در جامعه است و درمان آن، رجوع به شایسته‌سالاری، تخصص‌گرایی و تکیه بر علم و عقلانیت در مدیریت نهادهای اجتماعی است.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : پنج شنبه 28 ارديبهشت 1402
تغییر ساعت کاری مجموعه‌های دستگاه قضا از ۱۵ خرداد

 ساعت کاری مجموعه‌های دستگاه قضا از ۱۵ خردادماه و همزمان با تغییر ساعت کاری ادارات دولتی از ساعت ۶ تا ساعت ۱۳ خواهد بود.

 ساعت کاری واحدهای قضایی و اداری تابعه قوه قضاییه از 15 خرداد ماه تغییر می‌یابد.

این تصمیم معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با توجه به تصویب نامه اخیر هیئت وزیران صورت گرفته که با هدف حفظ انرژی و جلوگیری از هدررفت آن، ساعت شروع به‌کار ادارات را از ساعت 6 تا 13 اعلام کرده است.

ساعت کاری جدید مجموعه‌های دستگاه قضا تا 15 شهریور‌ماه ادامه خواهد داشت.

گفتنی است؛ میثم لطیفی، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور پیش از این از اجرای تغییر ساعت‌ کاری ادارات از اول خرداد خبر داده بود؛ اما اخیراً اعلام کرد: در سال گذشته تغییر ساعت کارکنان از اول خرداد اعمال شد ولی امسال از پانزدهم خرداد شاهد آن هستیم زیرا مدارس عملاً

تعطیل شده‌اند.

به گفته او هماهنگی‌های لازم در تهران و کلانشهرها برای مسأله مترو و جابجایی انجام شده تا ساعت ارائه خدمات مترو به‌گونه‌ای تنظیم شود که شهروندان با مشکلی برای جابجایی از اطراف شهر مواجه نشوند.

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1402