ساعت خدمت‌رسانی ناوگان حمل و نقل عمومی مشهد تغییر کرد


ساعت کار خدمت‌رسانی اتوبوس رانی و مترو مشهد مقدس از امروز ١۶ خرداد ماه به علت تغییر ساعت کار اداره ها تغییر کرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،سرپرست سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد گفت: با توجه به تغییر ساعت آغاز به کار اداره ها از ساعت هشت به ۶ صبح از امروز ١۶ خرداد ماه با هدف رفاه حال شهروندان، ساعت سرویس دهی ناوگان اتوبوسرانی نیز تغییر کرد.

محمد غلامی افزود: از این رو سرویس دهی ناوگان اتوبوسرانی در خطوط شهری در روزهای کاری با یک ساعت افزایش از ساعت پنج صبح آغاز می شود.

مدیر عامل شرکت بهره‌برداری قطار شهری مشهد نیز گفت: با توجه به تغییر ساعت آغاز به کار اداره ها از امروز ساعت سرویس دهی مترو نیز تغییر کرد.

مجتبی زمانیان وحیدی افزود:بر این اساس سرویس دهی مترو در روزهای کاری با یک ساعت افزایش از ساعت پنج صبح آغاز می شود و تا ساعت ۲۲ ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: پیش از این سرویس دهی مترو از ساعت ۶ صبح انجام می شد.

طبق اعلام وزارت نیرو به منظور مدیریت مصرف برق، ساعت کاری اداره ها و دستگاه‌های دولتی از امروز ١۶ خرداد ماه از ساعت ۶ صبح تا یک بعدازظهر خواهد بود.

 

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 16 خرداد 1402
تغییرات جدید کالابرگ برای ۳ دهک درآمدی | آغاز اجرای افزایش یارانه از شنبه | گیرنده یارانه چقدر فرصت

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون جزئیات جدیدی از افزایش ۲۰ درصدی یارانه معیشتی ۳ دهک پایین درآمدی و تغییرات این یارانه ارائه کرد و از شروع اجرای آن از روز شنبه خبر داد.

علیرضا عسگریان معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در رسانه ملی توضیحاتی درباره افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه ۳ دهک اول درآمدی ارائه و اظهار کرد: ۳ دهک اول به عنوان اولویت اصلی در نظر گرفته می شوند، اما در ماه اول به صورت آزمایشی ما یارانه و

افزایش یارانه‌ای را به مددجویان امداد و بهزیستی اختصاص می دهیم.

وی افزود: به عبارتی از سیزدهم این ماه یارانه مددجویان بهزیستی و کمیته امداد را با توجه به طرح جدید شارژ می کنیم. در واقع مددجویان، بخشی از ۳ دهک هستند و امیدوار هستیم در ماه‌های آتی همه افراد در این ۳ دهک پوشش یابند و اگر تصمیم گرفته شود در ادامه به دهک‌های بالاتر

تسری پیداکند.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تعداد مشمولان این ۳ دهک گفت: هر دهک بین ۲ میلیون و ۸۰۰ تا دو میلیون و ۹۰۰ هزار خانوار هستند. به عبارتی ۷.۸ میلیون نفر در هر دهک درآمدی داریم. براین اساس کل یارانه بگیران ما ۷۸ میلیون نفر می شوند.  ۲۴

میلیون نفر در ۳ دهک درآمدی اول مستقر هستند. مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بین ۷ تا ۸.۵ میلیون نفر هستند و تقریبا یک دهک هستند که در فاز اول مشمول طرح می شوند.


عسگریان ادامه داد: این طرح کاملا اختیاری است و سرپرست خانوار این یارانه را دریافت می کند، درواقع یارانه به حساب وی واریز می شود. برای روشنتر شدن موضوع یک خانواده یک نفره را با ۴۰۰ هزار تومان یارانه مثال می زنم. اگر این فرد به فروشگاهی مراجعه و شروع به خرید کند برای

آنکه بتواند ۸۰ هزار تومان اعتبار بیشتر (۲۰ درصد) را دریافت کند باید ۳۲۰ هزارتومان (۷۰ درصد کل مبلغ یارانه اش) از ۱۱ قلم کالای اساسی را خرید کند تا حساب یارانه‌اش ۸۰ هزار تومان بیشتر شارژ شود.

وی با اشاره به اینکه شیر، پنیر، تخم مرغ، روغن، ماکارونی، برنج، مرغ، گوشت منجمد گوساله، حبوبات قندوشکر این اقلام اساسی هستند، گفت: برای هرکدام میزان خاصی به عنوان مبنا درنظر گرفته شده است. ما نسبتی از تورم را پوشش می دهیم. مثلا شیر ۳ لیتر ماهانه برای هرنفر

درنظر گرفته اند. این حجمی که بیرون می‌آید یک مبلغی دارد و اگر مشمول تورم شود دولت نسبتی از این تورم را پوشش می دهد و تلاش می کند خودش را به تورم کلی در جامعه نزدیک کند. سیاست دولت حمایت از سفره مردم در حد توان است.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد که مردم اختیار دارند که یک قلم بخرند یا درصدی از همه اقلام را؛ می‌توانند هم کالایی خریداری نکنند؛ در این صورت دیگر مشمول آن ۲۰ درصد افزایش نمی شوند. مثلا فرد می تواند همه اعتبارش را روغن یا مرغ بخرد اما

درنظر داشته باشد که اگر ۷۰ درصد اعتبارش را خریداری کند یک اعتبار اضافی که در بالا مثال زدیم برای خانوار یک نفره ۸۰ هزار تومان است را دریافت می کند.

عسگریان درباره زمان شارژ این مبلغ مازاد گفت: همین که فرد خرید کرد ۸۰ هزار تومان شارژ می شود و اختیار دارد از آن اعتبار هم دوباره خرید کند و یا نقدی دریافت کند.  ۱۵ تا ۱۷ هرماه یارانه شارژ می شود. از روز شنبه، سیزدهم خرداد، یارانه بگیران کمیته امداد و بهزیستی ۴۰۰ هزار

تومان یارانه شان شارژ می شود و ۸۰ هزار تومان (۲۰ درصد) هم اعتبار بالاسری بنا به شرایط گفته شده خواهند داشت.

وی افزود: قاعدتا فرد یک ماه فرصت دارد از اعتبارش خرید کند. اگر وی ۳۲۰ هزار تومان را از ۱۵ هرماه تا ساعت ۱۲ روز ۱۵ ماه بعد خرید کند، اعتبار مازاد برایش شارژ و ماه بعد دوباره تکرار می شود.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره فروشگاه‌هایی که می‌توان از آنها خرید انجام داد نیز اظهار کرد: تقریبا شش فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ مشارکت فعال در طرح دارند و سامانه شرکت پرداخت الکترونیک شان به سامانه‌های ما وصل شده است. علاوه براین

بارکدخوان برای سایر فروشگاه‌های فردی نصب شده است. تعداد فروشگاه‌های بارکدخوان دار ۴۵ تا ۴۸ هزار و شعبات زنجیره ای بین ۹تا۱۰ هزار است و امیدواریم شعبات فروشگاه‌های زنجیره‌ای به ۱۵ هزار و تعداد فروشگاه‌های فردی به ۵۵ هزار برسد.

عسگریان اضافه کرد: پیشنهاد می‌کنم مردم اپلیکیشن "شما" را نصب کنند. به این ترتیب می توانند اعتبار خودشان را ببینند و فهرست فروشگاه‌ها را نیز ملاحظه کنند. نصب سامانه برای فروشگاه‌ها الزامی، اما برای عموم مردم اختیاری و ابزار قدرتمندی است که بتوانند بدون سرگردانی

فروشگاه‌ها را یافته و خریداری کنند.

به گفته وی، نیاز به خرید نشان و برند خاصی نیست و فرد می‌تواند انواع و اقسام برندها را خریداری کند. این ۱۱ قلم قیمت مصوب دارند و تعزیرات بر قیمت آنها نظارت دارد.

 

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : پنج شنبه 11 خرداد 1402
انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث چه زمانی عملیاتی می شود؟

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت:انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث موضوعی است که رئیس سازمان بورس در آخرین نشست خبری خود در سال گذشته از ساز و کاری جدید برای تعیین تکلیف آن خبر داده بود موردی که اسفند پارسال گفته شد حداکثر ۲ تا ۳

ماه آینده قطعی می‌شود.

سامانه انتقال سهام عدالت به وراث موضوعی که در برهه‌های زمانی مختلف در خصوص راه اندازی و اجرایی شدن آن وعده‌های زمانی گوناگونی داده شده است؛ سامانه ای که همواره برخی شهروندان خواستار پیگیری آن از مسئولان مربوطه بوده اند.

موضوعی که قاسمی یکی از شهروندان در خصوص آن به ما گفت: ۶ سال است که پدر من فوت شده، اما هنوز برای تعیین تکلیف سهام عدالت آن نتوانسته ایم اقدامی انجام دهیم.

ساعدی شهروند دیگری با گلایه از وعده‌های زمانی مختلف افزود: این که زمانی برای راه اندازی سامانه اعلام می‌شود، ولی به آن عمل نمی‌شود بیشتر کلافه کننده است برای انتقال سهام عدالت پدرم که سال هاست فوت شده منتظر راه اندازی این سامانه هستیم.

راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت به وراث که در سال‌های گذشته نیز بارها در خصوص آن نکاتی ارائه شده بود. به طور مثال در ۶ اسفند ۱۴۰۰ باغستانی، مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفته بود: برای انتقال قهری سهام عدالت به زیرساخت‌های متفاوتی نیاز است که به دلیل

پیچیدگی‌های آن، قدری راه‌اندازی سامانه مربوطه طولانی شد که امیدواریم ظرف ۶ ماه آینده (شهریور ۱۴۰۱) به بهره‌برداری برسد.


انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث

سامانه‌ای که شهریور ۱۴۰۱ هم خبری از آن نشد و ابوترابی،قائم مقام مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در ۳۰ مهر ۱۴۰۱ گفته بود: در خصوص سامانه انتقال سهام عدالت به وراث باید گفت این سامانه دو بخش دارد. بخش اول که باید یک سری زیر ساخت‌ها در قسمت فناوری اطلاعات

آماده می‌شد که همکاران من در شرکت سپرده گذاری در حال تلاش هستند. اما یک بخش دیگر از این پروژه خارج از حیطه اختیارات سپرده گذاری مرکزی است.

او افزود: قوه قضائیه باید به سپرده گذاری یک سرویسی ارائه کند که در آن متوفیان را مشخص و اطلاعات را به ما دهد تا ما بتوانیم بر اساس گواهی انحصار وراثتی که قوه قضائیه اعلام می‌کند و زیر ساخت‌های سرویسی که به ما می‌دهند موارد را اجرایی کنیم.

با گذشت زمان، اما همچنان راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت به وراث در هاله‌ای از ابهام بود تا این که در ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ محمد کاظمی فرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درباره اطلاعات فردی متوفیان سهامدار سامانه سهام عدالت به صورت الکترونیکی اعلام کرد:

سازمان ثبت احوال کشور این خدمت را ارائه می‌دهد و اطلاعات متوفیان را به صورت برخط در اختیار دارد.

او افزود: ما داده‌های خدمت انحصار ورثه را در اختیار سازمان بورس قرار داده ایم تا سهام عدالت متوفیان را به خانواده‌های آن‌ها منتقل کنند. این داده‌ها به صورت وب سرویس در اختیار سازمان بورس قرار گرفته و این سازمان می‌تواند در سامانه‌های خود استفاده کند.

در ادامه نیز باغستانی، مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در رابطه با موارد مطرح شده گفته بود: فوتی‌ها از سال ۱۳۸۵ بودند از سال ۹۷ به قبل تنها عکس انحصار وراثت مبتنی بر سرویس به سازمان داده شده است و سال ۹۷ به بعد عملا تعداد متوفیان را کاور (پوشش) نمی‌کند.

البته که در آن برهه زمانی مطرح شد که دفاتر پیشخوان قضایی در حال تکمیل اطلاعات فوت شدگان هستند. اما برای سرعت بخشیدن به روند راه اندازی سامانه انتقال سهام متوفیان به وراث، سازمان بورس زیر ساخت فنی را مجدد تغییر داده و طرحی دیگر در شورای عالی بورس مطرح کرده

است که در همین رابطه آقای عشقی رئیس سازمان بورس در اسفند سال گذشته گفت: مصوب شد تقسیم بندی سهام عدالت بر مبنای گواهی انحصار وراثت از طریق شعب کارگزاری انجام شود.

بر مبنای طرح جدید، شرکت سپرده گذاری و قوه قضائیه باید اقداماتی را انجام می‌دادند تا زیر ساخت‌های لازم فراهم شود سامانه‌ای که رئیس سازمان بورس در خصوص زمان احتمالی عملیاتی شدن فرآیند آن در آخرین نشست خبری خود در اسفند ۱۴۰۱ اعلام کرده بود: این موضوع حداکثر تا

۲ الی ۳ ماه آینده قطعی می‌شود و این انتقال‌های قهری می‌تواند صورت گیرد.

حالا پس از گذشت بیش از دو ماه از آخرین وعده زمانی داده شده در خصوص راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت به وراث یک منبع آگاه در این زمینه گفت: احتمالا موضوع متوفیان سهام عدالت در نمایشگاه هفته آینده صنعت بورس و بانک بیمه به سرانجام برسد.

 

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 10 خرداد 1402
خبر باورنکردنی؛ یارانه‌ نقدی نه تنها ۲۰درصد زیاد نمی‌شود، ۳۰درصد هم کم می‌شود!

دولت جزییات تصمیم خود درباره یارانه‌ها که از مدتی قبل مطرح شده بود را اعلام کرد و از افزایش ۲۰درصدی مبلغ یارانه‌ها برای ۳ دهک اول درآمدی، درصورت استفاده از کالابرگ الکترونیک خبر داد.

مهسا ربیع‌پور؛ رییس سازمان برنامه و بودجه  کشور، داوود منظور، در پیام توئیتری در روز ۷ خرداد ۱۴۰۲ از آغاز اجرای فراگیر کالابرگ الکترونیک در روزهای آینده برای سه دهک اول درآمدی خبر داد  و گفت: افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه در صورت استفاده از کالابرگ برای خرید ۹ قلم کالای

اساسی مشمول طرح کالابرگ الکترونیک (یعنی شیر، پنیر، ماست، روغن، برنج، مرغ، تخم‌مرغ، ماکارونی، قندوشکر) انجام خواهد شد.

او همچنین در ادامه توئیت خود تاکید کرد که امکان استفاده از یارانه ماه بعد برای خرید کالاهای مشمول طرح کالابرگ در هر ماه امکان‌پذیر خواهد بود.

این در حالی است که طبق اظهارات مجری طرح اجرای کالابرگ الکترونیک، هادی کاشف، این افزایش ۲۰ درصدی اعتبار کالابرگ برای سه دهک کم‌درآمد به این ارگان ابلاغ نشده و رییس سازمان برنامه و بودجه صرفا از طریق فضای مجازی این خبر را اعلام کرده است.

طبق اظهارات کاشف، طرح کالابرگ الکترونیک در سراسر کشور اجرا می‌شود که در این زمینه ۳۹ هزار فروشگاه معمولی و ۶ فروشگاه زنجیره‌ای به طرح کالابرگ الکترونیک پیوسته‌اند.

خبر اجرایی شدن طرح افزایش ۲۰درصدی یارانه‌ها، آن هم به شرط استفاده از کالابرگ، که قادر است تا پایان سال جاری برای دولت حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان هزینه داشته باشد، در شرایطی اعلام شد که نتایج طرح در دوره آزمایشی چندان خوب نبوده و به گفته جعفر قادری عضو کمیسیون

برنامه و بودجه مجلس مردم به دلیل عدم تفاوت قیمت در خرید کالابرگی و آزاد، از کالابرگ الکترونیکی استقبال نکرده‌اند.

دلیل دیگر بی‌اعتنایی مردم به خرید از طریق کالابرگ این است که به دلیل فشارهای ناشی از تورم، بسیاری از اقلام مشمول طرح کالابرگ از سبد خرید مردم حذف شده یا جای خود را به نمونه ارزان‌تر و با کیفیت پایین‌تری داده‌اند. استفاده از کالابرگ، که عده‌ای از مردم آن را یادآور شرایط

سخت کشور در دهه ۶۰ و دوران جنگ تحمیلی می‌دانند، از طرف دیگر امکان خرید نسیه از فروشگاه‌های محلی را از برخی خانوارها گرفته و مدیریت هزینه‌های روزمره نظیر پرداخت قبوض، بازپرداخت قرض و مانند اینها با اعتبار یارانه‌ها را برای آن‌ها سخت می‌کند.

پیش‌تر، دولت در طرح کالابرگ الکترونیک و بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱ مکلف شده بود که کالاهای اساسی را بر اساس قیمت‌های شهریور سال ۱۴۰۰ برای خانوارهای دریافت‌کننده یارانه تامین کند و در صورت گران‌تر شدن این کالاها، مابقی قیمت آن‌ها را متقبل شود. مثلا قیمت یک کیلو

تخم‌مرغ در شهریور ۱۴۰۰ فقط ۱۵ هزار تومان بود و در زمان اجرای طرح کالابرگ در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ به قیمت مصوب ۴۷۲۰۰ تومان رسید و هم‌اکنون نیز به ۵۶ هزار تومان افزایش یافته است و در چنین شرایطی، بر اساس طرح کالابرگ و در صورت پایبندی دولت به تعهد خود، خانواده‌های

مشمول این طرح می‌توانند با مراجعه به فروشگاه‌های طرف قرارداد طرح، یک کیلو تخم‌مرغ را به همان قیمت ۱۵ هزار تومان خریداری کنند و مابقی آن تا سقف ۴۷۲۰۰ تومان را از محل اعتبار یارانه کسر کند و مازاد آن که ناشی از افزایش قیمت بوده است را خود بپردازد.

این در شرایطی است که خانوارها در یک سال گذشته تورم بیش از ۵۰درصدی را تجربه کرده‌اند و این افزایش ۲۰درصدی یارانه در مقایسه با سال قبل منجر به بهبود رفاه ۳دهک اول نمی‌شود، بلکه به معنی کاهش بیش از ۳۰درصدی رفاه در مقایسه با زمان شروع مردمی سازی یارانه‌ها در

خرداد سال قبل است؛ بماند که تبدیل یارانه نقدی به کالابرگ هم خود به دلایلی که در بالا اشاره شد، آثار رفاهی منفی دارد و بنابراین کاهش رفاه در مقایسه با یک سال قبل بیش از ۳۰درصد خواهد بود.

 

 

منبع: اقتصاد انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 9 خرداد 1402
دانش‌آموزان دبیرستانی چگونه برای تغییر رشته تحصیلی اقدام کنند؟

 مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به شرایط تغییر رشته تحصیلی دانش‌آموزان در پایه دهم و یازدهم گفت: با توجه به تأثیر قطعی معدل در کنکور، مسیر تغییر رشته برای سال‌های آینده سخت‌تر خواهد بود.

انتخاب رشته تحصیلی دانش‌آموزان در پایان پایه نهم را به جرأت می‌توان مهمترین اتفاق زندگی هر نوجوان برای انتخاب مسیر آینده و ورود به دنیای بزرگسالی دانست از این حیث انتخاب آگاهانه و دقیق انتخاب رشته تحصیلی اهمیت بسیاری دارد؛ با این حال در اکثر مواقع شاهد انتخاب نادرست یا تحت تأثیر شرایط خاص برخی رشته‌‌های پزشکی و زیرمجموعه‌های آن هستیم.

معمولاً آموزش و پرورش به ارائه آمار دانش‌آموزانی که در دوره متوسطه دوم برای تغییر رشته تحصیلی خود اقدام کرده و از انتخاب رشته تحصیلی در پایان پایه نهم پشیمان هستند، اقدام نمی‌کند؛ ارائه و انتشار این آمار می‌تواند به ما برای بررسی وضعیت انتخاب صحیح رشته تحصیلی کمک کند.

برآیند وضعیت موجود شرایطی را رقم زده است که هم‌اکنون در انتخاب رشته تحصیلی دانش‌آموزان فقط دو مولفه دخیل باشند نخست، امکانات موجود در آموزش و پرورش و دوم، نمرات دانش‌آموزان و بر این اساس است که در برخی مناطق روستایی شاهد هستیم به دلیل نبود امکانات آموزش و پرورش، صرفاً یک یا دو رشته تحصیلی پیش روی دانش‌آموزان است و عمدتاً هم رشته علوم انسانی.

برای اطلاع از فرآیند هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم در تابستان امسال، تغییرات انتخاب رشته نسبت به گذشته و اقداماتی که آموزش و پرورش برای آگاه‌سازی دانش‌آموزان در انتخاب صحیح انجام می‌دهد با امیر تجلی‌نیا مدیرکل امورتربیتی و مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش وپرورش گفت‌وگویی داشتیم.

مصاحبه حضوری خبرنگار تسنیم با حضور امیرتجلی‌نیا؛ مدیرکل امور تربیتی و مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی و طاهره فضائلی؛ معاون دفتر مشاوره در بعدازظهر یکی از روزهای اردیبهشت و در ساختمان علاقه‌مندان وزارت آموزش و پرورش انجام شد.
متأسفانه در شرایطی که حتی سوالات پیش از مصاحبه  برای خانم طاهره فضائلی معاون دفتر مشاوره ارسال شده بود اما در نهایت، جریان مصاحبه در شرایط کاملاً کنترل شده و عدم تمایل مسئولان به پاسخگویی همراه با جزئیات به‌ویژه در حوزه آسیب‌های اجتماعی و بسنده کردن به بیان کلیات پیش رفت.
از این رو صرفاً به انتشار بخشی از مصاحبه که برای دانش‌آموزان پایه نهم اهمیت بیشتری دارد، اقدام کردیم.

بسیاری از خانواده‌ها به این آگاهی رسیده‌اند که در دنیای امروز، داشتن یک مهارت تأثیر بسیاری در یافتن شغل و کسب درآمد دارد بر همین اساس رشته‌های هنرستانی با توجه به ماهیت خود می‌توانند در اشتغال دانش‌آموزان پس از فارغ التحصیلی تأثیر‌گذار باشند، ارائه مشاوره مناسب در مدارس به دانش‌آموزان با هدف ترسیم آینده رشته‌های مهارتی و بازار کاری که در انتظار فارغ التحصیلان است می‌تواند گرایش به سمت رشته‌های مهارتی را افزایش دهد؛ وقتی این مسئله را با امیر تجلی‌نیا مدیرکل امورتربیتی و مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش وپرورش مطرح می‌کنیم؛ تأکید دارد: «توجیه اولیاء و دانش‌آموزان در خصوص نحوه شناخت توانایی، رغبت،‌ شخصیت،‌ رشته‌های تحصیلی، مشاغل محیطی و قوانین و مقررات مربوطه در طول سال تحصیلی بر عهده مدیران و مشاوران مدارس بوده و الزامی است و وظیفه حوزه راهنمایی و مشاوره همانطور که اشاره شده کمک به دانش‌آموزان در تصمیم‌گیری و طراحی مسیر زندگی تحصیلی و شغلی است.

از طرفی هر ساله در فرصت‌های مختلف و به ویژه در هفته معرفی مشاغل، دانش آموزان با بازدید از کارخانجات، تولیدی‌ها و ... مشاغل فنی و مهارت‌های مختلف را از نزدیک لمس می‌کنند.

ما امسال قصد داریم به هر دانش‌آموز با توجه به شرایط و ویژگی‌های شخصیتی، علاقه و استعداد، چند شغل و حوزه شغلی و مهارتی پیشنهاد دهیم و در جلسات مشاوره فردی با دانش‌آموزان، چنانچه دانش‌آموز بر اساس ارزیابی‌های به عمل آمده برای ورود به رشته‌های فنی و مهارتی مناسب باشد، توسط مشاور مدرسه به سمت این رشته‌ها هدایت خواهد شد، البته باید دانست که انتخاب رشته توسط خود دانش‌آموز و والدین اتفاق خواهد افتاد و مشاوره به آنان فقط کمک برای انتخاب مناسب و مطلوب است.»

انتخاب رشته اجباری ادامه دارد؟

شاید بسیاری از والدین که تجربه انتخاب رشته فرزندشان را داشته‌اند و فارغ‌التحصیلان سال‌های نه چندان دور مدارس به خوبی متوجه این موضوع باشند که در سال‌های گذشته عمده انتخاب رشته دانش‌آموزان براساس نمرات و مهمتر از آن ظرفیت موجود در آموزش وپرورش بود و این موضوع در اغلب موارد منجر به اجبار در انتخاب رشته می‌شود، تجلی‌نیا درباره این پرسش که اگر دانش‌آموز به انتخاب رشته‌ای که جزو اولویت‌های نخست در فرم انتخاب رشته نیست، تمایل داشته باشد، چگونه باید اقدام کند، می‌گوید: «در انتخاب رشته تحصیلی، 65 امتیاز به بررسی‌های مشاوره‌ای اختصاص دارد که عبارتند از (آزمون‌های توانایی و رغبت هر کدام 15 امتیاز، برگه نظرخواهی دانش‌آموز 10 امتیاز، برگه نظرخواهی مشاور10 امتیاز، برگه نظرخواهی دبیران 10 امتیاز و برگه نظرخواهی والدین 5 امتیاز) همچنین 35 امتیاز مربوط به عملکرد تحصیلی دانش‌آموز است.

نمرات دانش‌آموز برای انتخاب رشته تحصیلی بر اساس ملاک‌هایی که در بالا ذکر شد، محاسبه می‌شود و بعد از مرتب شدن از بالا به پایین، اولویت‌های دانش‌آموز در هر رشته در فرم شماره 6 هدایت تحصیلی ثبت می‌شود.

همچنین فرم شماره 7 هدایت تحصیلی، بر اساس عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان و نمرات تمام دروس برای همه رشته‌ها محاسبه و تراز دانش‌آموز در هر رشته محاسبه می‌شود. ظرفیت منطقه در هر رشته به همراه تراز هر رشته، مشخص می‌کند دانش آموز دارای چه اولویتی است».

به گفته مدیرکل امور تربیتی و مشاوره، «ملاک ثبت‌نام دانش‌آموزان، فرم شماره 7 است و دانش‌آموزان دارای اولویت الف، دو هفته ابتدایی فرصت دارند با مراجعه به مدارس متوسطه دوم ثبت‌نام کنند. پس از دو هفته در صورتی که ظرفیت در آن رشته هنوز باقی مانده باشد، دانش‌آموزان با اولویت ب بر اساس ترازشان ثبت نام خواهند شد.

ما در حوزه مشاوره هر ساله اولویت‌های دانش‌آموزان و ظرفیت رشته‌ها و زمینه‌های تحصیلی مناطق مختلف کشور را بررسی می‌کنیم. امسال قصد داریم پس از دریافت اطلاعات مورد نیاز از سامانه، چنانچه اختلافی بیش از 5 درصد بین اولویت نخست دانش‌آموزان هر منطقه، با ظرفیت رشته‌ها و زمینه‌های موجود مشاهده شد، موضوع را در کمیته هدایت تحصیلی مطرح کنیم تا برای رفع چالش مورد نظر، اقدامات مناسبی صورت پذیرد.

بر اساس بخشنامه متمم هدایت تحصیلی، چنانچه دانش‌آموزی متقاضی ورود به رشته خاصی باشد و از طریق بررسی وضعیت روان‌شناختی او توسط مشاوران متخصص شاغل در مراکز مشاوره، مشخص شود در صورت عدم ورود به رشته مورد نظر، مخاطراتی وجود دارد با تشکیل کمیته هدایت تحصیلی منطقه و بررسی موضوع، شرایط ورود او به رشته مورد نظر فراهم خواهد شد. البته این شرایط بسیار محدود و جزء استثنائات است اما بطور کلی جهت‌گیری ما در حوزه مشاوره این معاونت این است کهشرایطی فراهم کنیم تا دانش آموزان بتوانند ضمن کسب شایستگی‌های لازم، انتخابی آگاهانه و آزادانه متناسب با نیاز حال و آینده کشور داشته باشند».

تغییر رشته دشوارتر می‌شود

در برخی مواقع شاهد هستیم که دانش‌آموز در پایه نهم با تحمیل رشته تحصیلی از سوی اداره آموزش و پرورش مجبور به انتخاب رشته‌ای می‌شود که به آن تمایل ندارد یا اینکه بعد از انتخاب رشته و تحصیل متوجه عدم علاقه خود خواهد شد، در چنین شرایطی آیا می‌توان برای انتخاب رشته اقدام کرد؟

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره درباره این موضوع می‌گوید: «با توجه به ماده 7 آیین‌نامه‌ هدایت تحصیلی، دانش‌آموزی که در دوره‌ دوم متوسطه‌ و در پایه‌ دهم به تحصیل اشتغال دارد و متقاضی تغییر شاخه یا رشته تحصیلی باشد، می‌تواند در امتحانات تغییر رشته شرکت و در صورت کسب شرایط لازم، نسبت به ادامه‌ تحصیل در رشته‌ جدید اقدام کند همچنین براساس تبصره 3 ماده 88 آیین‌نامه آموزشی دوره دوم متوسطه روزانه در موارد خاص، تغییر رشته درون شاخه‌ای در پایه یازدهم، امکان‌پذیر است.

اما باید در نظر داشت، با توجه به تغییرات صورت گرفته در زمینه کنکور سراسری و تأثیر قطعی سوابق تحصیلی برای ورود به دانشگاه، عملاً تغییر رشته برای سال‌های آینده سخت‌تر خواهد بود، چرا که دانش‌آموز برای کسب معدل لازم در رشته مورد نظر باید تمام دروس آن رشته را در پایه‌های پایین‌تر آزمون بدهد. به عبارت دیگر چنانچه دانش‌آموزی در پایه یازدهم تغییر رشته دهد، علاوه بر آزمون و کسب نمره در دروسی که برای تغییر رشته نیاز است، باید در طول سال تحصیلی برای کسب نمره معدل تمامی دروس پایه دهم اقدام کند و این عملاً تغییر رشته مشکل‌تر از سال‌های قبل خواهد بود لذا جا دارد که دانش آموزان ، اولیا اهتمام بیشتری در این خصوص داشته باشند.

گرایش به رشته ریاضی افزایش داشته است!

تجلی‌نیا درباره اینکه آیا در روند انتخاب رشته، تمایل دانش‌آموزان به رشته‌های تحصیلی تغییر کرده است؟ به عنوان مثال گرایش به رشته‌های فنی و حرفه‌ای با رشد مواجه شده است؟ بیان می‌کند: «بررسی آمارهای سال‌های گذشته نشان می‌دهد که گرایش به شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش نزدیک به 50 درصد و گرایش به شاخه نظری هم هر ساله 50 درصد بوده است. در سال تحصیلی گذشته، گرایش دانش آموزان به زمینه‌های رشته فنی و حرفه ای رشد داشته است و گرایش به زمینه‌های شاخه کاردانش کمی افت داشته است.

البته در آمار سال تحصیلی گذشته نسبت به سال قبل سرعت رشد گرایش به رشته علوم تجربی کاهش و رشته علوم انسانی کاهش و گرایش به سمت رشته علوم ریاضی افزایش داشته است. همچنین گرایش به سمت رشته علوم ومعارف اسلامی در طی سالیان گذشته تقریباً ثابت بوده است».

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 8 خرداد 1402
صدور "گواهینامه آسان موتورسیکلت" طرح جدید پلیس یا بازگشت به رویه سابق صدور گواهینامه؟!

 این‌که چرا پلیس در دهه گذشته به‌یک‌باره تصمیم به توقف صدور یک‌روزه گواهینامه موتورسیکلت گرفت و حالا دوباره قصد اجرای همان طرح با اسم جدید "غدیر" را دارد، سؤالی است که از جانشین پلیس راهور پرسیده‌ایم.

ساماندهی موتورسیکلت‌سواران از دیرباز تاکنون دغدغه پلیس بوده است؛ فرماندهان پلیس معتقدند که اگر موتورسیکلت‌سواران شناسنامه‌دار (گواهینامه) شوند تخلفات آنها کمترمی‌شود.

مردم از بی‌نظمی‌ها و ناآرامی‌هایی که برخی از موتورسیکلت‌سواران در شهر ایجاد می‌کنند، ناراضی هستند و بخش زیادی از مصدومان و جان‌باختگان تصادفات مربوط به این قشر از کاربران ترافیکی می‌شود.

پلیس معتقد است رفتارهای سلبی مانند استفاده از "کفی" نمی‌تواند موتورسیکلت‌سواران را وادار کند تا قوانین را رعایت کنند پس باید به‌سمت برخوردهای ایجابی برویم و برخورد با آنها به‌گونه‌ای باشد که فرد تأثیر لازم از آن جریمه را بگیرد و رفتار اشتباهش را اصلاح کند.

سردار تیمور حسینی؛ جانشین پلیس راهور دراین‌باره و صدور گواهینامه آسان برای موتورسواران فاقد گواهینامه به خبرنگار تسنیم گفت: به مأموران پلیس راهور اعلام کرده‌ایم که اگر یک موتورسیکلت‌سوار، قوانین را رعایت می‌کرد و کلاه ایمنی هم داشت دیگر به‌بهانه بررسی مدارک او را

متوقف نکنند.

وی به دلایل اجرای طرحی به‌نام "گواهینامه آسان برای موتورسیکلت‌سواران" اشاره و تصریح کرد: اکثر موتورسیکلت‌سوارانی که اقدام به گرفتن گواهینامه موتورسیکلت نمی‌کنند، دلیل این کار را هزینه زیاد و زمان‌بر بودن اخذ گواهینامه عنوان کرده‌اند؛ به همین دلیل سعی داریم با کمترین

هزینه در یک روز، گواهینامه موتورسیکلت را به داوطلبان بدهیم.

این توضیحاتجانشین پلیس راهور درباره قصد پلیس برای اجرای طرح جدید صدور آسان و یک‌روزه گواهینامه موتورسیکلت در حالی است که در دهه‌های گذشته، مشابه همین طرح در سطح کشور در حال اجرا بود و متقاضیان گواهینامه موتورسیکلت همزمان، آزمون آیین‌نامه و شهری موتور را

در یک روز می‌دادند و می‌توانستند گواهینامه خود را دریافت کنند! اما تقریباً از حدود 10 سال پیش به‌یک‌باره اجرای طرح صدور گواهینامه یک‌روزه موتورسیکلت متوقف شد و صدور گواهینامه موتورسیکلت به آموزشگاه‌های بخش خصوصی سپرده شد؛ متأسفانه در عمل شاهد این بودیم که با

سپرده شدن صدور گواهینامه موتور به آموزشگاه‌های بخش خصوصی، فرایند اخذ گواهینامه هم بسیار پرهزینه شد و هم زمان‌بر و سخت!!

در نهایت اجرای این تصمیم در پلیس منجر به استقبال سرد موتورسواران برای اخذ گواهینامه موتورسیکلت و باعث شد که طی این سالها با انباشت موتورسواران فاقد گواهینامه مواجه  شویم به‌گونه‌ای که بنابر اعلام خود پلیس در زمان حاضر 7 میلیون موتورسوار فاقد گواهینامه در سطح

کشور داریم!! مسئله‌ای که حالا پلیس را مجاب کرده است که به‌سراغ اجرای همان طرح قبلی منتها با اسم جدید "طرح غدیر" برود!

این‌که چرا پلیس در دهه گذشته به‌یک‌باره تصمیم به توقف صدور یک‌روزه گواهینامه موتورسیکلت گرفت و حالا دوباره قصد اجرای همان طرح با اسم جدید "غدیر" را دارد، سؤالی است که از سردار حسینی پرسیده‌ایم.

جانشین پلیس راهور در پاسخ به این سؤال تسنیم که چرا در دهه گذشته، طرح صدور یک‌روزه گواهینامه موتورسیکلت، متوقف و به آموزشگاه‌های رانندگی واگذار شد، گفت: اداره کشور در این سده جدید با اداره کشور در 30 یا 40 سال پیش متفاوت است؛ ارائه خدمات هر دوره‌ای با توجه به

شرایط موجود یک اقدام را می‌طلبد لذا در هر زمان افراد سیاست‌گذار تلاش می‌کنند با هدف ارائه خدمت مناسب، بهترین شرایط را ایجاد کنند!

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 7 خرداد 1402
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: بیمارستان حضرت مهدی(عج) می‌تواند زلزله ۹ ریشتری را هم تحمل کند

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در واکنش به انتشار خبری مبنی بر ایمن نبودن بیمارستان تازه افتتاح شده حضرت مهدی(عج) گفت: بیمارستان حضرت مهدی(عج) پیشرفته‌ترین پروژه درمانی و ساختمان تهران است و می‌تواند زلزله ۹ ریشتری را نیز تحمل کند.

دکتر حسین قناعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به انتشار خبری از قول رئیس کل دادگستری استان تهران مبنی بر ایمن نبودن بیمارستان تازه افتتاح شده حضرت مهدی(عج) اظهار کرد: ما از توجه ویژه رئیس محترم دادگستری نسبت به مسئله ایمنی

ساختمان‌ها تشکر می‌کنیم اما رسانه‌ای شدن این موضوع را بدون بررسی مستندات دانشگاه علوم پزشکی، صحیح نمی‌دانیم.

وی افزود: باید توجه داشت که اگر پیگیری خوب وزارت بهداشت نبود ساختمان بیمارستان حضرت مهدی(عج) تا پنج سال دیگر هم افتتاح نمی‌شد؛ این بیمارستان برای قشر ضعیف جامعه خدمات درمانی بسیار مناسبی را ارائه می‌کند.

قناعتی ادامه داد: ساختمان بیمارستان حضرت مهدی(عج) پیشرفته‌ترین پروژه درمانی و ساختمان تهران است و با طراحی‌های صورت گرفته می‌تواند حتی زلزله 9 ریشتری را هم تحمل کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: بیمارستان حضرت مهدی(عج) از لحاظ اطفای حریق سیستم کاملاً اماده‌ای دارد و سیستم اعلام حریق نیز به علت اینکه دو طبقه پایین هنوز تکمیل نشده در این دو طبقه کامل نبوده است و پس از تکمیل بخش‌های مختلف ساختمان، فعال خواهد

شد. سازمان آتش نشانی دسترسی به ساختمان را طی مانورهای عملیاتی بررسی کرده و مستندات آن نیز موجود است. این جانب از سازمان ایمنی آتش‌نشانی تهران بسیار تشکر می‌کنم که برای حفظ جان شهروندان عزیز نهایت حساسیت را دارند.

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 6 خرداد 1402